Nezvládnutá druhá perioda odvála šanci na body, dorost v Hradci Králové padl 0:9

20.09.2024, Gabriela Juříková

Extraliga dorostu měla v pátek 20. září na programu páté kolo a dorostence HC RT TORAX Poruba zavedlo na led Hradce Králové. Po první třetině Porubané ztráceli dvě branky, ale nezvládnutá druhá perioda odvála šanci na body. Průběžně druzí Lvi si ohlídali i čisté konto, takže Slezané na branku čekají již bezmála 244 herních minut.

Extraliga dorostu – Východ - 5.kolo pá 20.9.15:00
Mountfield HK, a.s.
HC RT TORAX Poruba
9:0(2:0, 6:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Hlaváček, 15. Hlaváček (Šedivý, Bulat), 22. Bulat (Šedivý), 29. Václavíček (Studnický, Brzák), 32. Ma. Sedláček (Dostálek), 36. Fedenciuc (Bulat), 38. Vencl (Hlaváček, Šedivý), 39. Bulat (Vencl), 44. Studnický (Bulat). Rozhodčí: Raška – Řezníček, Šesták. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 34. Střely na branku: 49:14 (14:3, 13:6, 22:5). Průběh utkání: 9:0.
Mountfield HK, a.s.: Růžička – A. Novotný, Pavlík, Zikmund, Flechtner, Šanc, Vencl, Studnický – Šedivý, Bulat, Hlaváček – Vondruška, Dostálek, Václavíček – Fedenciuc, Brzák, Ma. Sedláček.
HC RT TORAX Poruba: Pernica (41. Skoumal) – Planka, Mitura, Kohut, Kubálek, Bjeljajev, Vudarčík – Vogl, Vrůbel, Socha – Žídek, Centkowski, Vinklárek – Tyrna, Zamborsky, Brym – Šebesta, Bjaček.

Po první třetině prohrávali dorostenci RT TORAX Poruba 0:2. Dominovali sice v osobních soubojích, v zakončení to bylo pořád jalové. To hradecký Adam Hlaváček v polovině deváté minuty forhendovou kličkou dostal puk do Pernicovy sítě a v patnácté minutě po odrazu kotouče od hrazení a přesnou nahrávkou Šedivého vedení pojistil. Po posledním hvizdu třetiny se do sebe pustili Vogl s Hlaváčkem a dvě minuty druhé třetiny nemohli do hry.


Ve druhé třetiny si hosté vypracovali střelecké pozice, měli dokonce dvě přesilovky, třetí zkrácenou, ale gólově se dařilo jen Hradeckým lvům. Z úhlu dostal kotouč za brankovou čáru Vojtěch Bulat, poté mohl skórovat Šimon Šebesta, posila Poruby z Vítkovic, ale sudí přerušil hru hodně brzy. Následně se prosadili dva Martinové. První přesilovku proměnil Martin Václavíček a při krátkém oslabení zúročil nahrávku na levý kruh Martin Sedláček.

Na začátku 36. minuty šli domácí do přečíslení a Timur Ferenciuc byl zakončovatelem akce. Střelecké trápení Porubanů mohl ukončit Šebesta, bekhendová střela se ale zastavila o betony gólmana Růžičky. Decimaci dokonaly dvě branky v závěru třetiny jejímiž autory byli Radek Vencl a Vojtěch Bulat.


Do třetího dějství se mezi tyče postavil Mathias Skoumal, ovšem ani on nezabránil domácím střelcům navýšit vedení. Ve čtvrté minutě periody přehodil jeho betony Karel Studnický. Porubští zahrozili přečíslením, jenže koncovka nebyla dost razantní. Následujících šest minut ztráceli hosté síly v oslabeních, která na sebe skoro navazovala. Skoumal v brankovišti skákal, padal a vystrkoval hokejku proti střelám a doslova magicky bránil svatyni od desátého puku. Hradečtí sice ubrali z tempa, ale vidina desítky na světelné tabuli byla moc lákavá. Což dokládají i střely třetí třetiny, ale zůstalo u konečného výsledku 9:0 pro Lvy.

×
Dnes v 16:00 | Muži
HC RT TORAX Poruba 2011
SK Horácká Slavia Třebíč