Další dva cenné body do tabulky! Dorostenci porazili Hradec po nájezdech

23.10.2023, Eva Suchánková

Rychlý úspěšný start, polevení ve třetí třetině a výhra na nájezdy, tak nějak by mohli Porubané charakterizovat utkání s Hradcem Králové, které odehráli v pondělí 23. října. Patnácté kolo Extraligy dorostu přineslo zajímavou podívanou, díky níž se porubští dorostenci posunuli v tabulce zase o příčku výše.

Extraliga dorostu – Východ - 15.kolo po 23.10.16:00
HC RT TORAX Poruba
Mountfield HK, a.s.
4:3sn(2:1, 0:0, 1:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Skorochod (Stryczek, Ignatěnko), 5. Vehovský (Skorochod, Majkowski), 44. Ostřížek, 65. Skorochod (SN) – 18. Vítek (Novotný), 46. Páleník (Novotný, Hendrych), 56. Brzák (Vítek, Studnický). Rozhodčí Kroček – Rychlý, Cygal. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 24:41. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 4:3. Diváci: 69.
HC RT TORAX Poruba: Láryš – Planka, Dragon, Korbel, Kozák, Stasjuk, Majkowski – Stryczek, Vehovský, Ignatěnko, Skorochod, Žídek, Indrst, Bobok, Ostřížek, Václavek, Dietrich
Mountfield HK, a.s.: Záruba – Vencl, Forejtek, Pavlík, Černý, Pánek, Janeček, Studnický – Vitek, Klíma, Hendrych, Frolík, Páleník, Vondruška, Brzák, Novotný, Koklar

Neuběhly ani tři minuty a domácí hráči se chopili vedení. Stryczek se ujal puku na červené čáře, prokličkoval se mezi soupeři na levý kruh, odkud přihrál na Daniila Skorochoda, který z těsné blízkosti vystřelil na Zárubu. Už se zdálo, že hostující gólman má kotouč pevně ve své moci, ale pozorní rozhodčí si všimli, že tomu tak není, a tak se přes prvotní ticho rozjásala střídačka domácího týmu. Ani ne minutu a půl nato Poruba slavila druhý gól. Majkowski pálil od modré k pravé tyči, kde byl taky nachystaný Záruba, nicméně v mezikruží stál Tobiáš Vehovský, který velmi povedenou tečí změnil dráhu puku do protipohybu gólmana. Královehradeckým se podařilo v 18. minutě snížit. Porubští se pokusili vyvézt touš z pásma, ještě před modrou čarou se jej ale chopil Novotný, který Tobiáše Vítka, jenž z mezikruží vypálil na Láryše, který neměl šanci přes stínícího obránce vidět.

Druhá třetina stála na neprůstřelných brankářích, kteří zuby nehty držely své týmy, a tak nepadla jediná branka. To však neplatilo pro třetí periodu. Z trestné lavice přišel na led do obranného pásma Jan Ostřižek, podařilo se mu dostat do úniku a z mezikruží tvrdou střelou do pravého horního rohu Zárubovy branky. Rychlá odpověď Hradce, ale zřejmě porubské trošku znejistila. Ondřej Páleník z dorážky překonal Láryše, když pohotově ve vzduchu odpálil puk hokejkou nad jeho lapačku. Hosty snížení nakoplo, gólman Poruby se však nedal a bojoval, co mu síly stačily. Přesto se hradeckým mladíkům podařilo srovnat, poté co velkým důrazem v předbrankovém prostoru dorazil puk mezi tři tyče Filip Brzák.

Následovalo prodloužení, ve kterém se žádnému z týmu nepodařilo skórovat. A tak došlo na nájezdy. O ten vítězný se postaral Daniil Skorochod.