Druhé prodloužení v řadě tentokrát vyšlo! Bonusový bod Porubě přisoudil Dominik Hrníčko

30.11.2022, Patrik Rošič, Gabriela Juříková

Ve středu, poslední den v listopadu, odehrála Poruba 25. kolo Chance ligy na svém ledě proti šumperským Drakům. V herně vyrovnaném utkání si Porubané dokázali vytvořit náskok dvou branek, který nakonec ztratili a k vidění bylo do samotného závěru velké drama. To rozseklo až prodloužení, když v oslabení ujel Dominik Hrníčko a přisoudil dva body domácím.

CHANCE LIGA - 25.kolo st 30.11.17:30
HC RT TORAX Poruba 2011
DRACI PARS ŠUMPERK
4:3p( 0:0, 3:3, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 25. Střondala (Klimíček, Hrníčko), 34. Karafiát (Šlahař, Toman), 34. Pšurný (Lemcke, Šlahař), 62. Hrníčko (Urbanec) – 27. Žálčík (Nedvídek, Průžek), 35. Šuhaj (Jelínek, Mácha), 38. Žálčík (Hrachovský). Rozhodčí: Čáp, Jaroš – Hanzlík, Otáhal. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 932. Střely na branku: 49:23. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 4:3.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Klimíček, Lemcke, Urbanec, Voráček, Sedlák, Krenželok – Gřeš, Vachovec, Vildumetz – Šlahař, Pšurný, Berisha – Karafiát, Toman, Häring – Christov, Střondala, Hrníčko – Brodek
DRACI PARS ŠUMPERK: Hamalčík – Kadeřávek, Eliáš, Rutar, Hrachovský, Kunst, Dudycha – Průžek, Nedvídek, Žálčík – Svoboda, Šuhaj, Jelínek – Vachutka, Kohút, Mácha – Křemen, Bernat, Jouza

První minuty útočné choutky Porubě soupeř hodně ulehčil. Hned v první minutě šli Draci do čtyř, a přestože domácí borci Hamalčíka ostřelovali ze všech pozic útočné třetiny, gólově nedopadla akce Pšurného, Šlahaře, Urbance či Vachovce. Šumperk se dostal před Dolejše až v šesté minutě a to se hra začala vyrovnávat. Dramatické akce byly k vidění na obou stranách, gólově se ale neprosadil žádný snajpr. Ani Žálčík, nejproduktivnější hráč Šumperku, ani novic v drese Draků Joshua Mácha. Závěr třetiny odehráli domácí v oslabení, které zdárně ustáli.

To druhá třetina byla gólově bohatá a nabídla mnoho dramatických momentů. Ve 25. minutě druhého dějství otevřel střeleckou listinu Vojtěch Střondala. Vyhraná bule po levici Hamalčíka mířila na Klimíčka, který okamžitě od modré pálil směr brána. Hostující gólman puk vyrazil před sebe, kde ale stál Střondala a přes klečícího brankáře dostal kotouč do brankové sítě. Soupeř odpověděl do dvou minut, konkrétně Lukáš Žálčík, který před gólmanem tečoval střelu Nedvídka a puk se zastavil v síti pod horní tyčí. Pak se týmy předháněly ve střelách, aby strhly vedení na svou stranu. To se zdařilo Porubanům ve 34. minutě, kdy dali v rozmezí 46 vteřin dva góly. Jiří Karafiát byl rychlejší v brankovišti, aby doklepnul propadnutý puk za betony a Roman Pšurný se lehce dotkl puku jedoucího do brankoviště mezi bruslemi hráčů a staticky stojící brankář neměl šanci zasáhnout. Šumperští v další minutě dokázali odpovědět trefou na brankovišti Vojtěcha Šuhaje, který si odražený puk lehce zpracoval, uklidnil a poslal nad beton. A dvě minuty před přestávkou nepohrdli Draci přesilovkou pět na tři, kterou využil Lukáš Žálčík prudkou střelou na druhou tyč.

Přestože domácí ve třetí třetině Draky výrazně přestříleli – 17:3 – skončila dvacetiminutovka bez gólů. Šumperk se na lídra tabulky dobře připravil v obraně a možná při něm stálo i hokejové štěstí. Což neměl Vachovec, který za hostující brankou dostal pukem do obličeje a na ledě zanechal krvavou cestu. Týmy v nasazení ubraly a posledních pět minut už nebylo tak dynamicky zahráno.

V prodloužení se RT TORAX dostal do oslabení, které hodlal ukončit Průžek a posléze Žálčík. Puk ale získal Dominik Hrníčko, kterému dali obránci mnoho prostoru k nabrání rychlosti, čehož porubský snajpr využil a protože se gólman položil na led, volil jízdu brankovištěm a posláním kotouče kolem levé tyče. RT TORAX ukončil utkání gólem v oslabení.

Slavit ale mohou oba týmy. Draci získali na ledě Poruby cenný bod a RT TORAX nepřipustil, aby doma prohrál potřetí.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): V Chance lize není soupeře, se kterým byste mohli hrát na půl plynu. Musíte jít do každého utkání a střídání na sto procent. Šumperk je hodně nepříjemný a dobře bruslící soupeř, navíc mu dobře zachytal gólman. Vedli jsme už 3:1, ale vzápětí jsme dostali hloupý gól, ve dvojnásobném oslabení další a hrálo se od nuly. Pořád si říkáme, že nesmíme faulovat, ale buď je někdo frustrovaný a udělá faul, nebo tam zbytečně z přemíry snahy strčí hokejku. Důležité však je, že jsme zvládli prodloužení, kdy Dominik Hrníčko v oslabení ujel a rozhodl.

Lukáš Majer (DRACI PARS ŠUMPERK): Do každého zápasu se snažíme jít s tím, že chceme urvat nějaký bod. Do Poruby jsme přijeli se stejným záměrem – odmakat utkání, což se nám povedlo. Proti těžkému soupeři jsme smazali dvougólové manko, ale mrzí nás, že jsme pak vzhledem k vývoji nezískali extra bod v prodloužení. Na druhou stranu musíme mít velkou pokoru k lize a uvědomit si, že v závěru byla Poruba lepší, hlavně v přesilovkách tam měla několik šancí. Díky obětavosti, blokování střel a vynikajícímu Hamalčíkovi jsme našli cestu k bodu, kterého si hodně vážíme.