Junioři odjeli z Havlíčkova bodu po porážce 1:2 s prázdnou

03.03.2024, Eva Suchánková

V neděli 3.3. vyjeli Porubané v rámci 39. kola Ligy juniorů do Havlíčkova Brodu. Zápas byl vyrovnaný, příliš mnoho branek v něm nepadlo a skončil fotbalový výsledkem 1:2 ve prospěch domácího týmu.

Liga juniorů - 39.kolo ne 3.3.18:00
BK Havlíčkův Brod
HC RT TORAX Poruba 2011
2:1(1:0, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 20. Kotalík (Kozlík, Kuchta), 38. Vaněček (Bjakov, Dvořák) – 60. Chromišin (Bodnar). Rozhodčí Hort – Obr, Landsmann. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 2:0, 2:1. Diváci: 89.
BK Havlíčkův Brod: Černy – Novotný, Bjakov, Kuchta, Vaněček, Chymo, Pražák – Dvořák, Windegger, Nový, Krejčí, Kotálík, Kozlík, Fiala, Janko, Machač
HC RT TORAX Poruba 2011: Sobol – Janeček, Ševčuk, Bodnar, Kalužík, Telnov, Kosina, Karal – Veselý, Hansel, Dobša, Koida, Graněčný, Krásnohorský, Matějka, Šrubař, Chromišin, Svozil

První třetina přinesla šance na obou stranách, avšak nikdo z hráčů neměl přesnou mušku. To změnil ve 20. minutě Viktor Kotalík, jenž poslal puk za záda Sobola poté, co se spoluhráči využili nepřesné rozehrávky Poruby ve středním pásmu. Dlouhou dobu se čekalo na další gól, ačkoli na ledě byly k vidění nebezpečné situace. Nakonec v přesilové hře proměnil Jan Vaneček, jehož tvrdou ránu nešlo zastavit, a tak skončila až v kleci. V poslední třetině měli Ostravané k dispozici 3 přesilové hry, které jim zvyšovaly šanci ke srovnání, nedokázali je ale využít. Přesto 18 sekund před koncem utkání předvedl Illia Chromišin svůj střelecký instinkt, když se mu podařilo procedit puk z nulového úhlu do brány Černého. Hosté to po této akci ještě zkoušeli v šesti, avšak marně, a tak domů odjeli s prázdnou.