Dorost Sarezy se suverénním Zlínem bodoval

18.12.2006, Vladimír Vronka

Dorostenci Sarezy Ostrava přivítali na svém ledě dorostence Zlína. Hosté pevně okupují první příčku s největším počtem vstřelených branek a s nejnižším počtem branek inkasovaných. V posledním vzájemném měření sil vyhráli hráči Zlína 12:2. V Ostravě vypadalo utkání jinak. Sareza byla soupeři minimálně vyrovnaným partnerem, minutu před koncem vedli ostravští 3:2, ale hosté odvolali gólmana a dokázali vyrovnat. V prodloužení si bod navíc připsal Zlín. Dorost Sarezy prohrál se Zlínem v prodloužení 4:3.

- 31.kolo po 18.12.18:00
HC Sareza Ostrava
PSG Berani Zlín
3:4p(2:1, 0:1, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Jelšík (Řezáč), 14. Motyka (Zuber), 46. Richter (Vajda) - 14. Okál(Musil,Rachůnek), 24. Křemeček (Šenkeřík, Horák), 60. Jankovský (Finsterle), 63. Jankovský (TS). Rozhodčí: Jeřábek - Šeděnka, Tuzial. Vyloučení: 9:12. Využití: 2:1. Diváci: 90. Střely na branku: 31:44.
HC Sareza Ostrava: Hanuska – Parma, Rusek, Mládenka, Kičmer, Poláček, Fic – Vajda, Zuber, Ružbašan, Uherek, Richter, Motyka, Jelšík, Barčák, Voznica, Řezáč.
PSG Berani Zlín: Sedláček – Sadil, Šenkeřík, Valenta, Vodák, Musil,Horák – Šlahař, Finsterle, Klokoč, Honejsek, Jankovský, Tomaník, Rachůnek, Šoula, Vodný, Okál, Kopún, Křemeček

Zápas začal opatrně, první střelu si připsali zlínští, když se ve 3. minutě objevil zcela osamocen před Hanuskou Vodný, ale puk netrefil ideálně. Ve 4. minutě dostala Sareza možnost dvojnásobné přesilovky. v ní se puk dostal k Řezáčovi, ten jej křižně poslal na kruhy Ivo Jelšíkovi, který poslal puk do sítě. O chvíli později vyslal Musil puk na Hanusku, dostal se k němu Honejsek, ale z otočky netrefuje bránu. Poté se oba týmy dostávají jen ke střelám z dálky, které gólmani chytají. Ve 12. minutě zkoušel Vodný pozornost Hanusky po vyjetí zpoza brány. Zlín ve 14. minutě dokázal vyrovnat. Obrana zpoza vyslala puk na hůl Musila, který od modré vypálil, Hanuska puk vyráží před Zděnka Okála, který se již nemýlil. Sareza dokázala bleskově odpovědět. Deset sekund po vyrovnávající brance zakončil Adam Motyka akci dvou na jednoho, po pasu Zubera se ocitl sám před Sedláčkem a střelou nad lapačku strhl vedení na stranu Ostravy. Okál mohl vyrovnat o dvě minuty později, ale jeho kličku v oslabení dokázal Hanuska lapit. Zlínští nezakončili ani akci 3 na 1. A když osamocený Rachůnek nepřekonal kličkou ležícího Hanusku byl stav po první části 2:1.

Druhá třetina začala podobně jako ta první. První šanci si vytvořili hráči Zlína a hned z ní dokázali vyrovnat. V přesilové hře najel Josef Křemeček do útočného pásma a střelou překonal Hanusku. O chvíli později mohl skórovat Vajda, ale nedokázal zkrotit puk před ležícím Sedláčkem. Poté si domácí opět zkusili dvojnásobnou přesilovku, ale k vážnějšímu ohrožení se nedostali. Zato zlínští mohli při své přesilovce skórovat hned několikrát, ale Hanuska všechny střely dokázal pochytat nebo vyrazit do bezpečí. Na druhé straně zkoušeli ostravští dostat puk ve skrumáži do brány, ale neúspěšně. V poslední minutě mohl nejprve ostravský Řezač přidat třetí branku ostravských, ale nájezd dvou na jednoho zakončil střelou do Sedláčkovy masky. Pět sekund před koncem mohl dostat hosty do vedení Šoula, ale také on byl neúspěšný. Po druhé třetině byl stav 2:2.

Ve 43. minutě se před Hanuskou objevil osamocený Janovský, mohl si vybrat kam dát gól, ale střelu podcenil a ostravský gólman si připsal skvělá zákrok lapačkou. Sareza chtěla v přesilovce strhnout vedení na svou stranu, ale žádný z pokusů se do brány nedostal až dorážka Karla Richtera znamenala změnu skóre. Zlínští pak dostali možnost zahrát si přesilovou hru, ale v ní se nedokázali hosté prosadit. Naopak Sareza se mohla urvat na dvoubrankové vedení, ale Uherek, Jelšík ani Rusek nedokázali dostat puk do brány. Štěstí se nakonec obrátilo h hostům, kteří odvolali gólmana a minutu před koncem vyrovnali. Po buly se k zakončení dostal Boris Janovský a utkání se prodlužovalo.

Sareza odehrála první dvě minuty v přesile, ale Kičmer nedokázal usměrnit puk za Sedláčkova záda. Těsně před koncem vyloučení upaloval hostující útočník sám na bránu a sudí nařídit trestné střílení, k tomu se rozjel Boris Janovský a mezi betony připsal druhý bod na konto Zlína.