Dorost doma prohrál v prodloužení

02.12.2006, Vladimír Vronka

Sareza Ostrava přivítala na svém ledě Třebíč. Hosté do utkání vlétli jako uragán a domácí dokonale sevřeli. Již ve 4. minutě se také ujali vedení, ale Sareza dokázala do konce první části vyrovnat. Zbytek zápasu byli o mnoho lepší ostravští dorostenci, ale jejich produktivita byla mizerná. Hosté dokázali ve třetí části skóre otočit, ale domácí nakonec dokázali svou střeleckou smůlu prolomit a minutu před koncem vyrovnat. V prodloužení nedokázal Ivo Jelšík zakončit své šance a přišel trest, Jakub Klíma dokázal svou šanci proměnit. Třebíč porazila Sarezu gólem v prodloužení 4:3.

- 26.kolo so 2.12.13:00
HC Sareza Ostrava
SK Horácká Slavia Třebíč
3:4p(1:1, 1:0, 1:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 17. Uherek (Jelšík), 25. Špok (Richter), 59. Jelšík (Šiška) - 4. Kesner (Vítek), 48. Sobotka (Vítek), 54. Klíma (Vítek), 63. Klíma (Švaříček). Rozhodčí: Fiedler - Mocoun, Řezáč. Vyloučení: 10:8, navív Uherek (Sar) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 33:39.
HC Sareza Ostrava: Kubáň – Spusta, Parma, Špok, Šiška, Mládenka, Kičmer - Vajda, Ružbašan, Uherek, Richter, Motyka, Jelšík, Barčák, Voznica, Řezáč, Jach
SK Horácká Slavia Třebíč: Mikulka – Rajský, Studený, Dvořák, Jaroš, Švaříček, Sobotka, Čtveráček – Stahorský, Vátek, Kesner, Němec, Krutiš, Klíma, Molá, Křenek.

Utkání začalo velmi opatrně. Hosté nabírali na dechu a již ve čtvrté minutě se dostali do vedení Vítek vystřelil, ale Kubáně nepřekonal, k dorážce se dostal Karel Kesner a puk dostal do brány. Další branku mohl v přesilovce přidat Klíma, ale Kubáň dokázal betonem v leže puk vyrazit, k dorážce se nikdo z hostů nedostal. Další možnost dostali hosté při dvojnásobné přesilovce. Klíma se snažil dorážet kotouč do prázdné brány, ale Mládenka po puku skočil a zasáhl jej dříve. Třebíč sehrála další přesilovku, ale místo využití fauloval Molák a možnost přesilovky se naskytla Sareza. V ní se do šance dostal Motyka, ale ležícího brankáře překonat nedokázal. V další šanci trefil Uherek tyč. Po skončení přesilovky v sedmnácté minutě najel jako buldozer proti čtyřem hostům Jelšík, puk přihrál před bránu, po skrumáži se k němu dostal Jiří Uherek a vyrovnal na 1:1. Třebíč mohla strhnout vedení na svou stranu, ale Kesner po vyjetí zpoza brány Kubáně nepřekvapil, Na druhé straně netrefil puk před prázdnou bránou Řezáč. První třetina skončila 1:1.

V první minutě druhé části mohl do prázdné zakončovat Jelšík, ale puk netrefil. Poté mohl skórovat Barčák, ale ležícího Mikulku nedokázal přehodit. Na druhé straně nabral rychlost Vítek, ale zakončit nedokázal, neboť byl vyveden z rovnováhy. Akce střídá akci, Řezáč stříli, Jelšík zkouší kličkou dorazit, ale puk končí na brankové síti. Hosté mohli hrát po vyloučení Uherka přesilovku, ale naložili s ní zle. Ostrava se dostala do brejku, který Daniel Špok proměňuje, čímž dostává domácí do vedení. V třicáté minutě sevřeli ostravští svého soupeře, ale Vajda, Richter ani Jelšík nedokázali dostat puk za záda Mikulky. Třebíč se z tlaku dostala ve 34. minutě, ale Krutiš z otočky nedokázal překonat Kubáně. Kombinaci v přesilovce zakončuje střelou do břicha Jelšík. V oslabení ujel Řezáč, přihrál Šiškovi, který nedokázal zakončit přesně. Po druhé třetině byl stav 2:1 pro domácí.

Třebíč ve 42. minutě přitlačila na pilu, ale Molák ani Stahorský nedokázali propálit Kubáně. V přesilové hře ujel Vajda, přebruslil všechny protihráče, prodral se před bránu, ale Mikulka dokázal zakončení dostat mimo tři tyče. Běžela 48. minuta, když se k puku dostal Barčák, najel před Mikulku, ale zakončit nedokázal. Na druhé straně uhodilo. K puku se dostal přihrál Vítek, přihrál Martinu Sobotkovi, který dokázal dostat puk za záda ostravského gólmana. Hosté se z další akce opět skórují. V 54. minutě se dokázal prosadit Jakub Klíma a hosté obracejí průběh utkání. V závěru dostali hosté možnost sehrát přesilovku 5 na 3, ale využít ji nedokázali. Navíc sami faulovali a tak se hrálo 4 na 4. Kičměr zkoušel štěstí od modré, ale mířil doprostřed brány. Minutu a tři sekundy před koncem utkání dokázali ostravští využít přesilovou hru , po pěkné přihrávce Šišky, se prosadil nejproduktivnější hráč domácích Ivo Jelšík.Protože se v závěru nedokázal prosadit Vajda, skončila utkání po šedesáti minutách 3:3.

Prodloužení začali aktivněji domácí, ale Jelšíkova rána byla zablokovaná. Další akce Jelšíka, na modré vybojoval puk, najel před gólmana, ale Mikulka betonem vyráží do bezpečí. Hosté se prosadili hned z první šance v prodloužení, bod navíc pro hosty zařídil přesnou tečí Jakub Klíma. Třebíč si odváží z Ostravy dva body za výhru 4:3 v prodloužení.