Dohrávka ve Zlíně nedopadla vítězně, dorostenci padli opět 2:5

06.03.2024, Gabriela Juříková

Závěr sezóny mají porubští dorostenci nabitý. Po pondělní dohrávce v Brně je ve středu 6. března čekala cesta do Zlína, kde dohrávali deváté kolo. Čtvrté vzájemné utkání s Berany znamenalo vyrovnání skóre na 2:2. Na první gól dokázali Porubané odpovědět, pak jim soupeř gólově ujel a po prohře v Brně museli Moravcovi svěřenci rozdýchat další prohru 2:5.

Extraliga dorostu – Východ - 9.kolo st 6.3.17:00
PSG Berani Zlín
HC RT TORAX Poruba
5:2(0:0, 3:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 21. Mikel (Pečner), 36. Nesrsta (Kočica), 36. Holba (Kos, Mikel), 44. Holba (Uřičář, Matula), 51. Mikel (Pečner, Kos) – 22. Korbel (Bobok, Indrst), 45. Ostřížek (Majkowski). Rozhodčí: Schenel – Přecechtěl, Lainka. Vyloučení: 8:5, navíc Mikel (ZLN) a Vehovský (POR) oba 5min+OK. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 38. Střely na branku: 34:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 5:2.
PSG Berani Zlín: Šimšálek – Mikel, T. Schmied, Mi. Sedláček, J. Kubečka, F. Sedláček, Mořkovský, Uřičář – Holba, Nesrsta, Kočica – Venený, Pluskal, Doležal – Kos, Matula, V. Pravda – Pečner.
HC RT TORAX Poruba: Láryš – Majkowski, Dragon, S. Stasjuk, Planka, Michalík, Korbel – J. Žídek, Stryczek, Dietrich – Skorochod, T. Vehovský, Ostřížek – Bobok, Indrst, Václavek – Ignatěnko.

V první třetině měli Porubané po ubráněném oslabení hned početní výhodu, kterou ale nevyužili. Což se nepodařilo ani v dalších dvou přesilovkách. Berany přestříleli 12:9 a v dalším průběhu utkání je to asi hodně mrzelo.



Po bezbrankové třetině a přestávce otevřel střeleckou listinu Tomáš Mikel, když se otočkou zbavil obránce a projetím brankovištěm zasunul kotouč mezi betony. Porubané ale velmi rychle odpověděli. Zlínské vedení mělo dvouminutové trvání díky Adamu Korbelovi. Mořkovského špatnou rozehrávku zachytil Indrst, poslal kotouč na bránu, ale odrazy od hráčů se nakonec odrazil od mantinelu a Bobok protáhl cestu zpětnou nahrávkou mezi kruhy a Korbel už střílel přes hradbu hráčů. Šimšálek nic neviděl. Hosté měli ofenzivní tlak, který přerušilo vyloučení. Do poloviny třetiny se trestné minuty oběma týmům dost nakupily, na gólovém stavu utkání to ale vliv nemělo. Jen na střídačku Poruby, protože kapitán Vehovský dostal trest do konce utkání.

Vedení na svou stranu strhnul Zlín ve 36. minutě. Alex Nesrsta poslal puk nad Láryšovo levé rameno po bleskovém úniku a zpracování lakrosové nahrávky. Po třiceti vteřinách se domácímu týmy podařilo skórovat potřetí. Matěj Holba po Koseho nahrávce o mantinel prokličkoval porubskou obranou a na brankovišti prostrčil kotouč za Láryšova záda. Dorostenci RT TORAX měli šance na snížení ztráty, dokonce získali v posledních minutách třetiny přesilovku, do kabin šli ale za stavu 1:3.


Úvod třetího dějství patřil Porubanům, Šimšálka ale neprostřelili. V nabídnuté přesilovce si porubští dorostenci nepohlídali útočnou modrou, kde ztratili kotouč, a do úniku se dostal Matěj Holba. Před porubským gólmanem zabrzdil a ze střely na bekhendovou stranu byla rázem snadná střela na odkrytou polovinu Láryšovy brány a gól v oslabení. Což bylo škoda, protože po 16 vteřinách se prosadil Jan Ostřížek, když projel sz vlastní třetiny až mezi kruhy v útočné třetině a střelou švihem využil přesilovku. Další šance odrážel nejen gólman, ale i zlínští hráči.

Po čtyřech minutách se karta otočila a ofenzivní tlak měl domácí celek. Obránce Tomáš Mikel projížděl pásmem s pukem na holi tak dlouho, až se dostal na svou pozici a od modré vystřelil. Puk se proletěl vysoko nad ledem Láryšovi na vzdálenější tyč nad ramenem a zaplul do horního rohu – 5:2. Do konce základní hrací doby zbývalo devět minut. RT TORAX v tom čase dostal dvě přesilovky, ale skvěle bránící Berany, kteří přišli o dvoubrankového střelce kvůli faulu do oblasti hlavy a krku, ani v jedné nepřetlačil.

Reparát si střihnou Moravcovi svěřenci hned v pátek 8. března od 16 hodin v RT TORAX ARENĚ už v řádném 19. (předposledním) kole nadstavby O účast v playoff.