Šlágr kola pro Porubu! Před zaplněnou Buly Arénou vynulovala Vsetín a jde do trháku

01.11.2023, Pavlína Vítková

18. kolo Chance ligy mělo na programu klání prvních týmů tabulky. Do kravařské Buly Arény zavítali hráči VHK ROBE Vsetín. A Porubě se i přes pomalejší rozjezd povedlo navázat na předchozí výhru z Lapače. Tentokrát zvítězila rozdílem 3:0 a navýšila náskok na čele.

CHANCE LIGA - 18.kolo st 1.11.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
VHK ROBE Vsetín
3:0(0:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 22. Razgals (Lemcke, Christov), 28. Mrázek (Šedivý, Krenželok), 46. Šedivý (Krenželok, Mrázek). Rozhodčí: Svoboda, Rapák – Vašíček, Kráľ. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1072 (Vyprodáno). Střely na branku: 34:36. Průběh utkání: 3:0.
HC RT TORAX Poruba 2011: Bláha – Sedlák, Doudera, Klimíček, Lemcke, Voráček, Gutwald, Adamec – Šoustal, Střondala, Tvrdoň – Christov, Berisha, Razgals – Gřeš, Vachovec, Klímek – Šedivý, Krenželok, Mrázek.
VHK ROBE Vsetín: Romančík – Larsen, Staněk, Ďurkáč, Petrovický, Kunc, Smetana, Kojo – Rob, Bērziņš, Jonák – Hrňa, Klhůfek, Kubiš – Jandus, Kern, Bláha –Vaňo, Dědek, Kratochvil.

Poruba chtěla od úvodních minut navázat na poslední vzájemný zápas, který se v září odehrál Na Lapači. Tehdy Vsetín porazila rozdílem 6:2. Tentokrát ale tak akční start ani jeden z týmů nepředvedl. Za hosty to v útoku zkoušel například Erik Hrňa, Bláha si nicméně s jeho střelou poradil. Na opačné straně se do akce dostali Berisha s Christovem, gólový stav však zůstával na nule. Posléze vsetínského gólmana provětrali také Klímek, Šoustal či Tvrdoň, do kabin se ovšem i tak odcházelo za průběžného výsledku 0:0.

Prostřední část už ale branky přinesla. Hned v čase 21:21 Frenks Razgals využil podařené nahrávky od Justina Lemckeho a poslal domácí do vedení. A Ostravané se hnali do ofenzivy i nadále. Před Romančíkovou bránou se zjevili i Doudera a Šoustal, jejich akce však k navýšení náskoku nevedly. To ale Porubany mrzet nemuselo. V osmadvacáté minutě totiž naprosto precizním způsobem zaúřadovalo duo Ondrej Šedivý & Petr Mrázek a Vsetín náhle prohrával o dva góly. Valaši ovšem ještě neházeli flintu do pomyslného žita. O snížení se pokoušel třeba Kratochvil, Bláha ale držel čisté konto. A následně se začalo vylučovat. Nejprve si dvě minuty vykoledoval Michal Gutwald, poté ještě oba týmy špatně střídaly. Ani jedna z těchto situací ale na skóre nic nezměnila.

V úvodu třetí periody se do solidní šance dostal Michal Vachovec. Patrik Romančík si ale tentokrát poradil a další gól nepřipustil. Za Vsetín to pro změnu zkoušel Petrovický, ani on ovšem neuspěl. A tak se zase strany obrátily. V útoku se totiž znovu objevila čtvrtá ostravská lajna. Kapitán Lukáš Krenželok pohotově našel Ondreje Šedivého a bylo to 3:0. Šedivý pak ovšem zamířil na trestnou lavici. Hosté tedy měli šanci k záchraně. Tu nicméně nevyužili a nic kloudného nepředvedli. Ba naopak. V útoku se ukázali Střondala a Šoustal, kteří pěkně zavařili hostující defenzivě. Gól z toho ovšem nebyl. Obránce Mads Larsen se pak nicméně provinil sekáním. Pro Porubu už to tedy vypadalo opravdu dobře. Výsledek si uhlídala a zapisuje další tři body.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Zpočátku měl trošku navrch Vsetín, ale potom jsme se rozjeli a druhou i třetí třetinu jsme hráli výborně v pohybu, z čehož pramenily branky. Hrálo se nahoru dolů a fanouškům se to muselo líbit. V rozhodujících chvílích nás skvěle podržel Ondra Bláha a utkání pro nás dopadlo velmi dobře. Kluci odvedli parádní práci. Sice jsme navýšili náskok na sedm bodů, daří se nám, ale nic to neznamená. Holubi se počítají až po honu.

Jiří Weintritt (VHK ROBE Vsetín): Hodně důležité bylo, kdo vstřelí první gól. Dal jej bohužel soupeř. Měli jsme tam několik situací, kdy jsme se mohli do zápasu vrátit, ale už delší dobu se pereme s produktivitou. Nemůžu týmu upřít bojovnost a nasazení, nicméně produktivita nás sráží. Na druhou stranu, tři góly v naší síti jsou moc. Věděli jsme, co bude Poruba hrát a chystali jsme se na to. Proti takovému soupeři nebudete mít deset šancí, měli jsme jich asi pět a z toho musíme dát dva nebo tři góly.