Dorost prohrál se Vsetínem

10.12.2006, Vladimír Vronka, Martin Hrubý

Sareza Ostrava přivítala na svém ledě dorostence Vsetína. Oba týmy od sebe dělilo velmi málo bodů, dal se čekat napínavý duel. Do zápasu vstoupili lépe hosté a ve čtvrté minutě se ujali vedení. Sareza dokázala do konce první třetiny výsledek vyrovnat, druhá třetina rozhodla o vývoji utkání, hosté ji vyhráli 3:1 a položili základ k výhře. Sareza utkání zdramatizovala, ale poslední gól inkasovala při hře bez brankáře. Sareza Ostrava prohrála se Vsetínem 5:3.

- 28.kolo so 9.12.10:00
HC Sareza Ostrava
VHK ROBE Vsetín
3:5(1:1, 1:3, 1:1)
Branky a nahrávky: 12. Uherek, 33. Motyka (Vajda, Parma), 45. Uherek (Jelšík) - 4. Ptáčník (Pořický), 21. Dubec (Pořický), 23. Kadlčík (Pospíšil, Palička), 35. Dubec (Ptáčník), 60. Holomek (Vrba). Rozhodčí: Krenželok - Barteček, Koliba. Vyloučení: 11:7, navíc Vávra 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 120. Střely na branku: 29:40.
HC Sareza Ostrava: Kubáň - Spusta, Parma, Šiška, Mládenka, Kičmer, Fic - Vajda, Zuber, Ružbašan, Uherek, Richter, Motyka, Jelšík, Barčák, Voznica, Řezáč, Jach.
VHK ROBE Vsetín: Zavadil - Holomek, Vrba, Štíndl, Hladký, Lukeš, Kocur - Kentoš, Kadlčík, Ptáčník, Pořický, Surovčík, Pospíšil, Dubec, Palička, Vávra, Červenka.

První střela zápasu mířila na domácí branku, ale Kubáň si s ní dokázal poradit. Vsetín dostal v zápětí možnost zahrát si přesilovou hru, ale gól v ní nepadl. Co nedokázali vsetínští v přesilovce, to se jim povedlo chvíli po návratu ostravského hráče na led, kdy se dokázal prosadit Josef Ptáčník. Sareze se nabídla velmi brzy možnost na vyrovnání, ale Barčákova střela v přesilovce ke změně stavu nevedla. Vsetín si vyzkoušel dvojnásobnou přesilovku, když na trestnou lavici postupně usedli Kičmer a Mládenka. Hosté gól vstřelit nedokázali, ba naopak, ve dvojnásobném oslabení ujel Jiří Uherek a svou akci zakončil, v době zakončení již hráli ostravští sekundu ve čtyřech. Jelikož se střelci na obou stranách nedokázali prosadit, skončila první třetina 1:1.

Druhou třetinu začínají lépe hosté, kteří dokázali zareagovat na ostravskou branku v oslabení stejnou mincí. Při vyloučení Pospíšila se prosadil Martin Dubec. Vsetín byl na koni a přidal další branku. Dvě minuty po druhé brance dokázal Libor Kadlčík překonat Kubáně a hosté vedli o dvě branky. Vsetínu se nabídla další skvělá příležitost ke vstřelení gólu ve 30. minutě, když na trestnou lavici usedl nejprve Uherek, kterého následoval o minutu později Fic. Vsetín opět nedokázal svou druhou výhodu dvou hráčů v poli využít. Běžela 33. minuta, když nájezd dvou Ostravanů na jediného Valacha zakončil střelou Adam Motyka. Jenže o pár okamžiků později se na trestné lavici potkali ostravští Spusta s Uherkem a Vsetín si potřetí v zápase zahrál přesilovku 5 na 3. Pro Valachy platilo do třetice všeho dobrého, k puku se dostal Martin Dubec, který dostává hosty opět do dvoubrankového vedení. Druhou třetinu vyhráli hosté 3:1.

Sareza vstoupila do poslední části s jasným cílem, kterým bylo co nejrychleji snížit. Domácím se to povedlo, když se v přesilové hře dokázal prosadit podruhé v zápase Jiří Uherek. Vsetín mohl v další přesilovce opět navýšit své vedení, ale domácí brankář byl proti. Sareza se v 54. minutě museli opět bránit jen ve třech, ale Vsetín další branku v tomto počtu hráčů na ledě nepřidává. Sareza dostala v závěru Vsetín pod tlak, ale ani v přesilové hře se nedokázala prosadit. V poslední minutě opustil svou bránu Andreas Kubáň, Ostravané hráli v šesti hráčích v poli, ale namísto vyrovnání přinesla tato situace gól do opuštěné ostravské klece, jehož autorem byl Ondřej Holomek. Vsetín odváží z Ostravy tři body za výhru 5:3.