Juniorka Sarezy dostala příděl od Vsetína

19.02.2007, Jan Škarpa

Junioři Sarezy přivítali na svém ledě stejně starý výběr Vsetína, který domácím od začátku utkání nic nedaroval. Již ve třetí minutě se ujali Valaši vedení z hole Jakuba Ciupy. Vsetín se do konce první třetiny dostal do vedení 4:0, v prostřední části sice Sareza vstřelila dvě branky, jenže Vsetín dal tři a tak vedl již 7:2. V závěrečné třetině se Valaši rychle dostali k vytoužené desítce, Ostrava sice z hole Mikuly snížila, ale poslední slovo měli opět mladí hráči Vsetína, jmenovitě Michálek, který upravil na konečných 11:3 pro Vsetín.

- 43.kolo po 19.2.13:00
HC Sareza Ostrava
VHK ROBE Vsetín
3:11(0:4, 2:3, 1:4)
Branky a nahrávky: 28. Jelšík (Řezáč), 31. Uherek (Řezáč, Špok), 45. Mikula (Belanec) – 3. Ciupa (Ostrčil), 13. Vrdlovec (Navrátil, Knebl), 15. Knebl, 18. Varga (Hrňa), 30. Mičulka (Ciupa, Švaňhal), 30. Knebl (Navrátil), 39. Vrdlovec, 42. Hrňa (Haschka), 43. Sznapka (Ciupa), 43. Navrátil, 55. Michálek (Kožar). Rozhodčí: Jeřábek - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 4:7, navíc Mocek (Ostrava) 10. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 18:50. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:6, 2:6. 2:7, 2:10, 3:10, 3:11.
HC Sareza Ostrava: Gleich (od 30. do 43. Kubáň) – Tinka, Pindur, Parma, Tomis, Poláček, Lyčka, Špok, Mikulík – Hanke, Kasalík, Belanec, Tejkl, Zaoral, Řezáč, Kopáč, Jelšík, Mikula, Vajda, Uderek, Mocek.
VHK ROBE Vsetín: Kůdela – Fabián, Mikuláštík, Sznapka, Kapr, Ostrčil, Vrba, Pokora, Haschka - Knebl, Podešva, Kožar, Varga, Hrňa, Mičulka, Michálek, Navrátil, Ciupa, Ptáčik, Vrdlovec.
Vsetínští vtrhli do utkání jako uragán a hned po úvodním hvizdu uzavřeli Sarezu před brankářem Gleichem. Z toho pramenil faul ve 26. sekundě, za který si šel na trestnou lavici odpočinout domácí Lyčka. Ostrava se sice Valachům v početní nevýhodě bez problémů ubránila, krátce po návratu Lyčky na led přesto inkasovala. V čase 2.39 otevřel po příhře Ostrčila skóre zápasu Jakub Ciupa. Vsetín rychlé vedení nabudilo, ve 4. minutě zakončoval pěkný průnik Vrdlovec ale pouze střelou do připraveného gólmana. O chvíli později o sobě dali vědět také domácí, nebezpečnou střelou od modré protáhl Kůdelu Tinka. Domácí se snažili o vyrovnání, střela Uherka ale neměla patřičnou razanci a místo toho, aby v přesilové hře při vyloučení Mičulky byli blízko vyrovnání, byli to sami domácí hráči, kteří mohli inkasovat podruhé. V desáté minutě se pokoušelo o vyrovnání trio Hanke, Kasalík,Vajda, pokus prvního jmenovaného ke gólu ale nevedl, stejně jako střela vsetínského Knebla na druhé straně. To už se ale schylovalo k druhému gólu v síti Gleicha, který přišel po spolupráci Knebla, Navrátila a do prázdné brány střílejícího Daniela Vrdlovce. Vsetínský brankostroj se rozjel na plné obrátky a tak za dvě minuty si našel cestu za Glecha již třetí kotouč – po neúspěšném přečíslení trojce Tejkl – Zaoral – Mocek se totiž k puku dostal k puku Marek Knebl, který se nadvakrát přeci jen prosadil. O čtvrtý gól v bráně Sarezy o další tři minuty později zasloužil David Varga, který měl před Gleichem dostatek času na další zvýšení skóre. Ačkoli měl na straně domácích šanci ještě Belanec a na straně hostí opět Varga, skóre se již do první sirény neměnilo.

