WAU! Dorostenci zaskočili Liberec, když v sedmi minutách otočili stav z 3:6 na 7:6

01.03.2024, Gabriela Juříková

První březnový den se vydali porubští dorostenci do Liberce, kde od 14. hodiny rozehráli utkání sedmnáctého kola nadstavby. Celé utkání dotahovali. Moravcovi svěřenci ale nesložili hokejky ani když prohrávali o tři góly sedm minut do konce třetí třetiny. Nakonec zvítězili za tři body gólem vstřeleným v čase 59:22.

Extraliga dorostu – Východ - 17.kolo pá 1.3.14:00
Bílí Tygři Liberec
HC RT TORAX Poruba
6:7(2:0, 3:3, 1:4)
Branky a nahrávky: 5. Rozsíval (Grebeníček), 16. Bělohorský (Seidl), 24. Grebeníček (Rozsíval, Bajer), 35. Krajdl (Bělohorský), 40. Bělohorský (D. Hrouda), 53. Bělohorský (Krajdl) – 26. Ostřížek (Dragon, Stasjuk), 28. J. Žídek (Ostřížek, Stryczek), 37. J. Žídek (Stryczek), 53. Stryczek (Dietrich, S. Stasjuk), 54. Ostřížek (S. Stasiuk), 57. Indrst (Ignatěnko), 60. Indrst (Bobok, Skorochod). Rozhodčí: Pastier . Kettner, Thuma. Vyloučení: 6:2, navíc Bělohorský (LIB) 5+OK. Využití: 0:2. V oslabení:0:0 . Diváci: 36. Střely na branku: 37:44. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2, 4:3, 6:3, 6:7.
Bílí Tygři Liberec: Charvát – Ehrenberger, D. Hrouda, Vaněček, Seidl, Stromský – Grebeníček, Bajer, Rozsíval – Bělohorský, Šejc, Krajdl – Choma, Kinter, D. Fiala.
HC RT TORAX Poruba: Láryš – Majkowski, Korbel, S. Stasjuk, Dragon, Michalík, Planka – Skorochod, T, Vehovský, Ostřížek – J. Žídek, Stryczek, Dietrich – Bobok, Indrst, Václavek – Ignatěnko.

Druhé utkání s tabulkovým sousedem, tentokrát ale s týmem nad Porubou se pro RT TORAX nevyvíjelo příznivě. Po první třetině prohrávali hosté 0:2 po gólech Davida Rozsívala a Šimona Bělohorského.

Do druhého dějství vstoupili Porubané aktivněji. Opět sice inkasovali, ale na gól Štěpána Grebeníčka ze čtvrté minuty brzy odpověděli. Charvátovu nulu vymazal Jan Ostřížek tečí do Dragonovy střely od modré. O dvě minuty později se Poruba dostala na kontakt gólem Jana Žídka v přesilovce, kterou využili Porubané po 14 vteřinách. Nejlépe se zorientoval ve skrumáži před brankou po nepříjemné střele Ostřížka.
Tygři si vzali dvoubrankové vedení zpět ve 35. minutě. Láryše přechytračil Bělohorský, když poslal zpětnou nahrávku Dominiku Krajdlovi. Hosté ale nesklopili hlavy, naopak se nevzdávali naděje. Ve středním pásmu sebral soupeři kotouč Leon Stryczek a vybídl najíždějícího Jana Žídka ke skórování. Souboj s brankářem vyhrál hezkou kličkou. Liberecká obrana na modré trošku zaspala a dostala se tak za hru. Poslední slovo ve druhé třetině měli ale domácí dorostenci. Šestou branku třetiny vsítil Šimon Bělohorský Láryšovi mezi betony.


Další góly začaly padat až v posledních sedmi minutách třetí třetiny. Liberecký Šimon Bělohorský zkompletoval v čase 52:22 hattrick po Krajdlově nahrávce zpoza brány a dostal tým do tříbrankového vedení.

Liberečtí si už možná mysleli, že mají výhru v kapse. Jenže…. v hokeji se dějí mnohá překvapení!

Porubané ukázali, jak se nevzdávají kluci z kraje razovitého!

Vyhraná středová bule a po deseti vteřinách gól Leona Stryczka, když mu zpoza brány nahrál Ostřížek mezi kruhy na střelu z první. Po minutě snížil RT TORAX na rozdíl jedné branky. Tentokrát se do listiny střelců podruhé zapsal Jan Ostřížek poté, co se dostal za tygří obranu díky Stasjukově nahrávce zpoza vlastní brány až na útočnou modrou a souboj s Charvátem vyhrál kličkou a střelou kolem levého betonu. Liberečtí jakoby přestali hrát aktivní hokej. Nechávali Porubě mnoho prostoru na rozehrávku a v podstatě z podobné situace jako při kontaktním gólu hosté za tři minuty srovnali.
Od Láryšovy brány šla nahrávka přes střední pásmo na Jakuba Indrsta, který spolu s Ignatěnkem přelstil oba obránce a první jmenovaný střílenou nahrávku dostal do odkryté poloviny brány. Liberečtí to nesli hodně těžce. Bělohorský tak, že vyfasoval pět minut plus trest do konce utkání a dal soupeři v přesilovce možnost dokonat obrat. Čímž HC RT TORAX Poruba nepohrdl. V čase 59:22 byl u levé Charvátovy tyče Jakub Indrst rychlejší než gólmanova lapačka a střelu Boboka pohodlně dopravil do klece. Svou druhou brankou utkání otevřel nespoutanou radost na ledě i střídačce. Porubané bojovností, nasazením a větší touhou po výhře slavili zasloužené vítězství.


Obrat z 3:6 na 7:6 jim dodal jisto jistě hodně sebevědomí do sobotního utkání s průběžně prvním týmem nadstavby Spartou, které se rozehraje od 13 hodin v Holešovicích.