Se Slavií to byly opět gólové hody! Avšak body si dorostenci RT TORAX nepřipsali

17.02.2023, Gabriela Juříková

Po reprezentační přestávce mají dorostenci před sebou posledních šest utkání. Pražský trip započali v Edenu a od první vteřiny si šla domácí Slavia za výhrou. Ve střelecky vyrovnaném utkání se RT TORAX ale prosadil jen třikrát.

Extraliga dorostu – Východ - 17.kolo pá 17.2.17:45
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba
8:3(3:0, 2:2, 3:1)
Branky a nahrávky: 2. Poletín, 14. Matějovský (Poletín), 14. Hlavička (Kucharčík, Havlíček), 25. Hlavička (TS), 32. Curran (Poletín, Matějovský), 41. Curran (Poletín, Matějovský), 52. Hlavička, 60. Curran (Labuzík, Ciolek) – 25. Hlaváč (Zachariasz, Korpas), 30. Hansel (Jevtěchov, Koida), 51. Koida (Zachariasz, Bodnar). Rozhodčí: Zedníková – Žídek, Pěkný. Diváci: 59. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:1. Střely na branku: 37:32. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 6:2, 6:3, 8:3.
HC Slavia Praha: Bašta – Marek, Pšenička, Labuzík, Kubánek, Lorenz, Ciolek – Curran, Havlíček, Matějovský, Poletín, Tittl, Hlavička, Kucharčík, Němeček, Grebeníček.
HC RT TORAX Poruba: Láryš – Jeřábek, Dragon, Bodnar, Stasjuk, Pavlíček, Gebauer – Hansel, P. Sobol, Indrst – Koida, Jevtěchov, T. Vehovský – M. Hlaváč, Zachariasz. Korpas

Domácí šli do vedení v odehrané druhé minutě, kdy Tomáš Poletín využil špatné porubské rozehrávky střelou nad beton. Slavia v druhé polovině úvodní třetiny vsítila další dvě branky. Dělilo je 23 vteřin. Na 2:0 zvyšoval Artur Matějovský, když převzal nahrávku Poletína a tváří v tvář Láryšovi se střelou z mezikruží trefil mezi betony. Porubané se nestihli po buly ve středovém kruhu zformovat obranu a Denis Hlavička dostal Slavii rychlou ranou do třígólového vedení. RT TORAX se tlačil do brány, ale v prvním dějství Jonáše Baštu nepřekonal.

To se nepovedlo Jevtěchovovi ani po výměně stran v přesilovce. I hostující gólman se v bráně činil. Ovšem trestné střílení Denis Hlavička umístil přesně nad jeho rameno. Už po 41 vteřinách se stav ale měnil. RT TORAX odpověděl, když Zachariasz viděl před brankovištěm lépe postaveného Mathyase Hlaváče a ten nabídkou nepohrdl. V dalším střídání byl v šanci sám Olaf Zachariasz, puk se otřel o tyč. Porubané nabrali dech a po chvíli měl velkou šanci na snížení v přesilovce Tomáš Hansel. Tvrdou střelu Bašta zachytil a tvrdou ránu schytal od mantinelu i porubský blesk. Porubané získali přesilovku pět na tři! Po patnácti vteřinách ji ukončil právě Tomáš Hansel střelou do odkrytého prostoru brány. Slávisté již v plném počtu si vzali tříbrankové vedení zpět gólem Maxmiliana Currana. Po dalších šancích domácího celku se do útoku vydal Dominik Korpas. Nastřelil ovšem tyč a následně naboural, podobně jako Hansel, do zadního mantinelu. Porubané dávali do útoku opravdu veškerou snahu a dravost, co v sobě našli. Jevtěchov nechal vyniknout pružnost Jonáše Bašty, který mu kličku bravurně vykryl. V závěru třetiny držela Poruba soupeře pod tlakem, ale skóre se již neměnilo ani po kombinaci Bodnara s Hlaváčem.

Hned z kraje třetí třetiny se osvědčila souhra Matějovského, Poletína a Maxmiliana Currana, který křižnou nahrávku poslal za Jana Láryše. Hosté získali dvě početní výhody za sebou, při kterých pálili z každé možné pozice. Po uplynutí té druhé snížili slávistické vedení. Zachariasz nahrál na modré čáře Rodionu Koidovi, který udělal pár kroků k bráně a z levého kruhu poslal puk na vzdálenější horní roh. Brzy se stav opět měnil! Po sérii zakázaných uvolnění zkompletoval Denis Hlavička hattrick. Samostatný únik zakončil do šibenice. Porubský gólman se zaskvěl parádním zákrokem proti Curranovi a odepřel mu v 56. minutě hattrick. S tím se slávistický forvard nesmířil a po několik spálených šancích jej docílil třináct vteřin před koncem základní hrací doby. Maxmilian Curran pálil z levého kruhu a puk se štěstím doputoval za brankovou čáru.

Utkání v Porubě skončila 9:5 pro RT TORAX, i tentokrát bylo utkání gólově bohaté a výhra 8:3 zůstala u domácího týmu.