Juniorka nezvládla závěr utkání s Havířovem

03.02.2007, Vladimír Vronka

Junioři Sarezy Ostrava v přímém souboji o sedmé místo přivítali juniorku Havířova. Domácí do utkání vstoupili lépe a po první třetině vedli 2:0, po druhé třetině byl stav 4:2 pro domácí. V poslední třetině ostravská defenziva dovolila hostům vyrovnat. Sareza mohla jít do vedení, ale samostatné nájezdy Tejkla a Duška ke gólu nevedly. Sareze na body nestačily ani dva góly Jaroslava Kopáče. Junioři Sarezy podlehli Havířovu 6:4.

- 41.kolo so 3.2.10:00
HC Sareza Ostrava
AZ Heimstaden Havířov
4:6(2:0, 2:2, 0:4)
Branky a nahrávky: 3.Mocek (Dušek), 4. Kopáč (Belanec, Mikula), 23. Tejkl (Dušek), 30. Kopáč (Mikula) - 21. Sztefek, 40. Lukaštík (Říčka, Maruna), 52. Lukaštík (Říčka, Kollár), 55. Giesel (Florián), 59. Říčka (Maruna), 60. Lukaštík (Kudláček). Rozhodčí: Jeřábek - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 9:11. Využití: 3:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 100. Střely na branku: 39:42.
HC Sareza Ostrava: Iláš - Tinka, Parma, Tomis, Šiška, Měkýš, Vajda D., Mikulík - Hanke, Jelšík, Kasalík, Belanec, Tejkl, Dušek, Řezáč, Kopáč, Mikula, Vajda R., Uherek, Mocek.
AZ Heimstaden Havířov: Razska (od 30. Kolbert) - Kudláček, Koma, Novák, Zientek, Zimmer, Kollár - Maruna, Capcara, Říčka, Lukaštík, Sztefek, Majerek, Hučko, Florián, Giesel, Velecký.

Sareza Ostrava začala souboj s Havířovem, který byl před ostravskými hráči v tabulce o místo lepší jen díky lepšímu skóre, velmi dobře. Pomohla k tomu nedisciplinovanost havířovských hráčů. Již v první minutě byl vyloučen první hráč hostí za zbytečné vražení na hrazení v útočném pásmu. O chvíli se ocitl nedovoleně puk mimo hrací plochu a Sareza hrála minutu a čtrnáct sekund přesilovku 5:3. V té si nejprve najel před bránu Ivo Mocek, který poslal Duškovu přihrávku do prázdné brány. O minutu později dostal přihrávku Jaroslav Kopáč před bránu a puk poslal nad ležícím brankářem do brány. V páté minutě posílala 91 přihrávku na Řezáče, ten ji však nezasáhl. Hosté vyslali první ránu na ostravského gólmana v sedmé minutě, ale propagační rána 14 v síti nekončí. O minutu později byl zablokován puk na hranici kruhu pro vhazování, ale 18 toho nedokázala využít. Havířov mohl skórovat v přesilové hře, ale GOLMAN v leže dokázal puk zastavit před brankovou čárou. Sareza byla v první třetině lepší, především dvojice Tejkl Dušek zle zatápěla havířovské obraně. Na druhé straně dokázal strážce ostravské svatyně dostat puk po střele 12 mimo tři tyče. Po první třetině byl stav 2:0 pro domácí.

Do druhé části vstoupili lépe hosté, kteří již v osmnácté sekundě snížili. Po chybě obrany se k puku ve vlastním oslabeni dostal 13, jeho střelu po vyjetí zpoza brány Iláš ještě chytá, ale na dorážku je krátký. Sareza odpověděla stejnou mincí. Ve vlastním oslabení ujel Petr Tejkl a svou akci zakončil kličkou. Poté se hra přelévala ze strany na stranu, o přečíslení 3 na 2 nebyla nouze. Po jednom z nich mířil nad Kopáč. Ve 26. minutě se předvedla domácí gólman nejprve vyrazil střelu od modré čáry, poté chytá i dorážku 19, o několik málo chvil později dokázal lapit také dorážku 17 zblízka. Co se nepovedlo hostům dokázali domácí. V přesilové hře přihrál Mikula puk na hůl Jaroslava Kopáče, ten se nerozmýšlel a vypálil hostující brankář si na puk vystřelený z úlu sáhl lapačkou, ale ten i tak končí v síti. O chvíli později se před Ilášem zjevil 14, ale ostravský gólman jeho šanci řešil pádem pod nohy, ze který dostal dvouminutový trest. V oslabení přihrával 40 na Mikulu, ale puk končí mimo bránu. Střela 77 končí na Ilášově betonu. Ve 35. minutě mohl 5 přihrát lepe postavenému spoluhráči, ale zvolil střelu, kterou Iláš bez problému vyráží do bezpečí. Další nájezd na Iláše si připsal 14, ale ostravský gólman byl opět úspěšnější. Na druhé straně Belanec směřoval puk na Mikulu, ten však branku nedává. Takže uhodilo na straně druhé, 12 dostává puk zblízka za Iláše. Po druhé třetině byl stav 4:2 pro domácí.

První střelu ve třetí třetině si připsal ostravský Tomis, ale jeho pokus míjí horní roh brány. Mikula netrefuje puk před prázdnou bránou. Ve 46. Minutě lapil Kolbert Mockovu teč. Běžela 52. minuta, když Jan Lukaštík zakončil přesilovkovou kombinaci. Havířov přitlačil na pilu a dokázal také vyrovnat v 55. minutě se nad Ilášovu lapačku prosazuje Jan Giesel. Sareza mohla strhnout vedení na svou stranu, ale samostatné nájezdy Tejkla, Duška nekončí v bráně nekončí a přišel trest minutu před koncem dostal Havířov do vedení Robert Říčka. Sareza odvolala gólmana, ale puk skončil právě v opuštěné kleci, když jej do ní dostal obloučkem Michal Sztefek. Havířov si v boji o sedmé místo připsal důležité tři body.