Devátá výhra v řadě! Poruba v přesilovkách otočila bitvu s Dynamem a dál vede o 10 bodů

15.11.2023, Adam Bagar

Porubští hokejisté ve 21. kole Chance ligy přetlačili Pardubice B 4:1 a natáhli vítěznou šňůru už na devět zápasů. I díky třem využitým přesilovým hrám tak bodovali i v jedenáctém domácím utkání v sezoně a dál vedou soutěž o deset bodů.

CHANCE LIGA - 21.kolo st 15.11.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Dynamo Pardubice B
4:1(0:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 33. Mrázek (Tvrdoň, Klimíček), 35. Berisha (Střondala, Doudera), 43. Šedivý (Mrázek, Tvrdoň), 57. Razgals – 26. Zdráhal (Rákos, Hrníčko) . Rozhodčí: Barek, Ondráček – Veselý, Peluha. Vyloučení: 3:8. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 485. Střely na branku: 35:30. Průběh utkání: 0:1, 4:1.
HC RT TORAX Poruba 2011: Bláha – Sedlák, Doudera, Klimíček, Lemcke, Voráček, Gutwald, Pohl – Tvrdoň, Střondala, Šoustal – Razgals, Berisha, Christov – Klímek, Vachovec, Gřeš – Mrázek, Krenželok, Šedivý.
HC Dynamo Pardubice B: Honzík – Hrádek, Zdráhal, Nedbal, Švec, Tvrdík, Voženílek – Hrníčko, Rákos, Rohlík – Pochobradský, Mikyska, Urban – Žálčík, Kaut, Kaplan – Lichtag, Herčík, Rouha – Zeman.

Východočeši bodovali v deseti z předchozích dvanácti duelů, naposledy si při debutu nového kouče Tomáše Jirků dokonce vyšlápli na Vsetín a dobrou formu od začátku potvrzovali také na kravařském ledě, kde po bezbrankové první třetině otevřeli skóre.

V čase 25:24 našel Rákos skvěle Jana Zdráhala a ten střelou nad vyrážečku překonal Ondřeje Bláhu. Porubští se v těchto momentech jen těžko dostávali do šancí, nakonec si ale pomohli bleskově využitými přesilovkami.

Nejdřív hostující obrana vytvořila Petru Mrázkovi doslova dálnici, kterou porubský kanonýr využil přesnou ranou k tyči. A zanedlouho z první usměrnil kotouč za záda Davida Honzíka Aaron Berisha. Dvě početní výhody, dva góly a obrat ve skóre.

Po emotivní druhé polovině prostřední dvacetiminutovky, v níž rozhodčí rozdali hned šest menších trestů, uklidnil domácí střídačku na začátku třetí části Ondrej Šedivý. Ten v další přesilovce nadvakrát překonal gólmana a trefil se už potřinácté v sezoně.

Porubští už žádné drama nepřipustili, naopak při soupeřově hře bez brankáře ještě pečetil jejich vítězství Frenks Razgals. Hráči v bílých dresech vyhráli už podeváté v řadě, potvrdili domácí pohodu a na kontě mají už 53 bodů – o 25 víc než jejich středeční soupeř, kterému patří desátá pozice.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Každý soupeř, který sem přijede, se chce proti nám vytáhnout a hraje na sto procent. Proti Pardubicím to nebylo jiné, od začátku hrály výborně, agresivně, dobře bruslily. Byly pro nás nepříjemným soupeřem. Nakonec nám vyšly přesilové hry, ve kterých jsme zápas ze stavu 0:1 překlopili na svou stranu. A emotivní druhá třetina? Hráče jsme nabádali k tomu, ať jsou v klidu a soustředí se na hru, což se povedlo.

Tomáš Jirků (HC Dynamo Pardubice B): Bylo to těžké utkání na ledě lídra tabulky. Čekal nás kvalitní soupeř, nicméně při hře pět na pět jsme se mu vyrovnali. Dokonce si myslím, že jsme měli v první půlce utkání více šancí a dostali jsme se zaslouženě do vedení. Bohužel jsme inkasovali góly po hrubých chybách v oslabení, a to nás stálo body. Poruba proměnila tři přesilovky a jeden gól dala při naší power play, takže hra pět na pět byla slušná. Rozhodly speciální týmy.