Utkání v Litvínově bylo plné zvratů, dorostenci RT TORAX nakonec zůstali bez bodů

12.01.2024, Gabriela Juříková

Na první trip vyjeli dorostenci na sever Čech. V rámci 5. kola druhé části soutěže byli hosty na ZS Ivana Hlinky, kde po první třetině vedli 3:1. Druhé dějství se nepovedlo. Litvínov totiž stav otočil a ve třetím dějství porubské vyrovnání smetl z ledu. Porubané podruhé nebodovali. V sobotu 13. ledna od 14:45 hodin sehrají duel na kladenském ledě.

Extraliga dorostu – Východ - 5.kolo pá 12.1.15:00
HC Litvínov
HC RT TORAX Poruba
6:4(1:3, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 3. Bednařík (Raichl, Winkelhöfer), 21. L. Dostál (Trefný), 38. Raichl (Žák, Koky), 38. M. Peroutka (Trefný, Bozseník), 49. L. Dostál (Trefný), 56. Raichl (M. Peroutka, Trefný) – 7. Bobok (Fasner, Douda), 9. Majkowski (Korbel, Skorochod), 16. Skorochod, 49. Douda (Fasner). Rozhodčí: Mareš – M. Janíček, J. Janíček. Vyloučení: 2:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 85. Střely na branku: 43:29 (15:12, 12:8, 16:9). Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 4:3, 4:4, 6:4.
HC Litvínov: Trejbal – Žák, Břenda, Uhlík, Winkelhöfer, Babka, Š. Postl, Bozseník – Petružálek, L. Dostál, M. Peroutka – Raichl, Koky, Trefný – Kurnat, Vondráček, Bednařík.
HC RT TORAX Poruba: Láryš – Majkowski, Korbel, Dragon, S. Stasjuk, Michalík, Noga, Planka – Skorochod, T. Vehovský, Ostřížek – Douda, Fasner, Bobok – Indrst, Stryczek, Dietrich – Václavek.

Zápas v Litvínově rozehráli Porubané výtečně. Během dvou minut šli do dvoubrankového vedení góly Tomáše Boboka a obránce Mateusze Majkowského. Verva v druhé polovině třetiny snížila gólem v přesilovce, kterou po minutě ukončil Jonáš Bednařík. Jenže poslední slovo před přestávkou měli dorostenci RT TORAX. Třetí puk do Trejbalovy brány poslal v oslabení Daniil Skorochod.


Do druhé třetiny ovšem vstoupili lépe domácí. Po 38 vteřinách vstřelil kontaktní gól Lukáš Dostál. Další důležité akce se děly až ve druhé polovině třetiny. Porubané druhou početní výhodu nevyužili. To ale předvedl i Litvínov, když Moravcovi svěřenci špatně střídali. Jednobrankové vedení hosté proti přesile uhájili. Domácí ve 38. minutě stav ale otočili. V čase 37:13 gólem Václava Raichla vyrovnali a vzápětí nabídnutou přesilovku využil ve vedoucí branku Marek Peroutka.

Za stavu 4:3 pro Vervu byla třetí dvacetiminutovka tuhý boj. Poruba ustála další oslabení a v deváté minutě třetího dějství utkání zdramatizovala. Vyrovnání zařídil Jiří Douda. Dlouho nevydrželo!
Po 27 vteřinách vrátil vedení na stranu Litvínova Lukáš Dostál. Láryš čelil střelecké ofenzívě a držel šance na vyrovnání. Jenže v polovině 56. minuty se po Dostálovi podruhé zapsal do střelecké listiny Václav Raichl. Porubanům se nezdařilo stav utkání zvrátit a podruhé ve skupině O účast v playoff nebodovali.