Přes veškeré úsilí juniorů skončil zápas s Chrudimí porážkou. Po nájezdech padli 2:3

01.03.2024, Eva Suchánková

První březnový den odehráli Porubští mladíci 38. kolo Ligy juniorů v rámci kterého přivítali na svém ledě Chrudim. Zápas to byl do poslední chvíle velmi napínavý a o vítězí nakonec musely rozhodnout až samostatné nájezdy.

Liga juniorů - 38.kolo pá 1.3.19:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Chrudim
2:3sn(0:0, 1:2, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 29. Chromišin (Matějka, Koida), 54. Chromišin (Matějka, Koida) – 24. Matýs (Macas, Kubíček), 27. Dvořák (Kubíček, Kantor), 65. Matýs. Rozhodčí Landa – Přecechtěl, Lainka. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:2, 2:2. Diváci: 30.
HC RT TORAX Poruba 2011: Mareček (65. Sobol) – Ševčuk, Kalužík, Bodnar, Janeček, Telnov, Kosina, Karal – Chromišin, Šrubař, Sobol, Veselý, Hansel, Koida, Svozil, Matějka, Krásnohorský, Dobša, Graněčný
HC Chrudim: Filípek – Straka, Pazdera, Vašek, Dvořák, Krejčík – Zdeněk, Novák, Jedlička, Kubíček, Jirout, Kafka, Štěpnička, Kantor, Chvojka, Hemský, Matýs, Macas

První třetina stála na dobré práci chytajícího Marečka na straně domácích a také Filípka na straně hostí ani jednoho z gólmanů totiž nedokázali hráči v bráně nachytat. Skóre otevřeli Chrudimští až v 24. minutě Daniel Matýs, jehož trefa mířila přesně mezi tři tyče. Hostujícím však náskok jedné branky nestačil, a tak se krátce na to prosadil i Matěj Dvořák. Rychle však dokázal odpovědět Illia Chromišin, jenž dokázal stav snížit na 1:2. Do konce druhé třetiny se pak oběma týmům naskytla jedna přesilová hra, avšak obě zůstaly bez využití. Na srovnávací gól se muselo čekat až do 54. minuty, na své holi ho měl opět Illia Chromišin. Protože se o vítězi utkání nerozhodlo v základní hrací době, hra pokračovala v samostatných nájezdech. Poruba vystřídala ochránce branky, za Marečka nastoupil Sobol. Nakonec byl hostující Daniel Matýs ten, co rozhodl o tom, kdo si ze zápasu odnese 2 body do tabulky.