Dorostenci opět prohráli, tentokrát s Kladnem 2:4

02.11.2007, Adam Bagar

Dorostenci Sarezy Ostrava přivítali v dalším kole extraligy dorostu hráče Kladna. Hosté před tímto zápasem okupovali šestou příčku, zatímco ostravané se krčili až na třiadavcáté pozici. Takže favorit zápasu byl jasný. Ovšem hra tomu moc nenasvědčovala, utkání bylo po celou dobu velmi vyrovnané. Do vedení se dostali hosté, ale domácí hráči ještě stačili do konce první třetiny stav srovnat zásluhou Radima Blažeje. V druhé části přidali Kladenští druhou branku. Utkání se zlomilo až těsně po padesáté minutě, kdy hosté odskočili na rozdíl tří branek. V závěru ještě stačil zkorigovat stav na konečných 2:4 svou druhou brankou v zápase Blažej. Domácí hráči tak prodloužili svou nepříznivou bilanci zápasů bez výhry již na deset utkání.

- 19.kolo pá 2.11.17:00
HC Sareza Ostrava
Rytíři Kladno
2:4(1:1, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 20. Blažej (Voznica), 60. Blažej (Voznica) - 11. Csanyi (Havlíček, Doudera), 22. Čerda (Doskočil, Hošek), 51. Stach (Čurda, Hošek), 53. Doskočil (Hošek, Čurda). Rozhodčí: Mrkva - Mikler, Mrákava. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. Diváci: 100. Střely na branku: 28:37. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4.
HC Sareza Ostrava: Kubáň (od 53. Konvička) - Večeřa, Paleček, Vojtek, Parma, Klimíček, Čahoj - Gonda, Šimkovič, Voznica, Kofroň, Miczek, Krupa, Blažej, Bystroň, Richter
Rytíři Kladno: Lejsek - Jupa, Steigauf, Doudera, Pulchart, Vrba, Kužel, David - Čurda, Doskočil, Sekáč, Csanyi, Havlíček, Hošek, Strnad, Máša, Stach, Plaček

První okamžiky zápasu patřily hostujícím hráčům, kteří uzamkli ve svém útočném pásmu domácí Sarezu, avšak Kubáně nijak neohrozili. Ve 4. minutě si Šimkovič krásně prokličkoval mezi hostujícími obránci, ale ve finální fázi mu kotouč sjel z hole. O další minutu později našel Voznica pěknou přihrávkou Richtera, který však trefil pouze hostujícího gólmana Lejska. Z protiútoku se ocitli v obrovské příležitosti i hosté, když Máša stál osamocen před Kubáněm, který však jeho střelu výborným zákrokem chytil. Další šancí Kladna byla střela od modré čáry z hole Vrby, která nadělala velké zmatky před brankou Sarezy. V čase 10:53 jsme viděli již první branku zápasu, o kterou se postaral Karol Csanyi, který z mezikruží propálil Kubáně mezi betony. Sareza se stala překvapivě po obdržené brance lepším týmem, ale neujal se jak Gondův chytrý průnik zpoza branky, tak i dvě Voznicovy střely z prostoru mezi kruhy. V osmnácté minutě nahrál Krupa ideálně před branku na Miczka, jehož střela šla jen těsně okolo tyče Lejskovy branky. Až v čase 19:22 se Sareza dočkala zaslouženého vyrovnání, když Voznica nahrával před branku na úplně volného Radima Blažeje, který se již do poloprázdné branky nemohl mýlit. Po první třetině tak byl stav nerozhodný 1:1.

Hostujícímu celku vyšel ideálně úvod druhé třetiny, kdy zaspala domácí obrana – v čase 21:14 zavěsil krásnou střelou do růžku Kubáňovy branky Martin Čurda. V téže minutě se řítil sám na Lejska Micek, ale byl podražen, a tak měli domácí výhodu přesilové hry, ve které však nic nepředvedli. V 25. minutě hezky vystřelil z otočky Kofroň, jehož střela mířila jen těsně vedle hostující branky, ihned na to měl šanci ještě Bystroň, který však trefil jen gólmana Lejska. Možnost zahrát si přesilovou hru získali i hosté, kteří domácí hráče na celé dvě minuty uzamkli a vytvořili si i solidní šance. Nejprve trestuhodně zahodil Kužel jasnou šanci, poté Douderova střela vyvolala před Kubáněm velký závar a nakonec Doskočil střelou z mezikruží ve velké příležitosti také nedal. V těchto chvílích byl tlak hostí drtivý. V polovině utkání byl dvakrát za sebou sám před Kubáněm Doskočil, ale ani jednou nedal, protože v obou případech trefil jen domácího gólmana. O minutu později pálil od modré čáry Krupa, jehož střela jen těsně minula kladenskou branku. V závěru třetiny si ještě oba týmy zahrály přesilovou hru, ale ani jeden z nich si nedokázal vytvořit výraznější šanci, i když hostující hráči ji sehráli rozhodně lépe než domácí Sareza. Ve druhé třetině byli hosté lepším týmem, a tak po zásluze vedli po čtyřiceti minutách 1:2.

Hned v úvodu třetí v jasné šanci domácího týmu promáchl kotouč Šimkovič. O dvě minuty později vystřelil šikovně po stahovačce Blažej, ale jeho střela mířila jen o pár centimetrů vedle Lejskovy branky. Ve 46. minutě ujeli Parma s Kofroněm proti jednomu obránci, ale nevyřešili situaci optimálně. Za pár okamžiků po této akci se pokoušeli Vojtek s Blažejem propasírovat puk za záda kladenského gólmana, ale ten skvěle odolával. Ve 49. minutě dával Richter na volného Blažeje, který ve velké šanci jen těsně netrefil poloodkrytou branku. V padesáté minutě hrálo Kladno přesilovou hru, kterou dokázalo také patřičně využít – v čase 50:54 vystřelil z levého kruhu David Stach, jehož střelu mohl Kubáň chytnout, ale propadla mu až do brány. V 52. minutě nedokázal dopravit kotouč do hostující branky Blažej, který dnes po několikáté v jasné šanci nedal. V čase 52:12 hosté navýšili svůj náskok již na 1:4, když Hošek přihrával zpoza brány chytrým pasem k druhé tyči k osamocenému Janu Doskočilovi, pro kterého nebyl problém dopravit puk do odkryté branky. V šestapadesáté minutě ujížděl po straně Blažej , ale trefil jen gólmana. Minutu nato nejprve pěkně pálil od modré čáry Čurda a poté ještě z mezikruží Doskočil. V závěru zápasu ještě nabídl hlavní rozhodčí domácí Sareze dvojnásobnou přesilou hru, kterou domácí v jejím závěru dokázali využít. V čase 59:53 si udělal pěkný blafák před Lejskem a zavěsil do růžku branky Radim Blažej. Sareza Ostrava tak opět prohrála, tentokrát 2:4. I když nutno uznat, že domácí nepředvedli špatný výkon, ale měli dnes smůlu v koncovce.