Přípravka HC RT TORAX Poruba? Škola hrou, kam se děti rády vracejí

Přípravka HC RT TORAX Poruba? Škola hrou, kam se děti rády vracejí

Lukáš Bajgar, před 2 dny
Stále nevíte, zda dáte své dítě na hokej? Tak se pojďme podívat na jeden typický tréninkový den v RT TORAX ARENĚ.

Je svěží nedělní ráno, pekaři do regálů vysypávají vonící rohlíky, Hlavní třídu v Porubě brázdí ranní ptáčata a sem tam mezi nimi prochází rodič s dítětem, které je ověšeno obrovským báglem. Kam míří? Na zimní stadion v Porubě, kde již vyčkává hlavní trenér přípravek Miroslav Kusý a s ním celá škála asistentů a pomocných trenérů a trenérek.

V šatně se mladá hokejistka či mladý hokejista setkává se svými kamarádkami a kamarády, převléká se do hokejového a celý(á) natěšený(á) míří na střídačku. Sleduje rolbu a práci rolbařů, ví, že na led bez svolení trenéra nesmí.

Jakmile první trenér otevírá vrátka střídačky, plní se led desítkami dětí mladších a starších kategorií. Někteří rodiče se s dětmi loudají více, jiní méně, někteří přímo ze střídačky sledují své ratolesti, někteří natáčejí a fotí, jiní diskutují, mnozí zamíří na tribuny, v bufetu si koupí párek a pivko a řeší zářnou budoucnost svých dětí. Businessmani a businessmani s notebookem dohánějí pracovní resty a káva z automatu jim přijde vhod.

Na ledě se pak děti učí základům bruslení – s holí i bez ní, s pukem i bez něj, proti brankáři i na odkrytou kasu.

Někomu to jde lépe, někdo se po ledě vyválí častěji. Když trenéři ukončí technické dovednosti, nastává to nejlepší z celého rána: minizápasy všech proti všem.

A rodiče? Ti si vyzvedávají unavená a šťastná dítka a míří domů na oběd.

Chcete být také součástí rodiny HC RT TORAX Poruba?

Neváhejte a navštivte webové stránky hokejové přípravky, kde se dozvíte veškeré základní informace. Případně můžete kontaktovat hlavního trenéra Miroslava Kusého (tel.: 605 287 509), který vám vše ochotně vysvětlí.

A jak tedy vypadá trénink pohledem fotografa? Jen se podívejte, ukažte svým dětem a příště můžete mít na ledě mladou hokejistu či hokejistu i vy.