RT TORAX ARENU výhrou pokřtili už i dorostenci! Nad houževnatou Olomoucí vyhráli 2:1

16.02.2024, Gabriela Juříková

Hráli desáté utkání, ale 14. kolo nadstavby O účast v playoff Extraligy dorostu. V RT TORAX ARENĚ hostili svěřenci trenéra Moravce dorostence z Olomouce vedené trenérem Philippem. A přestože přijel poslední tým tabulky, výhra Porubanů se rodila velmi těžce. Z 54 střel se ujaly jen dvě z hokejek Indrsta a Ostřížka.

Extraliga dorostu – Východ - 14.kolo pá 16.2.16:00
HC RT TORAX Poruba
HC Olomouc
2:1(1:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Indrst (Stasjuk), 52. Ostřížek – 46. Pekr (Chromý, Hubáček). Rozhodčí: Šutara – Návrat, Molin. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 111. Střely na branku: 54:21. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
HC RT TORAX Poruba: Láryš – Korbel, Majkowski, Dragon, S. Stasjuk, Planka, Michalík – Václavek, T. Vehovský, Skorochod – Dietrich, Indrst, Bobok – Ostřížek, Stryczek, J. Žídek – Ignatěnko.
HC Olomouc: Žbánek – Kalman, Hubáček, Přidal, Dvořáček, V. Černý, Holéczy – Pekr, Minář, Kubát – T. Navrátil, Kimak, Chromý – Prokop, Končický, Koryčanský

Od druhé minuty, kdy odražený puk získal na hůl Jakub Indrst a v zakončení se neunáhlil, vyčkal a v pokleku směr pravý roh vyslal kotouč bekhendem po ledě k levé Žbánkově tyčce, si týmy už nedávaly moc prostoru pro zakončení. A to dostala Olomouc možnost přesilovky, jenže Porubané byli i v oslabení silní a udrželi jednobrankový stav.


Více jak stovka diváků ve druhé třetině branku neviděla. Houževnatost obou týmů nabídla mnoho soubojů o kotouč v poli i u mantinelu. Poruba dostala dvě početní výhody, ve kterých si zastřílela, ovšem Stanislav Žbánek střelu vždy viděl nebo instinktem puk vyrazil mimo brankoviště.

Vyrovnanost výkonnosti si týmy přinesly do hry i po druhé přestávce. Celé utkání nebylo poznat, že by Olomouc trčela na posledním místě tabulky s pouhými třemi body, protože proháněla a potrápila RT TORAX houževnatostí a bojovností. Čímž si vysloužila v šesté minutě třetího dějství vyrovnání. Po ubráněném dalším tlaku Poruby se dostali hosté do přečíslení a Chromého křižnou nahrávku Tomáš Pekr dopravil do odkryté poloviny brány. Puk prošel mezi betony přesouvajícího se Láryše. Týmy pokračovaly v nasazení a vražedném tempu, z čehož pramenily chyby v nahrávkách a ztráty při loupežích puku. Puk se odrážel nekontrolovaně až se na konci 52. minuty dostal na hůl Jana Ostřížka kroužícího za obranou a tak se dostal do samostatného úniku. Tváří v tvář brankáři zakličkoval, pukem na čepeli zamíchal a poslal jej bekhendem mezírkou, která u levé Žbánkovy tyče zůstala, za brankovou čáru.

Posledních osm minut bylo ještě víc bojovných. Olomoučtí se nehodlali smířit se stavem, takže si v příhodnou dobu vzali oddechový čas a sáhli po hře bez brankáře. Obětavostí a nasazením Philippovi svěřenci neinkasovali do prázdné brány, přestože ke skórování měli ti Moravcovi svěřenci blízko. Dorostenci Poruby vyhráli těsně 2:1 při střelecké produktivitě padesáti čtyř střel oproti soupeřovým jednadvaceti.