Poruba na domácím ledě smetla poslední Brno, Kubáň se blýskl nulou

02.11.2016, René Chyla

Porubští hokejisté hodlali Technice oplatit porážku z šestého kola a podařilo se jim to náramně. Brno bylo od začátku zápasu jalové, a i když po dvou třetinách ztrácelo pouze dvě branky, k ničemu vážnějšímu se nedostalo. Rozhodující byla pak poslední dvacetiminutovka, kdy Porubští vyhnali Nováka z klece, jeho nástupci přidali další tři údery a zaslouženě tak dokráčeli k jednoznačné výhře 6:0.

2. liga - skupina Východ - 15 st 2.11.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
Technika Hockey Brno
6:0(1:0, 1:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 11. Kafka (Slavík), 25. Zachar (Hudeček), 42. Illéš (Slavík), 42. Zachar (Kafka, Ballner), 48. Rudl (Němec, Hudeček), 56. Slavík (Němec, Hudeček). Rozhodčí: Koziol – Novotný, Axman. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 391. Střely na branku: 37:13. Průběh utkání: 6:0.
HC RT TORAX Poruba 2011: Kubáň – Slavík, Puškár, Tichý, Puzič, Rudl, Bail, Adamík – Sedlář, Piecha, Slováček – Němec, Hudeček, Illéš – Ballner, Zachar, Kafka – Seidler, Tomčák, Kuťák (od 43. Orság)
Technika Hockey Brno: Novák (od 42. Slavíček) – Švejda, Kaluža, Vokurka, Šidák, Fišera – Florek, Brzobohatý P., Bustin, Stehlík, Nováček, Cívka, Benýšek, Čtvrtníček, Grünwald, Brzobohatý M., Medek

Hvězdy zápasu

Andreas Kubáň (POR) (13 zásahů, 0 gólů, 100.00% úspěšnost)
Marek Slavík (POR) (1+2)
David Zachar (POR) (2+0)


Laciné vedení z hole Dominika Kafky

Ani úvod druhého vzájemného zápasu s brněnskou Technikou příliš krásy nepřinesl. Ve čtvrté minutě mohl ohrozit Novákovu kasu Petr Seidler, ten ale tečoval Tomčákovu střelu mimo. RT TORAX šel do vedení až v jedenácté minutě, kdy Dominik Kafka překvapil nejen brněnského brankáře, ale možná i sám sebe. Porubský útočník vypálil kousek za modrou čarou a přízemní střelou našel mezeru pod pravým betonem – 1:0. Zvyšovat mohl po Tichého nabídce Martin Piecha, ten ale před prázdnou brankou promáchl.


Zacharovo potrestání nevyužité přesilovky, trestné střílení Brzobohatého, tyč Hudečka či Piechova minela

Poruba musela na začátku druhé dvacetiminutovky bránit téměř dvouminutové dvojnásobné oslabení. Do největší příležitosti se dostal Michal Brzobohatý, ani ten ale nadvakrát nedokázal na Kubáně vyzrát. Porubští po vypršení obou trestů zvyšovali. David Zachar vypálil z levého kruhu a s pomocí protější tyče zvýšil – 2:0. Andreas Kubáň poté zabránil úniku Michala Brzobohatého, nicméně za hranicí pravidel a hlavní sudí tak nařídil trestné střílení. Porubský fantóm však nezaváhal ani tentokrát a zastavil Brzobohatého střelu levým betonem. Na druhé straně zase mohl zvyšovat David Ballner, porubský forvard ale tváří v tvář Novákovi neuspěl. O chvíli později zase Jan Hudeček trefil zpoza kruhů tyč a zanedlouho zase Martin Piecha netrefil snad z metru prázdnou branku.


Dokonání destrukce Sov

Porubští dokonali zkázu Techniky v poslední třetině. Jakub Illéš dostal mnoho prostoru v útočném pásmu, najel si mezi kruhy a zamířil nad Novákovu lapačku k levé tyči – 3:0. V tu chvíli nahradil brněnského Nováka v bráně Zdeněk Slavíček. Ten se ale ani neohřál a už musel lovit puk ze své sítě. Po 21 sekundách přenechal Dominik Kafka kotouč Davidu Zacharovi, který neměl problém uklidit kotouč do odkryté klece – 4:0. Za šest minut bylo hotovo. Střelu Erika Němce sice Slavíček ještě vyrazil, na dorážku Dominika Rudla od levého mantinelu, kdy puk zaplul pod jeho betony, už ale nestačil – 5:0. Čtyři minuty před koncem pak domácí přidali šestý hřebíček do černé soví rakve. Erik Němec nahrával na pravý kruh Marku Slavíkovi, který zamířil přesně pod Slavíčkovu vyrážečku k protější tyči – 6:0.


Ostatní zápasy 15. kola

Hodonínvs.Vsetín1:5
Kopřivnicevs.Val.Meziříčí5:2
Nový Jičínvs.Šumperk4:2

Ohlasy k utkání

Roman Kotala (HC RT TORAX Poruba 2011): Myslím si, že kluci podali perfektní výkon. Výborně se pohybovali, byl tam důraz v brankovišti a vše, co jsme si představovali, takže se jim nedá se nic vytknout. Jen škoda, že jsme zápas nedokázali rozhodnout dříve, protože jsme byli téměř neustále na puku. Ve třetí třetině jsme utkání měli už jednoznačně pod kontrolou a potvrdili to také góly. Určitě vládne spokojenost.

Roman Kaňkovský (HC Technika Brno): Musím uznat, že domácí byli jednoznačně lepším celkem. Je škoda, že jsme nedali gól z dvojnásobné přesilovky ani z trestného střílení, protože tímhle jsme se mohli dostat zpátky do zápasu. Tam se ten duel určitě lámal a domácí si pak závěr už zkušeně pohlídali. Jednoduše řečeno – když nedáte gól, nemůžete vyhrát.

Tabulka po 14. kole

mužstvo zápasyskórebody
1.Vsetín 1264:2833
2.Poruba 1472:3733
3.Hodonín 1452:5022
4.Opava 1334:4119
5.Šumperk 1243:4218
6.Kopřivnice 1352:5518
7.Nový Jičín 1335:5013
8.Val.Meziříčí 1440:5312
9.Brno 1327:649