Do druhé části vstoupila Sareza s více než minutovou přesilovou hrou, přesto opět mohla inkasovat. Proti střele Knebla se ale postavil Gleich. I Vsetínu byla na počátku třetiny dopřána přesilová hra, byla však stejně neúspěšná, jako všechny předešlé. Sareza začínala pomalu opět vystrkovat růžky, přeci jen stav 4:0 nebyl zcela lichotivý. Kombinace Kopáče s Mikulou byla sice divácky úspěšná, leč bez střely a tudíž i bez gólového efektu. To Kasalík už střílel nebezpečně, ale Kůdela držel čisté konto. Na druhé straně připomněl vsetínský útok Gleichovi Ciupa, ten však zatím odolával. V čase 27.25 se již ale domácí mohli radovat. Po příhře Řezáče se dostal puk k Ivo Jelšíkovi, který střelou z prostoru mezi kruhy zaznamenal první gól Sarezy v tomto utkání. Domácí gól nabudil, hned v zápětí mohl přidat drhý zářez Tejkl, jeho blafák však skončil pouze na betoně vsetínského strážce svatyně. Vsetínští se zřejmě drží známého pravidla, že nejlepší obranu je útok a tak rychle schladili domácí snahu dvěmi góly v rozpětí 16 sekund. Nejprve se šťastně prosadil Lukáš Mičulka a poté vyhnal Gleicha z domácí brány střelo do horního růžku Marek Knebl. Na konci 30. minuty tak do domácí brány nastoupil Andreas Kubáň. Prvním a jediným úspěšným střelem v přesilové hře v tomto zápase se stal Jiří Uherek, který svým gólem potrestal vyloučení vsetínského Vargy a snížil na 6:2. Po tomto gólu následovala dvě vyloučení, žádný z celků ale svou početní výhodu nevyužil. Na začátku 39. minuty se skóre měnilo ve druhé části naposledy. Daniel Vrdlovec sice napoprvé Kubáně nepřekonal, domácí brankář však puk neudržel a tak úspěšný střelec zakončoval následně do prázdné brány a stanovil tak výsledek po druhé třetině na 7:2 pro Vsetín.

Pokud do první třetiny vstoupili Valaši jako uragán, těžko lze popsat nástup do třetiny závěrečné. Osmý gól v ostravské síti přišel v čase 41.30, když Erik Hrňa otřel svou střelu o tyč Kubáňovy brány. O padesát čtyři sekund se Vsetín radoval opět, dalším „cinkajícím“ střelcem se stal Jan Sznapka, který poslal svou prudkou ránu do horního růžku, čímž vyvolal další změnu v brance Sarezy, do zápasu se vrátil Michal Gleich. Navrátilec do ostravské brány ale dlouho desátému gólu v domácí síti nevzdoroval. V čase 42.56 zakulatil skóre Lukáš Navrátil, který překvapil Gleicha vyjetím zpoza brány a zakončil střelou mezi tyč a beton. Ve 45. minutě domácí kontrovali svým třetím gólem, Belanec uvolnil Vladimíra Mikulu, který kličkou vyzrál na Kůdelu a zakončoval do prázdné brány. O chvíli později hráli domácí v oslabení a Vsetínu se poprvé podařilo Sarezu pořádně při přesilovce uzavřít. Nejagilnějším střelcem byl od modré pálící Haschka, Ostrava se ale ubránila. Prostřední část závěrečné třetiny měla sice vysoké tempo, hrálo se nahoru dolů, hře ale scházela přesnost v klíčových momentech. Nepřesnostem se v 55. minutě vyhlo duo Kožar - Martin Michálek, druhý jmenovaný stanovil konečné skóre – 3:11. Sareza sice v závěru hrála přesilovou hru, chvíli dokonce 5 na 3. Neprosadila se a Vsetín si tak odváží z Ostravy vysoké vítězství 11:3.