Poruba nedala Sokolovu šanci, Šlahař se blýskl hattrickem za 226 sekund

03.11.2022, Pavlína Vítková

V rámci předehrávky 19. kola hostila Poruba na domácí půdě hráče Baníku Sokolov. A od úvodních minut bylo patrné, kdo je favoritem na tři body. RT TORAX po první třetině vedl už o čtyři branky a nakonec zapisuje výsledek 5:1.

CHANCE LIGA - 19.kolo čt 3.11.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Baník Sokolov
5:1(4:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 13. Hudeček (Vildumetz, Brodek), 15. Šlahař (Pšurný, Berisha), 17. Šlahař (Šoustal, Vachovec), 19. Šlahař (Sedlák, Pšurný), 33. Vildumetz (Klimíček) – 34. Tomek (Zadražil, Osmík). Rozhodčí: Petružálek, Rapák – Hanzlík, Kučera. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 986. Střely na branku: 34:27. Průběh utkání: 5:0, 5:1.
HC RT TORAX Poruba 2011: Bláha – Klimíček, Lemcke, Voráček, Dluhoš, Sedlák, Mlčák – Gřeš, Vachovec, Šoustal – Šlahař, Pšurný, Berisha – Vildumetz, Hudeček, Brodek – Christov, Karafiát, Hrníčko.
HC Baník Sokolov: Michajlov – Novák, Tomek, Pohl, Krutil, Weinhold, Rulík, Klejna – Vracovský, Kverka, Berka – Osmík, Zadražil, Švec – Jurčík, Rohan, Tomi – Ton, Vrhel, Stehlík.

První třetina jednoznačně patřila Porubě. Domácí měli od úvodu viditelnou herní převahu a Sokolov se tudíž musel soustředit na defenzivní práci. Úvodní branky se nakonec RT TORAX Arena dočkala v čase 12:13, když se Jan Hudeček trefil pod horní tyč a otevřel tak skóre zápasu.

A poté začalo na ledě úřadovat domácí číslo 51! Nejprve se Jakub Šlahař prosadil z dorážky v minutě patnácté, druhou trefu přidal v minutě sedmnácté a hattrick zkompletoval při přesilovce v minutě devatenácté. Poruba tedy měla při odchodu do kabin luxusní náskok, nad Baníkem vedla již 4:0.

Do prostřední části už ovšem Ostravané naskočili v poněkud mírnějším tempu, přeci jen už se nemuseli nikam hnát. Sokolov se tedy dostal i do několika zajímavých útočných akcí. Ondřej Bláha byl ale v bráně pozorný.

Zhruba v polovině periody pak Stanislav Vrhel musel kvůli hákování na trestnou lavici, čehož využil Tomáš Vildumetz a zvýšil na 5:0. Tento stav ale příliš dlouho neplatil. V čase 33:55 totiž po teči snížil devatenáctiletý Tomáš Tomek. To Baník navnadilo, následně se začal usilovně tlačit před Bláhovu bránu. Další přesný pokus z toho ale nebyl. V závěru třetiny tedy na kostce svítilo skóre 5:1.

Také do koncovky Porubané naskočili spíše s rozvahou, na zběsilé ofenzivní akce už to nevypadalo. Hosté se sice pokoušeli snížit, Weinhold, Ton ani Zadražil ovšem neuspěli. Baník si pak navíc vykoledoval oslabení, což byl hřebík do pomyslné sokolovské rakve. Poruba už si výsledek ve zbytku klání pohlídala a zapisuje tedy do ligové tabulky další výhru.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): První třetina se nám oproti středečnímu zápasu s Litoměřicemi povedla skvěle. Hráli jsme jednoduše, přesně to, co jsme chtěli. Kuba Šlahař zase potvrdil, že je strašně šikovný hráč, který umí dávat góly. Za stavu 4:0 sice byly z naší strany některé situace lehkovážnější, ale utkání jsme si pohlídali. Chtěli jsme ze dvou zápasů před reprezentační pauzou šest bodů, máme pět, takže spokojenost. Teď si kluci odpočinou a připraví se na další zápasy.

Martin Štrba (HC Baník Sokolov): Stydím se za to, co jsme tady předvedli. Byl to jeden z našich nejhorších výkonů. Hráči si neuvědomují, kolik úsilí stojí lidi z vedení, aby se na Baníku hrál hokej. Důsledky z toho vyvodíme během reprezentační přestávky, nevylučuji ani nějaké výměny. Kdo nebude hrabat, dřít a dělat poctivou práci, aby v Sokolově mohla být Chance liga, tak tady nemá místo.