Dorostenci soupeře přestříleli, jenže gólově jim nevycházelo nic! Porubští s Jihlavou padli 0:1

12.10.2023, Gabriela Juříková

V rámci jedenáctého kola Extraligy dorostu Porubští přivítali v Kravařích Duklu Jihlava, kterou v září porazili. Ve čtvrtek 12. října nespočet úniků a přečíslení nasvědčovaly přestřílení soupeře, jenže gólově nevycházelo nic. Na začátku druhé třetiny se prosadili hosté a hubené vedení se Porubanům nezdařilo změnit.

Extraliga dorostu – Východ - 11.kolo čt 12.10.18:00
HC RT TORAX Poruba
HC Dukla Jihlava
0:1(0:0, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 22. Chvátal (Nejedlý). Rozhodčí: Šutara — Bartek, Gančarčík. Vyloučení: 2:5. Václav Šutara — Přemysl Bartek, Milan Gančarčík Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 111. Střely na branku: 31:27. Průběh utkání: 0:1.
HC RT TORAX Poruba: Láryš – S. Stasiuk, Majkowski, Korbel, Kozák, Planka, Dragon, MIchalík – Ignatěnko, T. Vehovský, Skorochod – Ostřížek, Stryczek, Indrst – Dietrich, Bobok, Žídek
HC Dukla Jihlava: Štěbeták — Zmrhal, Holas, Pešl, Tomica, Podroužek, Tramba, Verbeshchuk — Grabowski, Adamec, Nejedlý, Ratushniak, Fink, Katolický, Kytka, Lukáš, Koníř, Chvátal

První třetina byla velmi vyrovnaná. Hrálo se nahoru dolů s mnoha šancemi na obou stranách. Ovšem oba reprezentační gólmani, Láryš ve středu 11. října vychytal v Salzburku čisté konto, byli v koncentraci a puky od nich odlétaly. Nebo je bravurně zpacifikovali. Nejnebezpečnější akce byly od domácího týmu, ovšem Štěbeták měl betony nebo lapačku vždy připravené.

Na začátku druhé třetiny se puk odrazil ze souboje v rohu před branku, kde z bezprostřední blízkosti poslal Ondřej Chvátal puk mezerou v brankářském postoji za brankovou čarou. A i v druhém dějství měli vyložené šance domácí borci. Avšak pořád trefovali připravovaného gólmana. V přesilovce na konci třetiny to zkusil z otočky Vehovský a posléze od modré čáry střílel do chumlu hráčů Dragon.


Po změně stran se rozjel k bráně Fink a na druhou stranu se probojoval za obranu Dietrich a po odrazu kotouče od betonů přijel z druhé vlny Indrst. Ten měl později další volné prostory k zakončení, jenže bez úspěšné. Jednobrankové manko držel neoblomný Lárš a v závěru základní hrací doby, necelé dvě minuty, se zdržoval na střídačce. Porubané odehráli výborné útočné utkání, jenže vázla úspěšná koncovka a tak prohráli s Jihlavou 0:1.