Dorostenci prohráli v utkání bohatém na góly až v prodloužení

14.12.2007, Adam Bagar

Dorost Sarezy Ostrava se utkal na domácí půdě se stejně starými hráči Jihlavy, která se nachází na patnáctém místě ligové tabulky extraligy dorostu. Pro domácí, kteří obývají samotný chvost tabulky to tak byl poměrně ideální soupeř pro získání bodů. Ovšem hosté se dostali v úvodu po dvou rychlých brankách do vedení 0:2. Domácí se nezdávali a ještě do konce první části snížili na rozdíl jediné branky, když se trefil Richter. Když v úvodu druhé části přidala Sareza druhou branku z hole Voznicy, tak hned se blýskalo na lepší časy. Jihlavští ale domácím opět dokázali odskočit na rozdíl dvou branek. Diváci ale viděli v druhé dvacetiminutovce ještě další dvě branky a obě do sítě jihlavského gólmana. Nejprve snížil Karel Richter a chvíli na to vyrovnal na 4:4 Šimkovič. Domácí ale opět nedokázali přidat vedoucí branku a naopak další dvě v úvodu třetí třetiny inkasovali. Opět se ale opakovala situace, že Jihlava nedokázala svůj náskok udržet. V rozmezí tří minut se totiž trefili Voznica s Kameníčkem. V závěru mohly oba celky strhnout vedení na svou stranu, ale své šance využít nedokázaly. O osudu utkání tak muselo rozhodnout prodloužení, ve ketrém získali bod navíc hosté, když využili přesilovou hru. Nejlepším hráčem utkání byl beze sporu Karel Richter, který se podílel na pěti brankách domácích. Dorostenci Sarezy tak prohráli v divokém utkání s Jihlavou 6:7 v prodloužení.

- 29.kolo pá 14.12.17:00
HC Sareza Ostrava
HC Dukla Jihlava
6:7p(1:2, 3:2, 2:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Richter (Kameníček, Voznica), 22. Voznica (Richter), 35. Richter, 38. Šimkovič (Vidlák, Krupa), 52. Voznica (Richter, Kameníček), 55. Kameníček (Richter) - 4. Musil, 5. Pekárek (Zídek), 25. Kuřítko (Zeman), 29. Zeman (Pěška), 42. Zídek (Pekárek), 43. Kuřítko, 64. Kuřítko (Musil, Zeman). Rozhodčí: Malíř - Hanzlík, Rychlý. Vyloučení: 9:9, navíc Šťastný (JIH) 10 OT. Využití: 1:2. Diváci: 100. Střely na branku: 41:45. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4, 4:4, 4:6, 6:6, 6:7.
HC Sareza Ostrava: Rudl - Večeřa, Paleček, Parma, Kupčík, Klimíček, Spusta, Čahoj - Gonda, Šimkovič, Řehulka, Voznica, Kameníček, Miczek, Krupa, Chaloupka, Vidlák, Bystroň, Palkovič, Richter
HC Dukla Jihlava: Šťastný - Šidlík, Musil, Cirhan, Pekárek, Tichý, Kvasnička, Hejl - Kuřítko, Pěška, Malec, Zídek, Brabec, Zeman, Polcar, Prokš

V první šanci utkání se ocitl před Šťastným Voznica, ale přestřelil. Ve druhé minutě zahrávali hosté první přesilovku utkání, kterou také dokázali na jejím konci využít – v čase 3:40 si nabruslil mezi kruhy David Musil, který ranou pod tyč otevřel skóre utkání. V čase 4:41 byli na tom domácí ještě hůře, když se ocitl před Rudlem Jakub Pekárek, který nadvakrát dokázal kotouč dopravit až do branky. V šesté minutě předvedli domácí solidní kombinaci, ale pěknou Krupovu nahrávku nedokázal Vidlák trefit do brankového prostoru. Sareza snížila velmi rychle, když v čase 6:16 ujel obraně Karel Richter, jehož střelu ještě stačil gólman vyrazit, ale následně z dorážky dopravil kotouč do prázdné branky. V deváté minutě pálil nejprve z levého kruhu Polcar a následně Tichý prověřil Rudla dělovkou od modré čáry. Hru v těchto minutách kouskovala častá vyloučení, když jen v úvodní desetiminutovce rozdal hlavní rozhodčí sedm menších trestů. V patnácté minutě se ocitl ve slibné pozici Voznica, ale opět na Šťastného nevyzrál. Dvě minuty nato naopak zahrozili hosté, ale Zeman v obrovské šanci před Rudlem, který předvedl výborný zákrok, nedal. V závěru první třetiny měli ještě domácí výhodu jednoho hráče v poli. V té pálil od modré čáry Večeřa, jehož střelu ještě nebezpečně dorážel Vidlák, ale kotouč se do branky propasírovat nepodařilo. Po dvaceti minutách tak byl stav tohoto duelu příznivější pro hostující hráče 1:2.

