Další jednoznačná výhra staršího dorostu

28.11.2009, Gabriela Juříková

Vedoucí tým tabulky HC VOKD Poruba přivítal na svém ledě tým z šesté příčky HC Uherské Hradiště. Hosté přijeli s nezvykle malým kádrem dvanácti hráčů, který je více vidět u žákovských kategorií než u dorostu. První třetinu byli důstojným soupeřem Poruby, byť ji prohráli 2:0. Bylo odehraných sedmnáct vteřin druhé třetiny a hosté skóre korigovali, ale to bylo z jejich strany pro zbytek utkání vše. Naopak domácí si s chutí zastříleli. Druhou třetinu vstřelili tři branky a posledních dvacet minut zápasu dopravili puk za Hubáčkova záda celkem čtyřikrát. Hattrickem se blýskl Tomáš Němec, pět kanadských bodů si připsal Vladimír Rosypka, tři Tomáš Král a René Kysučan. Domácí upevnili vedoucí pozici v tabulce. Další utkání odehrají na ledě Břeclavi v neděli ve 13 hodin.

- 19.kolo pá 27.11.17:15
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Uherské Hradiště
9:1(2:0, 3:1, 4:0)
Branky a nahrávky: 7. Rosypka, 12. Němec (Rosypka), 32. Král (Kysučan), 35. Kysučan (Franek), 40. Rosypka (Král), 44. Král (Kysučan), 50. Němec (Rosypka), 52. Němec (Rosypka), 54. Maček (Kupčík) - 20. Janeba (Varmuža, Kočí). Rozhodčí: Jeřábek J. - Hrubec, Kopřiva. Vyloučení: 7:5. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 60. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 9:1.
HC RT TORAX Poruba 2011: Konvička (od 41. Chybík) - Svoboda, Herman, Dusík, Jasiok, Rosypka, Vícha, Němec, Chaloupka, Maček, Král, Palkovič, Sochorek, Kupčík, Kysučan, Hurník, Dominec, Franek.
HC Uherské Hradiště: Hubáček - Beneš, Sekerka, Býček, Janeba, Martinec, Varmuža, Zderčík, Kočí, Černý, Kašík.

Netradičně na ledě druhé mrazivější haly, bylo vhozeno v 17:15 úvodní buly zápasu staršího dorostu Poruby s Uherským Hradištěm. Hosté se od úvodu probíjeli k domácí brance. Kapitán hostů Janeba měl jako první na hokejce otevření gólového zápisu. Jeho střela schována za bránícím a útočícím hráčem skončila na horní tyči. V šesté minutě měl tento hráč repete, když se tlačil do brány z pravé strany, ale Konvička včas zasáhl puk hokejkou a uklidil jej do rohu kluziště. Hosté hráli na dvě lajny a tak jejich pravděpodobný taktický plán byl, dát rychle pár branek a pak jen náskok bránit. Jenže zápas se vyvíjel jinak. Jako první skórovali domácí. V čase 6:56 gólově zúročil Vladimír Rosypka napadání v útočném pásmu. První přesilovku v utkání odehrálo Uherské Hradiště. Sevřeli Porubu v jejich obranném pásmu, stříleli, co se dalo, ale na Konvičku si nepřišli. Další gól v síti hostujícího gólmana Hubáčka zařídil správný forčekink Rosypky, který vybojoval puk a Tomáš Němec jeho nahrávku proměnil. Do střeleckého zápisu se mohli zapsat Kysučan s Palkovičem, ale posledně jmenovaný se netrefil do odkryté branky. V posledních minutách třetiny se k útočení dostali i hosté, ale jejich výpady končili u obránců nebo na výstroji brankáře Konvičky. Do šaten se veseleji odcházelo domácím borcům. Třetinu vyhráli 2:0

