Junioři v odvetě smetli Spartak, Mládek po návratu přispěl k výhře třemi body

16.01.2016, Soňa Molatová

Po ostudné porážce, kterou junioři utržili na domácí půdě celku z Uherského Brodu se do zápasu v RT TORAX ARENĚ pustila obě družstva v klidnějším tempu. Leč se zpočátku zdály síly na ledě aspoň trochu vyrovnané, síly hostů postupně slábly. Po zdánlivě nerozhodném začátku a nevyužitých přesilovkách se ale v 7. minutě diváci dočkali prvního gólu z hole Dominika Moravčíka. Ten svou střelou otevřel skóre s konečným výsledkem 7:1 pro domácí. Přesto, že se Dominik Chovanec snažil v bráně svůj tým podržet ze všech sil, zmíněnému rozjetému Moravčíkovi a čilému Jonáši Mládkovi vzdorovat nedokázal.

Liga juniorů - 22.kolo pá 15.1.17:00
HC RT TORAX Poruba
HC Spartak Uherský Brod
7:1(2:0, 2:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 8. Moravčík (Pěnčík), 13. Mládek (Kurnik), 26. Moravčík (Kropka), 40. Smrčka (TS), 52. Stupka (Mládek), 57. Gola P. (Mládek, Štěpán), 59. Smrčka (Moravčík) – 40. Bumbál (Bařinka). Rozhodčí: Fiedler – Adamec, Hanzlík. Vyloučení: 6:2. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 70. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 7:1.
HC RT TORAX Poruba: Zavadil – Štěpán, Ščurek, Široký, Kropka, Hranoš, Boháč – Gola P., Gola R., Moravčík, Bialoň, Šustala, Stupka, Pěnčík, Mládek, Smrčka, Csabala, Kurnik
HC Spartak Uherský Brod: Chovanec – Šobáň, Tomešek, Hlavica, Bumbál, Votava, Škubal – Christov, Pavlůsek, Bujáček, Vaněk, Rauš, Gahura, Bařinka, Kociňák, Forman, Klusák

Už ve třetí minutě přišlo první vyloučení ze strany hostů, kdy se na trestnou lavici posadil uherskobrodský útočník Christov. O chvíli později však opět došlo k vyrovnání počtu hráčů na ledě, protože na lavici hanby odjel také porubský Široký. Ani tehdy se však žádný z týmů nedokázal déle udržet v útočném pásmu. Prvního gólu se diváci dočkali v sedmé minutě, kdy před bránou hostů našel Pěnčík bystrého Dominika Moravčíka, jehož střelu do brány Chovanec nedokázal vykrýt. Hosty gól nabudil k větší aktivitě, přičemž se Pavlůsek se pokusil vyzrát ránou na Zavadila, ale bez úspěchu. Stav zápasu se pak změnil ve 12. minutě, ovšem opět k dobru domácích. Jonáši Mládkovi sedla přihrávka Antonína Kurníka, po které poslal puk za Chovancova záda podruhé.

Ve druhé třetině pak gólmanovu pozornost zkoušel prověřit Adam Kropka, který byl sice sám na brankáře hostů krátký, ale ochránce kasy jeho nepřítomnost znepokojovala natolik, že ve snaze pohlídat si porubského beka nechal na druhé straně brány obrovské místo pro dorážku Dominika Moravčíka. Tomu se povedlo zvýšit na 3:0.

Chovanec se pak alespoň pokoušel usnadnit hru svým spoluhráčům riskantním zastavením puku v půlce obranného pásma a následnou rozehrávkou, za což ale naštěstí neinkasoval. Po neproměněných šancích pak hostům přitížil Bumbál, který se stůj co stůj snažil zastavit Marka Smrčku. Pro jeho počínání rozhodčí vyhlásili trestné střílení, což Marek Smrčka dokázal zúročit a potrestal tak Chovance čtvrtým gólem do brány hostů. Ti se konečně prosadili až ke konci druhé třetiny, kdy dokázali zužitkovat přesilovku, do které je pustil Robin Gola. Martin Bařinka našel přesně Pavla Bumbála, jenž dvě vteřiny před druhou sirénou snížil.

Poslední třetinu otevřela Tomáškova snaha pokořit Zavadila, ten si ale s jeho ránou poradil a uchránil svůj tým od další inkasované branky. O chvíli později se k domácímu brankaři dostal Michal Klusák, ani on však domácího gólmana nepokořil. Zapomenuto nebylo ale ani na Chovance, kterého se svou ránou pokusil zabavit Michael Hranoš a krátce po něm i Petr Ščurek, ale snaha ani jednoho z nich nevedla k navýšení výsledku, a tak větší drama nastalo až o chvíli později, kdy na hřišti zůstal čelem k ledu ležet Michal Klusák.

Příjemněji na sebe pak strhl pozornost Matouš Stupka, jenž se chytil přihrávky Jonáše Mládka. Jejich společná akce byla moc i na Chovance, a tak do své kasy pustil 5. gól. Celek z Uherského brodu se sice pokoušel snížit, ale bezúspěšně. Porubští bez slitování pokračovali v drcení soupeře. Další rána přišla o chvíli později, když se k puku dostal Patrik Gola, jehož střela do Chovancovy sítě měnila stav zápasu na 6:1 pro domácí.

Ke konci zápasu pak ještě hosté vyvíjeli menší aktivitu s bezúspěšnou snahou o snížení. Na Zavadila si vyjel Jan Bujáček a krátce nato i Jakub Tomešek, domácí brankář jim však nehodlal dát nic zadarmo. Posledním gólem uzavřeli zápas porubští hokejisté, když v 57. minutě doklepl kotouč do brány po přihrávce Dominika Moravčíka útočník Marek Smrčka.

Ohlasy k utkání

Zbyněk Kůdela (HC Spartak Uherský Brod): Těžko se mi hodnotí ten zápas, takže, jednoznačně vítězství domácích. V první a ve druhé třetině to bylo ještě z naší strany takové docela hratelné, potom ve třetí třetině už jsme hráli vabank, stihli jsme s tím výsledkem něco udělat a samozřejmě jsme dostali góly. Ten výsledek je docela krutý, ale domácí byli lepší a vítězství si zasloužili.