Dorost slaví výhru! Nad Zlínem zvítězil jednoznačně 5:1

07.10.2023, Eva Suchánková

V sobotu 7. října začalo druhé kolo vzájemných zápasů, takže porubští dorostenci vyrazili, v rámci 10. kola Extraligy dorostu, do Zlína. Vedení se chopili už na začátku utkání a dokázali si jej udržet až do jeho konce.

Extraliga dorostu – Východ - 10.kolo so 7.10.16:30
PSG Berani Zlín
HC RT TORAX Poruba
1:5(1:2, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 20. Mořkovský (Škrip, Nesrsta) – 5. Stryczek (Skorochod), 9. Stryczek (Indrst, Dietrich), 25. Dietrich (Stryczek, Dragon), 27. Indrst (Dietrich, Stasjuk), 52. Indrst (Ostřížek, Stasjuk). Rozhodčí Poláček – Horák, Jurčík. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 38:42. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5. Diváci: 76.
PSG Berani Zlín: Šimšálek (10. Zábojník) – Frömel, Uřičář, Sedláček, Schmied, Kubečka Mořkovský – Venený, Pluskal, Doležal, Kos, Škrip, Holba, Pečner, Kočica, Nesrsta, Valášek
HC RT TORAX Poruba: Láryš – Dragon, Planka, Korbel, Kozák, Stasjuk, Michalík, Majkowski – Stryczek, Vehovský, Ignatěnko, Skorochod, Žídek, Indrst, Bobok, Ostřížek, Dietrich

Ačkoli Poruba nevstoupila do zápasu zrovna nejlépe, byli to její hráči, kteří v 5. minutě otevírali skóre zápasu. Leon Stryczek sice neuspěl svou první střelou, puk se však odrazil a on z dorážky z brankové čáry překonal chytajícího Šimšálka. O necelých 5 minut později slavili Porubští dvougólové vedení. Leon Stryczek se rozjel z vlastního pásma, ve středovém kruhu mu kotouč přistrčil kapitán Jakub Indrst a střelou z pravého kruhu Šimšálka překonal. Trenér Zlínských se po těchto dvou neúspěšných akcích rozhodl vystřídat gólmany, a tak do rozehraného zápasu nastoupil v 10. minutě Radek Zábojník. Domácímu týmu se pak povedlo zakončit první třetinu gólem, nahození Jáchyma Mořkovského od modré čáry se totiž odrazilo od brusle jednoho z porubských obránců a skončilo za bezmocným Láryšem.

Zbytek zápasu už patřil čistě gólům hostujícího týmu. Skvělým přechodem středního pásma Stryczek nabil Vítu Dietrichovi, jenž z levého křídla vyjel na střed hřiště a skóroval do protipohybu brankáře Zábojníka. Zbývaly tři vteřiny přesilové hry, kdy Stasiuk zachytil zlínské vyhození a následně Dietrich nahrál napravo volnému Jakubu Indrstovi, jenž střílel bez přípravy do odkryté klece. Ostravští hokejisté tak odskočili do tříbrankového vedení.

V poslední periodě se ještě jednou předvedl Jakub Indrst, který byl v pravý čas na pravém místě. Po soubojích u mantinelu odpálil Ostřížek puk na střed hřiště, kde porubský kapitán jej ujal a dostal se do samostatného úniku. Z těsné blízkosti poslal puk mezi Zábojníkovy betony. Oba týmy se ještě do konce utkání dostali k vyloženým šancím, nedokázali je však využít, a tak zápas skončil stavem 5:1 pro RT TORAX.