Začátek druhé dvacetiminutovky domácí zaspali. Uběhlo sedmnáct vteřin a Konvička přišel o čisté konto z hole kapitána hostí Jaroslava Janeba, kterému asistovali Varmuža a Kočí. Hosté cítili příležitost k vyrovnání, ale domácí se jen tak nedali a přitvrdili hru. Do útoku se vrhl Chaloupka, byl vytlačen z gólové pozice Hradišťanem Martincem až tvrdě narazili do mantinelu v rohu kluziště a vyrazili plexisklo. Naštěstí se nikomu nic nestalo, ani plexi se nerozbilo a po osmi minutách co trvala oprava, se hrálo dál. Po nucené pauze měli herně navrch hosté. Vyrovnání měl na hokejce Sekerka, který vystihl rozehrávku brankáře Konvičky po mantinelu. Sekerka ihned z voleje pálil směr branka, Konvička si však uvědomil svou chybu, skočil šipku do brankoviště a gólu zabránil. Zákrok hodný do Zlaté přilby. Dlouho se hrálo bez gólových efektů. Hra se přelévala, hodně se bránilo na obou stranách. Zápas byl ve své druhé půli, když hrstka diváků viděla další gól. Domácí se dostali do útočného pásma, René Kysučan vypálil, jenže brankář Hubáček jeho střelu jen vyrazil před sebe a dojíždějící Tomáš Král puk uklidil za jeho záda. 3:1 pro domácí. Uběhlo dvě a půl minuty a domácí se radovali počtvrté. Obránce Franek nahodil puk do pásma, ten skončil na hokejce René Kysučanovi a ten hned z rohu pálil. Puk prošel přes Hubáčkovu lapačku, cinkl o horní tyč a zapadl za brankovou čáru. Hosté, kteří měli před patnácti minutami zápasu na hokejkách vyrovnání, začali kupit chyby. Možná pramenili i z úbytku sil, přece jen hráli v deseti lidech proti sedmnácti borcům na domácí střídačce. Přesto boj o body nevzdávali. Na kolena je v druhé třetině srazil gól do šatny. Chyběli čtyři vteřiny do sirény, závar před Hubáčkovou brankou. Puk se odrážel všemi směry, Hubáček dělal, co se dalo, ale obránci neuhlídali hokejku Vladimíra Rosypky, který před brankovištěm plácl do puku a ten přes ležícího brankáře prošel až za čáru. Domácí rázem vedli o čtyři trefy 5:1.

Ve třetí třetině poslal trenér Poruby do brankoviště Adama Chybíka. Poprvé si mohl sáhnout na puk v samém začátku poslední dvacetiminutovky, kdyby Varmužovi puk nesjel z hokejky. Domácí se dostali pod tlak v oslabení, ale stačila jedna špatná nahrávka Hradišťáků a Porubáci si zaškrtli kolonku gól v oslabení. Střelu Kysučana Hubáček vyrazil, ale na dorážku Tomáše Krále byl už bezmocný. Hosté početní výhodu nedokázali využít, i když zhruba čtyřicet vteřin měli výhodu dvou hráčů na ledě. Uherskému Hradišti evidentně ubývaly síly. Domácí se lehce dostávali k puku a využívali každého zaváhání soupeře. Tomáš Němec Rosypkovu přihrávku drze zpoza branky zasunul okolo tyče pod brankářovým betonem za čáru a podruhé se zapsal do listiny střelců. Domácí vedli 7:1. Do konce zápasu zbývalo deset minut a tak se dalo předpokládat, že není skóre ukončeno. Po dvou minutách od posledního gólu se stejná dvojce Rosypka, Tomáš Němec postarala o další gólový příděl, tentokrát v přesilovce. Rosypka zavezl puk do pásma a pokusil se prostřelit Hubáčka, který kotouč jen vyrazil před sebe. Obránce Kašík se nestačil rychle zorientovat a puk vyhodit. Tomáš Němec byl rychlejší a puk dopravil do poloodkryté branky, čímž se potřetí zapsal do listiny střelců. Zápas byl jednoznačnou záležitostí domácích. Sice se hrálo i před Chybíkovou brankou, ale útoky Hradišťanů byly marnými pokusy o zdramatizování zápasu. O poslední změnu skóre se postarali na pravé křídlo nahrávající Kupčík a z voleje střílející David Maček. Brankář Hubáček se nestačil přemístit a lovil ze sítě devátý puk. Utkání se dohrálo v poklidném duchu. Domácí potvrdili, že jsou lídry tabulky a po dni volna odcestují na jih Moravy odehrát další ligové utkání.