Úvod druhé části patřil Sareze, která také v čase 21:37 dokázala vyrovnat – Richter našel ideálně před brankou Jakuba Voznicu, který krásným blafákem oklamal gólmana Šťastného a již jen zasunul kotouč do prázdné branky. Vyrovnaný stav nevydržel příliš dlouho, protože v čase 24:59 vystřelil zpoza kruhů Martin Kuřítko, jehož střela překvapivě propadla až do domácí branky. Ve 27. minutě zahrozil Čahoj, když vypálil od modré čáry velmi prudkou střelu, která jen těsně minula branku. O chvíli později zažili domácí další šok – v čase 28:45 totiž nahrál Pěška ideálně před branku na Adama Zemana, který jen nastavil hůl a překonal tak Rudla mezi betony. Ve 32. minutě se ocitl ve velké příležitosti dnes již poněkolikáté Voznica, ale osamocen před gólmanem svou šanci neproměnil. Ve 34. minutě hráli domácí další přesilovou hru, kterou dokázali po třinácti vteřinách zužitkovat, když si v čase 34:06 projel krásně přes celou obranu Karel Richter, který při první střele trefil jen beton gólmana, ale napodruhé již puk poslal k tyči do Šťastného branky. O dvě minuty později se ocitl zcela nehlídán před hostující brankou Palkovič, ale ve velké příležitosti trefil pouze gólmana. Ve 38. minutě vznikl před brankou domácích obrovský zmatek, kterého ovšem hosté využít nedokázali, ani následná střela Zemana z mezikruží v brance neskončila. Na druhé straně se probil Šimkovič až před Šťastného, kde vznikl obrovský zmatek a domácí hráči neustále doráželi, nakonec se v čase 37:41 trefil do poloodkryté klece autor celé akce Štefan Šimkovič. Druhá třetina přinesla celkem pět branek, Sareza dokázala vyrovnat nepříznivý stav a po dvou třetinách hrála s Jihlavou nerozhodně 4:4.

Na úvod třetí části by asi domácí hráči nejradši zapomněli. Nejprve totiž v čase 41:33 využil zmatku před brankovištěm Štěpán Žídek a o chvíli později v čase 42:55 dokázal podobným způsobem jako při předchozí brance dopravit kotouč po velké skrumáži před brankou Rudla do odkryté branky Martin Kuřítko. Ve 44. minutě mohlo být s domácími ještě hůře, když Pěška s Žídkem netrefili v jasných šancích odkrytou branku. O minutu později mohli naopak snížit domácí, ale ideální Richterovu přihrávku nedokázal Voznica využít, když před ním stála část odkryté branky. Ve 48. minutě se probil až před Rudla Musil, ale v rozhodující chvíli mu kotouč sjel z hole. V padesáté minutě vyslal na hostující branku dělovku z mezikruží, která však těsně minula prostor branky. V čase 51:38 vystřelil z levého kruhu parádně Richter, ovšem pouze do tyče. Od té se však kotouč odrazil před branku, kde stál u tyče volný Jakub Voznica, který opět dorazil kotouč do prázdné branky. V 53. minutě netrefil ideálně Krupa pěknou Šimkovičovu přihrávku. V čase 54:50 se již ale domácí dočkali zaslouženého vyrovnání, ve kterém měl prsty opět Richter. V čase 54:50 nahrál ideálně před branku na Dalibora Kameníčka, který střelou mezi betony vsítil již dvanáctou branku tohoto zápasu. V 59. minutě měli domácí obrovskou příležitost ke skórování, ale Richterovu nahrávku nedokázal zcela osamocený Voznica před Šťastným využít, když měl mnoho času a prostoru ke střele. O chvíli později ještě ujížděli Voznica s Kameníčkem na jediného obránce, který jim ovšem zabránil v přihrávce. Několik vteřin před závěrečnou sirénou mohli naopak strhnout vítězství na svou stranu hosté, ale Zeman, který se probil až před Rudla a způsobil tak před brankou menší závar, svou příležitost neproměnil. Po šedesáti minutách tak Sareza remizovala s Jihlavou 6:6.

V prodloužení byli od začátku aktivnější hosté, ale k výraznějším šancím se nedostávali. V úvodu 64. minuty byli domácí vyloučeni za zdržování hry, a tak hosté měli ideální možnost získat bod navíc ještě v prodloužení. Toho také dokázali patřičně využít, když v čase 63:55 poslal od modré čáry střelu od modré Musil, jehož přihrávku zachytil Martin Kuřítko, který se trefil ideálně do horní části branky. Utkání bohaté na góly tak skončilo spravedlivou dělbou bodů, ovšem nakonec byli šťastnější hosté, kteří si z Ostravy vezou výhru 6:7 po prodloužení.