Poruba přehrála Kolín. RT TORAX Arena viděla 10 gólů

19.11.2022, Pavlína Vítková

Ve 22. kole Chance ligy zavítal na porubskou půdu SC Marimex Kolín. A diváci se tentokrát dočkali opravdu zajímavé přestřelky, celkem padlo 10 gólů. Výhru zapsali domácí a potvrdili svou pozici na čele tabulky.

CHANCE LIGA - 22.kolo so 19.11.16:00
HC RT TORAX Poruba 2011
SC Marimex Kolín
6:4(4:2, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Šlahař, 7. Berisha (Klimíček, Vachovec), 9. Hrníčko (Střondala, Christov), 13. Berisha (Pšurný, Šlahař), 30. Christov (Klimíček, Hrníčko), 35. Šoustal (Vachovec, Gřeš) – 18. Veselý, 19. Dlouhý (Korkiakoski, Cibák), 39. Veselý (Čáp, Král), 44. Čáp. Rozhodčí: Koziol, Grygera – Hanzlík, Otáhal. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1028. Střely na branku: 42:35. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 6:2, 6:4.
HC RT TORAX Poruba 2011: Bláha – Klimíček, Lemcke, Urbanec, Voráček, Sedlák, Krenželok – Gřeš, Vachovec, Šoustal – Šlahař, Pšurný, Berisha – Vildumetz, Toman, Karafiát – Christov, Střondala, Hrníčko – Häring.
SC Marimex Kolín: Soukup (9. Sajdl) – Čáp, Jelínek, Cibák, Niko, Zajíc, Křepelka – Sklenář, Matějček, Král – Dlouhý, Korkiakoski, Veselý – Síla, Morong, Ouřada – Šedivý.

Start utkání naprosto ovládli domácí. Už po minutě zaskočil kolínského gólmana Jakub Šlahař a zapsal svou desátou branku v tomto ligovém ročníku. Poté se dění na chvíli přesunulo před Bláhu, ten s akcemi soupeře ale neměl problém. A tak se v sedmé minutě opět dočkali Ostravané, tentokrát pálil do odkryté brány Aaron Berisha. Stav 2:0 ale příliš dlouho neplatil. V čase 08:03 se totiž kolem Soukupa prodral Dominik Hrníčko a přidal gól s pořadovým číslem tři. To už Kolín vyděsilo, následoval tedy oddechový čas a střídání brankářů. Na led nově zamířil Tomáš Sajdl. Ani to nicméně Porubu nezastavilo. Ve třinácté minutě se po Pšurného nahrávce znovu prosadil Aaron Berisha a RT TORAX Arena mohla jásat počtvrté.

S blížícím se koncem periody ale domácí výběr poněkud polevil. A v čase 17:29 tak branku mohli slavit i hosté, Jan Veselý propasíroval kotouč až za Bláhu a přerušil ostravskou krasojízdu. To patrně Marimex navnadilo. Ani ne o minutu později se prosadil i Adam Dlouhý, při odchodu do kabin tedy platil průběžný výsledek 4:2.

Prostřední část už začala ve vlažnějším tempu. Jiří Klimíček sice musel po třech minutách zamířit na trestnou lavici, toho ale hosté nevyužili. V osmadvacáté minutě si ovšem pro změnu trest vykoledoval kolínský Křepelka, což už změnu skóre přineslo. Vít Christov totiž vyslal od modrého kruhu dělovou ránu, na kterou Sajdl nestačil. Porubané se nicméně rozhodli, že pět branek je málo. V čase 34:29 tedy zaúřadoval ještě Tomáš Šoustal. Následně si ale Kolín mohl zahrát další přesilovku, kterou již zužitkoval. Autorem gólu byl opět Jan Veselý.

Úvod třetí třetiny pak přinesl domácím fanouškům nemilé překvapení. RT TORAX hrál sice přesilovku pět na tři, Bláha ale zaváhal při rozehrávce a puk mu dojel až do brány. Jako autor tohoto kuriózního gólu byl označen Zdeněk Čáp. Hra se poté přelévala tam a zpět. Další přesnou ránu už ovšem tribuny neviděly. Poruba tedy vyhrála rozdílem 6:4 a zapsala deváté domácí vítězství v řadě.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Utkání jsme začali velice dobře, nátlakově a rychle jsme vedli 4:0. Vypadalo to na lehký duel, ale Kolín je silný mančaft. Stejně jako třeba Šumperk nebo pardubické béčko. Ty týmy jsou sice dole, ale jsou nepříjemné a když dostanete gól, těžko se dostáváte zpátky do zápasu, protože dobře brání. Samozřejmě když dáme šest branek, neměli bychom čtyři dostat, ale i taková utkání jsou. Poděkování znovu patří také divákům, kteří přišli v hojném počtu, což se v Porubě dřív nenosilo. Po porážce v Třebíči jsou to pro nás důležité tři body.

Petr Martínek (SC Marimex Kolín): Předvedli jsme velice špatný výkon a po zásluze prohráli. Nevím, co s námi dvě třetiny bylo. Domácí hráli velmi dobře, ale my v podstatě neexistovali. Neplnili jsme nic, co jsme si před zápasem řekli. Výsledek 6:4 ještě pro nás vypadá slušně, ale všichni víme, jak to bylo. Chvílemi to pro nás vypadalo úplně strašidelně a musím přiznat, že jsem měl strach z velkého debaklu. Těžko se mi utkání hodnotí. Musíme si jej rozebrat, protože jsme nehráli dobře.