Detail zápasu

,

- 31.kolo pá 21.12.17:30
HC Olomouc
HC Sareza Ostrava
5:2(2:2, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 8. Sršeň (Menšík), 11. Musil (Venkrbec), 21. Menšík (Luňák, Sršeň), 43. Jurdič (Koktan), 45. Skácel (Venkrbec) - 4. Bartošek (Kotala), 8. Kopáč. Rozhodčí: Klimecký - J.Novák, Škach. Diváci: 70. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 5:2.

Předvánoční souboj mužstev bojujících o záchranu vyzněl lépe pro domácí. Sareza sice v zápase dvakrát vedla, ale z Olomouce si nakonec neodvezla ani bod. Ostravští jsou v extraligové tabulce po 30 zápasech na dvaadvacátém místě, Olomouc poskočila na 15. příčku.

Vstup se lépe vydařil hostům. Už ve 4. minutě našel Kotala Michala Bartoška, který překonal olomouckého gólmana. Hanáci poté zabrali a odměnou jim byla vyrovnávající branka. Po Menšíkově asistenci se radoval Tomáš Sršeň. Sareza ovšem nechtěla svou kůži prodat lacino a hned po 28 vteřinách strhla vedení zpět na svou stranu. Autorem gólu byl Jaroslav Kopáč. Přestřelka nadále pokračovala, Mora se podruhé dočkala srovnání stavu. Venkrbec v 11. minutě nahrál Pavlu Musilovi, ten vystřelil a síť za gólmanem Gleichem se natáhla - 2:2.

Ostravané jakoby v úvodu druhého dějství byli ještě myšlenkami v kabině. V čase 20:46 totiž inkasovali z hole Lukáše Menšíka. Asistoval Sršeň a Luňák. Poté se hrál bojovný hokej, vidět byli především oba gólmani a i proto až do druhé sirény branka nepadla.

Olomouc si uvědomovala, že její náskok není velký, Sareza se chystala v poslední třetině k náporu. Všechny taktické plány hostů ale vzaly za své již v úvodu třetího dějství. Dvě a půl minuty po úvodním buly poslal do dvoubrankového trháku Hanáky Tomáš Jurdič. A aby toho nebylo málo, tak dvě minuty na to srazil Sarezu definitivně na kolena Petr Skácel. Asistoval mu Venkrbec. O vítězi bylo rozhodnuto a zbytek zápasu se dohrával jen z povinnosti.