Dorostenci Kladno přestříleli, přesto vyhráli až v nájezdech. Obránce Korbel byl autorem tří branek

24.02.2024, Gabriela Juříková

Odvetné utkání nebylo takovou jednoznačnou záležitostí jako na ledě Kladna, kde Porubané vyhráli 8:2. Dvoubrankové vedení vytvořené ve dvou třetinách domácí celek neudržel, co se dařilo, byla disciplína. V kolonce trestů je zapsána nula. Rytíři ve třetím dějství zařadili vyšší stupeň a vynutili si dvěma góly prodloužení. Vítěze ale určily až nájezdy. Vítězný si zapsal Adam Korbel, čímž zkompletoval hattrick.

Extraliga dorostu – Východ - 16.kolo so 24.2.12:00
HC RT TORAX Poruba
Rytíři Kladno
4:3sn(2:1, 1:0, 0:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 7. T. Vehovský (Korbel), 19. Korbel (Stryczek, Ignatěnko), 36. Korbel (Ostřížek, T. Vehovský), rozh. náj. Korbel – 9. Pytlík (Kulich, Pěch), 44. T. Kozák (D. Beran I, Krása), 58. Rambousek (T. Kozák, Háž). Rozhodčí: Pavel – Veselý, Vojtášek. Vyloučení: 0:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 56:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 4:3.
HC RT TORAX Poruba: Láryš – Korbel, Majkowski, S. Stasiuk, Dragon, Planka, Michalík – Ostřížek, T. Vehovský, Skorochod – Dietrich, Indrst, Bobok – Ignatěnko, Stryczek, J. Žídek
Rytíři Kladno: J Hájek – Müller, Háž, Krása (A), Hausner, Dörfl, Borkovec – T. Kozák, V. Trojna, Pytlík (C) – O. Polášek, Kulich, Rambousek – Valuš, D. Beran I (A), Pěch.

Do vedení šla Poruba v sedmé minutě gólem kapitána Tobiáše Vehovského, ovšem dlouho tento stav netrval. Rytíři odpověděli do dvou minut, když Jan Láryše prostřelil Dominik Pytlík. První početní výhodu utkání získal RT TORAX tři a půl minuty před koncem třetiny, ale ke gólu se domácí propracovali až po šestnácti vteřinách hry v plném počtu. Nahrávky měli Porubané dost čitelné a až nečekaný odraz kotouče ve slotu na hůl Adama Korbela vedla ke střele z první na druhou tyč. Do druhé třetiny si Moravcovi svěřenci přenesou podstatnou část druhé přesilovky.


Druhá třetina byla pro diváky atraktivní. Hrálo se nahoru dolů. Ze sedadel je zvedaly rychlé akce a střely těsně před gólmany, Kladenští šli z kraje třetiny do čtyř a pak kvůli špatnému střídání v polovině periody, s čímž hosté moc nesouhlasili, ale i toto oslabení ubránili. A to měli domácí dorostenci jedinečnou příležitost navýšit vedení v přečíslení dva na brankáře. Rozdíl dvou gólů nastal v šestatřicáté minutě kdy se Kladenští nadechovali k útočné akci, ale puk na modré zachytil Ostřížek a nabil nalevo stojícímu Adamu Korbelovi, který ze záklonu poslal kotouč na bránu. Hájek zvedl lapačku pozdě, puk se dostal do horního levého rohu. V poslední minutě třetiny bylo proti Porubě nařízeno trestné střílení, které ale kapitán Dominik Pytlík neproměnil, Láryš ležící už na břiše tasil za sebe ruku s lapačkou a puk orazil zpět do hřiště.

Kladenští Rytíři utkání ve třetím dějství pěkně zdramatizovali. Zlepšenou hrou se dostali ve čtvrté minutě třetího dějství na rozdíl jedné branky zásluhou Tomáše Kozáka, který skákavý puk poslal z otočky na bránu a byť se kotouč otřel o Láryšův beton, skončil za brankovou čarou. Porubané měli šance v početních výhodách, jenže houževnatého a vzdorujícího soka nepřetlačili. Ten tak držel naději na vyrovnání a šel si za ním všemi prostředky. Dvě minuty před koncem základní hrací doby vytvořili Rytíři před Láryšem valnou hromadu, v které byl kotouč neposedný. Nakonec vyplul za brankářem a Matěj Rambousek jej s velkou vervou poslal do brankové sítě.
Závěr třetí třetiny byl tudíž nejdramatičtější, protože oba týmy chtěly zisk tří bodů, aby do příštího kola byly na průběžné šesté příčce. O tu se vlastně hrálo.

Rozuzlení nepřineslo ani prodloužení, takže na scénu přišly samostatné nájezdy. V nich excelovali porubští dorostenci. Po čtvrté sérii, kdy proměnil po Adamu Korbelovi, Tobiáši Vehovském i Leon Stryczek a hosty vynuloval Láryš, slavili dorostenci HC RT TORAX Poruba výhru za dva body a udržení šestého místa.