Zápasovou premiéru v nové hale dorostenci bodově neslavili. Dohrávku prvního kola vyhrál Tábor

04.02.2024, Gabriela Juříková

První únorovou neděli odehráli porubští dorostenci první kolo nadstavby O účast v play off, které bylo odloženo kvůli události na Filozofické fakultě v Praze. V prvním utkání v renovované RT TORAX ARENĚ hostili Tábor, který svým výkonem Porubany překvapil tak, že došlo v brankovišti k výměně.

Extraliga dorostu – Východ - 1.kolo ne 4.2.16:00
HC RT TORAX Poruba
HC Tábor
2:5(0:3, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 30. T. Vehovský (Ostřížek, Dragon), 45. Ostřížek (Skorochod, T. Vehovský) – 2. V. Svoboda (Bačo, Šustík), 5. Slabý (Bačo, Bartuška), 18. Slívko (Suchan, Podzimek), 26. V. Svoboda (V. Mašek, Bačo), 40. Céza (V. Svoboda, Suchan). Rozhodčí: Rapák – Tvrdý, Voznička. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 111. Střely na branku: 39:36. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:5, 2:5.
HC RT TORAX Poruba: Láryš (21. Bernard) – Korbel, Majkowski, Dragon, Stasjuk, Planka, Noga, Michalík – Ostřížek, Vehovský, Skorochod – Václavek, Bobok, Stryczek – Dietrich, Indrst, Ignatěnko – J. Žídek.
HC Tábor: Moustafa – Céza, V. Mašek, Rob. Mohyla, Pufr, Bačo, Špaček, J. Šťastný – Strachota, Slívko, Suchan – Hlavín, S. Pánek, V. Svoboda – Slabý, Podzimek, Bartuška – Bušta, Šustík.

Porubané odložili několik utkání, takže zápasové vytížení v patnácti dnech trochu ztratili. Naposledy totiž hráli 20. ledna ještě v malé tréninkové hale. A první utkání v RT TORAX ARENĚ nezačali zrovna dle představ. Po první třetině prohrávali Moravcovi svěřenci 0:3, když reprezentačního brankáře Láryše překonal už na začátku druhé minuty Václav Svoboda, druhý puk do porubské sítě dopravil Matěj Slabý, když se protlačil do brankoviště a bekhendem puk protlačil do brány. Vzpruhu dalo dorostencům Poruby ubráněné oslabení, ale Moustafu v následných ofenzivních akcích nepřekonali. V končící osmnácté minutě navíc inkasovali potřetí, když si Porubané nepohlídali bleskový průnik Ondřeje Slívka k bráně, kde udělal gólmanovi kličku, přehodil si kotouč na bekhend a klečícího Láryše u levé tyče překonal.

Prostřední dějství, do kterého domácí vstoupili s brankářem Bernardem, bylo herně vyrovnanější partií, a jak se po utkání prokázalo, RT TORAX byl střelecky produktivnější. Gólově ale vévodili hosté, když v šesté minutě přidal čtvrtou branku a svou druhou Václav Svoboda, který se vrátil z trestné lavice ve chvíli, kdy puk plul ve středním pásmu bez dozoru. Tváří v tvář překonal Bernarda střelou pod horní tyč. Domácí dorostenci byli trochu opařeni, nasazení ale brzy nabrali zpět a ve třicáté minutě kapitán Tobiáš Vehovský drzým průnikem do brány rovněž bekhendem sebral Moustafovi nulu. V závěru druhé třetiny hráli domácí druhé oslabení a už to vypadlo, že i toto ubrání, když čtyři vteřiny před Stryczkovým návratem a dvanáct vteřin před přestávkou prostřelil vše před sebou Šimon Céza.

Ve třetím dějství domácí dorostenci střelami nešetřili, i když v přesilovkách mohli přidat, nestalo se tak. Proto slavili jen jednu gólovou radost. Zmatek v táborském brankovišti ukončil Jan Ostřížek. V dalším čase se Moravcovým svěřencům naskytly dvě početní výhody, stav utkání ale další brankou nezdramatizovali. Tábor slavil na Moravě druhou výhru a bodově se dotáhl právě na Porubu, která má ale lepší skóre a ještě dvě utkání k dobru.