Junioři v posledním zápase sezóny podlehli Zlínu

23.02.2007, Vladimír Vronka

Sareza Ostrava nastoupila ke svému poslednímu zápasu juniorské sezóny 2006 / 2007 proti třetímu Zlínu. Sareza se ujala v první třetině vedení, ale hosté dokázali ve druhé a třetí třetině přidat po třech gólech. Do sestavy se vrátil Vladimír Svačina, který sice nebodoval, ale obrana Zlína s ním měla největší problémy. Junioři Sarezy podlehli Zlínu 6:1 a obsadili v konečné tabulce skupiny B osmé místo.

- 45.kolo pá 23.2.18:00
HC Sareza Ostrava
PSG Berani Zlín
1:6(1:0, 0:3, 0:3)
Branky a nahrávky: 7. Mocek (Měkýš) - 23. Gioš (Jurík), 26. Matula (Magušin, Ondráček), 34. Rachůnek (Ondráček, Magušin), 54. Suk (Ondráček, Záhorovský), 55. Vlach (Jurík), 60. Jurík (Bula). Rozhodčí: Krenželok - Poruba, Vengřín. Vyloučení: 8:6, navíc Parma, Měkýš - Matějka 5 + OK. . Využití: 1:4. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 16:43.
HC Sareza Ostrava: Gleich – Tinka, Pindur, Parma, Tomis, Měkýš, Lyčka, Mikulík – Hanke, Svačina, Kasalík, Belanec, Zaoral, Řezáč, Kopáč, Jelšík, Mikula, Vajda, Uherek, Mocek
PSG Berani Zlín: Sedlář – Matula, Bořuta, Záhorovský, Šimurda, Musil, Magušin – Bula, Matějka, Jurík, Goiš, Okénka, Rachůnek, Ondráček, Vlach, Suk, Brunec.

Zápas začal velmi opatrně. Do šesté minuty se oba týmy víceméně oťukávaly. Pak se na hru nemohl dívat zlínský Matějka, probil se do útočného pásma a vypálil, ale Gleich dokázal jeho ránu vytlačit. O chvíli později měla Sareza výhodu přesilové hry, ve které převzal Měkýš v obranném pásmu puk, nabral rychlost, prokličkoval až za bránu, naservíroval puk Ivo Mockovi, který si mohl vybrat kudy puk do brány dostane.Zlín se po inkasované brance usadil v útočném pásmu, ale k větší šanci tlak nevedl. Běžela desátá minuta, když se před Gleichem objevila dvojice Bula Goiš, ale Gleich byl na místě. Při této akci však ostravští faulovali a hosté dostali první možnost zahrát si přesilovou hru. Byli to však hosté kdo mohl inkasovat. Svačina se dostal do útočného pásma, předložil puk Mockovi, ten dokázal propálit puk mezi betony, ale pomalu klouzající kotouč dokázala obrana zastavit před brankovou čarou. Ve čtrnácté minutě jel Svačina opět na Sedláře, dostal se do nevýhodného úhlu, přihrávku, jeho pokus o vylepšení akce jeho spoluhráči neakceptovali. Z protiútoku se naskytla hostům největší možnost ke skórování, ale dvojice Bula Ondráček jedoucí sama na Gleicha naložila s danou situací velmi špatně. Gleich ani nemusel zasahovat. V oslabení mohli hosté vyrovnat, ale Bruncova střela končí ve výstroji Gleicha. Po první třetině vedla Sareza 1:0.

Do druhé třetiny vlétli hosté jako uragán.V úvodní minutě pálil nad Ondráček. O minutu později skončil puk po střele Brunce na břevně, uběhlo pár okamžiků, když dokázal využít zaváhání ostravské obrany Jiří Goiš. O dvě minuty později mohl dostat do vedení Ostravu Svačina, ale svůj nájezd na Sedláře neproměnil. Sareza hrála v oslabení, když si dvojice Goiš Jurík vytvořila šanci, ale Gleich odolal. Zlín se dostal do vedení zásluhou rychle využité přesilovky, když se puk dostal od Magušina k Lukáši Matulovi, který propálil vše co mu stálo v cestě. Ve třicáté minutě vytvořil Sedlář hrubku, jel do rohu kluziště, špatně puk vyhodil, ten se dostal ke Svačinovi, který z první trefuje od mantinelu tyč prázdné brány. O dvě minuty později dostal Zlín výhodu přesilovky 5 na 3 a dokázal ji využít. Puk se dostal od Ondráčka k Tomáši Rachůnkovi, který propálil Gleicha. Poté se Zlín usadil v útočném pásmu, ale pokusy míjely bránu a nebo je zastavoval Gleich, Sareza pouze vyhazovala na zakázaná uvolnění. Po druhé třetině byl stav 3:1 pro hosty.

Třetí třetina nabídla spíše boj. Ve 44. minutě se před Gleicha dostal Okénka, ale ostravský gólman v leže dokázal pokus dostat mimo tři tyče. Sareza mohla snížit v přesilovce 5 na 3, ale do pořádné šance se nedokázala dostat, v přesilovce 5 na 4 si vzal slovo opět Svačina, ale jeho samostatná akce v bráně nekončí. Poté zkoušel od modré štěstí Měkýš, ale jeho ránu nedokázal nikdo tečovat. Na ledě to začalo jiskřit, nejprve se do sebe pustili Parma s Matějkou, kteří se pak odebrali do šatny. O půl minuty později se do sebe pustili Měkýš s Bulou, ale do kabin zamířil pouze ostravský hráč. V přesilovce 4 na 3 si vytvořili dobré šance Mocek se Svačinou, ale puk opět nedokázali dostat za záda zlínského gólmana. O chvíli později trefuje Svačina břevno. Neuběhlo příliš času a ve třech hráli ostravští. Zlín dokázal překonat Gleicha při této situaci i podruhé. Puk do brány zasunul Pavel Suk. O minutu poději v přesilovce 5 na 4 zvyšuje skóre z druhé dorážky Roman Vlach. Sareza se snažila o snížení stavu, ale úspěšná nebyla. V poslední minutě se před Sedlářem zjevil Hanke, ale puk poslal nad bránu. Zlín odehrál poslední půlminut v útočném pásmu, na konečných 1:6 upravil sekundu před koncem Juraj Jurík. Junioři Sarezy se sezónou rozloučili prohrou 6:1 a v konečné tabulce skupiny B jim patří osmé místo