Těsná prohra dorostu s Kometou, fotbalové skóre rozhodla jediná branka

14.10.2023, Gabriela Juříková

V sobotu 14. října odehráli porubští dorostenci druhé vzájemné utkání s Kometou Brno. Od posledního duelu, který Porubané prohráli 1:9, se Moravcovi svěřence výkonnostně posunuli, což potvrzuje i výsledek 12. kola. Dorostenci z brněnského ledu body sice nebrali, jenže prohra 0:1 je vizitka zlepšené obrany a také výbornou formou gólmana Laryše, který vykryl dalších 36 střel.

Extraliga dorostu – Východ - 12.kolo so 14.10.16:30
HC Kometa Brno
HC RT TORAX Poruba
1:0(0:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 35. Štulo (Kubín, Hamák). Rozhodčí: Č:elechovský – Hrabal, Holub. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 123. Střely na branku: 37:20. Průběh utkání: 1:0.
HC Kometa Brno: V. Král – Vyhlídal, Polák, M. Mátl, Panasenko, J. Veselý, Bína – Štulo, Kubín, Hamák – Kerbler, Brabenec, Šebela – Prchal, Stibůrek, Šulla – Čajka, Kukleta.
HC RT TORAX Poruba: Láryš – Majkowski, S. Stasjuk, Korbel, Dragon, Planka, M. Kozák – Ignatěnko, T. Vehovský, Skorochod – Ostřížek, Stryczek, Indrst – Dietrich, Bobok, J. Žídek.

V prvním dějství ubránila Poruba dvě oslabení a gól neinkasovala také díky špatné mušce domácích forvardů. Jako Šebela, když zakončil samostatný únik mimo bránu v době, kdy hrála Kometa oslabení. Jako skála stál v brance Jan Láryš, který dostával brněnské útočníky do frustrace, když se dostali přes dobrou poziční hru Porubanů. Ti se před Krále dostávali sporadicky, ale když už, tak pořádně nebezpečně. Jako v závěru třetiny Tobiáš Vehovský.


Do druhé třetiny vstoupil RT TORAX mnohem lépe. Skorochodovi scházela k dokončení akce se Stryczkem jen rychlost. Kometa získala další početní výhodu, při níž po střele Vyhlídala zazvonila jen tyč. Nedobytnost porubské brány zakusilo několik domácích borců a až ve 35. minutě dokázal David Štulo po nahrávce Kubína dostat Kometu do vedení. Na zvonící tyče to bylo o minutu později vyrovnané, když střílel Dominik Dragon.


Po druhé přestávce se do vyložené šance dostal Ostřížek a brzy také Ignatěnko. Porubané byli více na kotouči a tím i více aktivní, jenže střely se ke Královi nedostávaly. V druhé polovině třetiny to už ale byli opět domácí, co dramatizovali průběh zápasu obléháním porubské brány. V závěru základní hrací doby měli hru pod kontrolou opět hosté, čehož využili ke hře bez brankáře. Od inkasování do prázdné brány je ochránil ofsajd. Poslední slovo měl Tobiáš Vehovský, jehož střela skončila na zadním mantinelu.


HC RT TORAX Poruba v Brně nevyhrál, ale předvedl výbornou poziční hru a díky ní prohrál jen 0:1.