Dorostenci v Olomouci spustili kanonádu! Láryš zazářil nulou, Zachariasz čtyřmi body

20.10.2022, Gabriela Juříková

Po dvanácti tréninkových dnech se opět rozehrála extraliga dorostu a ten porubský si zajel odehrát 9. kolo na led posledního týmu tabulky do Olomouce. RT TORAX si již v prvním dějství vystřílel třígólový náskok, který v dalších třetinách navyšoval. A protože Jan Láryš svou bránu proti 24 střelám zabednil, slavil první čisté konto v soutěži pro sebe i tým. Ze 42 střel vytěžili Porubané výhru 7:0 a výrazně se na ni podílel Olaf Zachariasz, když ke gólu přidal i tři asistence.

Extraliga dorostu – Východ - 9.kolo čt 20.10.18:00
HC Olomouc
HC RT TORAX Poruba
0:7(0:3, 0:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 6. Jevtěchov (Koida), 10. Zachariasz (Jevtěchov, Koida), 15. M. Hlaváč (Zachariasz), 33. M. Veselý (Zachariasz), 45. Pavlíček (Jeřábek, Skorochod), 56. Bodnar (S. Stasjuk, Indrst), 57. Skorochod (Zachariasz, M. Hlaváč). Rozhodčí: Poláček – Přecechtěl, Hendrych. Diváci: 52. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:2. Střely na branku: 24:42. Průběh utkání: 0:7.
HC Olomouc: Weiss – Bohatý, Vrána, Přidal, Polzer, Kalman, Holéczy – Drábek, Sekanina, Brym, Šulgan, Pravda, Němec, Pastrnek, Navrátil, Neoral, Čermák, Bošek
HC RT TORAX Poruba: Láryš – Gebauer, Jeřábek, Bodnar, F. Veselý, Bortoli, Pavlíček, S. Stasjuk – M. Veselý, Skorochod, Koida, Indrst, Jevtěchov, Hansel, Zachariasz, T. Vehovský, P. Sobol, M. Hlaváč

Po snaze překonat Láryše se ke gólové radosti prostřílel RT TORAX. V polovině šesté minuty se středem hřiště projel Oleksij Jevtěchov a zavěsil do levého horního rohu. Na začátku osmé minuty získali hosté přesilovku a gólmana Weisse častovali střelami. Už se zdálo, že Kohouti oslabení přečkají, jenže dvě vteřiny před vypršením Polzerova trestu dostal kotouč do brány Olaf Zachariasz. Porubané nedali domácímu týmu vůbec žádnou šanci dostat se do útočné třetiny a ze svého tlaku vytěžili v 15. minutě třetí gól. Přestože Olomoučtí výborně blokovali střely, ta od Mathyase Hlaváče stanovila skóre třetiny na 3:0 pro RT TORAX. I když závěr prvního dějství patřil střelecky domácímu týmy.

Ve druhé části utkání a její třetí minutě v akci dva na jednoho Porubané neuspěli a v polovině třetiny nevyužili další početní výhodu. To se ale nezdařilo ani Kohoutům v začátku periody, kdy se v podstatě ani neusadili v útočné třetině. Ovšem v obraně se výrazně zlepšili. Soupeři dovolil skórovat jen jednou a tentokrát již po ubráněném oslabení. Matyáš Veselý dostal přesnou nahrávku od Zachariasze a puk nasměroval přesně mezi tři tyče – 4:0. Zbývajících sedm minut bylo ale pro RT TORAX dramatických. Dvakrát se dostal do oslabení a toho Olomouc využila v odstřelování brány. Ovšem obrana Poruby tlak zvládla a do třetího dějství šla bez inkasování.

Sotva začala třetí třetina, měl velkou šanci Hansel. Gólový účet ale navýšil v páté minutě třetiny Šimon Pavlíček dělovkou od modré a zkrátil Boškovi trest. Olomouci se nedařilo výrazně zaútočit. Více méně se bránila a gólman Weisse si připisoval zákroky. Dokonce vychytal v úniku nejlepšího střelce Poruby Rodiona Koidu. Na střelu Mykyty Bodnara v 56. minutě už ale nestačil a sotva uběhla minuta, měl v bráně sedmý puk. Poté, co se Olomouci nezdařil útočný výpad, Daniil Skorochod po přejetí útočné čáry vystřelil a puk se zastavil až v brankové síti.

Dorostenci RT TORAX vyhráli podruhé v řadě, podruhé získali ze soupeřova ledu tři body a gólman Jan Láryš k čistému kontu v přípravném období přidal čisté konto i v soutěži.