Poruba nepolevuje! Dokázala vynulovat i Litoměřice a zapisuje sedmou výhru v řadě

04.11.2023, Patrik Rošič

V sobotu 4. listopadu zajížděla vedoucí Poruba na led Litoměřic. Poslední zápas před reprezentační pauzou rozehráli Porubané velice dobře a pevně drželi veškere otěže střetnutí. Rozhodující a svůj první gól dokázal vstřelit Andrej Adamec a Daniel Dolejš na druhé straně dokázal vychytat své druhé čisté konto. Poruba tak po dalším výborném výkonu zapsala po výhře 4:0 další body do tabulky.

CHANCE LIGA - 19.kolo so 4.11.17:00
HC Stadion Litoměřice
HC RT TORAX Poruba 2011
0:4(0:2, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Adamec (Razgals), 13. Klímek (Adamec), 25. Berisha (Christov), 54. Krenželok (Mrázek). Rozhodčí: Zavřel, Kostourek – Štěpánek, Teršíp. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1104. Střely na branku: 35:26. Průběh utkání: 0:4.
HC Stadion Litoměřice: Cichoň – Krutil, Husák, Černohorský, Jebavý, Aubrecht, Tomek, Kroupa – Korkiakoski, Kuťák, Sihvonen – Koláček, Jícha, Hauser – Cikhart, Costa, Senčák – Kordule, Vitouch, Svoboda
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Doudera, Sedlák, Klimíček, Lemcke, Voráček, Gutwald, Adamec – Šoustal, Střondala, Tvrdoň – Christov, Berisha, Razgals – Gřeš, Vachovec, Klímek – Šedivý, Krenželok, Mrázek

Oba celky vkročily do zápasu rychlým tempem, a tak se dalo čekat, že co nevidět padne úvodní trefa zápasu. Ta i nakonec poměrně brzy přišla, když dokázal Razgals zpoza branky najít mezi kruhy volného Andreje Adamce, jenž se z první mezi tři tyče nemýlil a Poruba tak vedla 1:0. Za necelou minutu kališníci faulovali a Režnarova družina měla velkou možnost navýšit své vedení. Přesilovka ale moc dobře sehrána nebyla a stav utkání zůstával stejný. V 13. minutě si domácí obránci nedokázali pohlídat duo Tomáš Gřeš a Daniel Klímek. První jmenovaný poslal přihrávku přes osu na pravý kruh, kde se druhý zmiňovaný hráč trefil do poloprázdné klece.

Do druhé části vkročili lépe porubští hokejisté. Sice ve 23. minutě zamířil na trestnou lavici Vachovec, to ale defacto obraz hry nezměnilo, jelikož si Porubané vytvořili i v oslabení pár nebezpečných střel. Domácím se snížit nepodařilo, a tak se opět ozvali hráči HC RT TORAX. Christov si objel domácí klec a poslal puk na vrchol kruhu, kde byl volný Aaron Berisha a tato střela z první zaputovala až za záda Cichoně. Blízko ke vstřelení branky byl i Tomáš Šoustal, ten ale se svou střelou a dvěma dorážkami na domácího maskovaného muže nevyzrál. Na druhé straně se ukázal i Daniel Dolejš, který dokázal zasáhnout proti domácí teči. Tři vteřiny před druhou sirénou jel Šoustal dokonce trestné střílení, ani to ale neproměnil.

Úvod třetí dvacetiminutovky nenabídnul až tak zajímavý hokej, jako periody předchozí. Poruba už nikam nespěchala a důkladně si bránila své tříbrankové vedení. Ve 48. minutě bylo teprve na co koukat, jelikož kališníci šli hrát přesilovku. Tentokrát měl Dolejš plné ruce práce, ale i tak dokázal prozatím udržet čisté konto. V čase 53:04 se Porubští radovali počtvrté. Petr Mrázek vystřelil z levého kruhu, domácímu brankáři vypadnul puk a do prázdné svatyně pečetil výhru Poruby kapitán Lukáš Krenželok.

Ohlasy k utkání

Jakub Janoušek (HC Stadion Litoměřice): Věděli jsme, že přijede soupeř, který má hru postavenou na vysoké aktivitě v obranném i v útočném pásmu, z čehož jsme během první třetiny dostali dva góly, protože jsme si je nepohlídali. Nám naopak střelba vázla, a proto soupeř bere oprávněně všechny body.

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Přijeli jsme sem vyhrát nějaké body. Litoměřice mají mladý a silný tým a jsou dopřední. Po vstřelení dvou gólů jsme hráli, co jsme potřebovali a bereme všechny body.