Kometa vystavila Porubanům stopku! Pátá výhra v řadě se nekonala

04.03.2024, Gabriela Juříková

V pondělí 4. března na ledě Komety Brno se dohrávalo 10. kolo nadstavby Extraligy dorostu, v kterém Porubané mohli prodloužit vítěznou vlnu. Ke čtyřem výhrám ale další nepřibyla. Ve střelecky vyrovnaném utkání dorostenci RT TORAX prohráli 2:5.

Extraliga dorostu – Východ - 10.kolo po 4.3.16:00
HC Kometa Brno
HC RT TORAX Poruba
5:2(1:0, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 2. Kerbler (Brabenec), 23. Stibůrek (Prchal, Kubín), 31. Štulo (Šulla, Kubín), 48. Štulo (Kubín, Panasenko), 52. Štulo (Kubín) – 27. Skorochod (Vehovský, Ostřížek), 42. Bobok (Václavek, Majkowski). Rozhodčí: Grygera – Holub, Tomanička. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 101. Střely na branku: 29:27. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 5:2.
HC Kometa Brno: J. Váňa – Polák, Vyhlídal, Panasenko, M. Mátl, Krämer, J. Veselý, Beroun – Šulla, Kubín, Štulo – Šebela, Brabenec, Kerbler – Stibůrek, Š. Daněk, Prchal – Čajka.
HC RT TORAX Poruba: Láryš – Majkowski, Korbel, S. Stasjuk, Dragon, Michalík, Planka – Skorochod, T. Vehovský, Ostřížek – J. Žídek, Stryczek, Dietrich – Bobok, Indrst, Ignatěnko – Václavek.

V průběhu zahajovací dvacetiminutovky bylo možno sledovat bruslivou hru, během níž se obě mužstva neustále střídala v držení kotouče. Šance byly k vidění na obou stranách hřiště, prosadit se však podařilo pouze jedinému hráči, a to konkrétně domácímu Janu Kerblerovi v přesilové hře ve druhé minutě utkání. Druhé oslabení RT TORAX ubránil a v polovině třetiny měl možnost vyrovnat v přesilovce. Další šance přišla v závěru třetiny, ale ani tentokrát Porubané manko nestáhli.


I prostřední dějství bylo na sledování velice atraktivní. K vidění bylo tentokrát několik herních částí v početní převaze na stranách obou týmů a hlavně už více vstřelených branek. Jako první navyšoval vedení Brna Matěj Stibůrek, který si našel příležitost ke skórování během tlačenice před Láryšem. Poruba nezůstávala pozadu a skóre následně stahoval Daniil Skorochod. Brno si však během druhé poloviny třetiny vzalo dvoubrankový náskok zpět díky gólu Davida Štula a do kabin se tak šlo za stavu 3:1.


Závěrečná dvacetiminutovka byla taktéž napínavá a plná šancí na obou stranách, stejně jako ty předešlé. První branku v této herní části tentokráte stříleli hosté, když skrumáž před domácí klecí proměnil v další gól Porubanů Tomáš Bobok. Další dva góly v této dvacetiminutovce pak již patřily pouze domácím. V obou případech se zadařilo prosadit Davidu Štulovi ve spolupráci s Vojtěchem Kubínem. Ve druhém případě dosáhl Štula gólu v oslabení a zpečetil nejen vítězství Komety, ale také svůj hattrick.
Střelecky vyrovnané utkání nepřineslo Moravcovým svěřencům další body a v tabulce zůstávají na šestém místě se ziskem 25 bodů.