Pátá výhra v řadě! Poruba před skvělými 1469 diváky vyzrála na Zlín a zůstává v čele

19.10.2022, Adam Bagar

Porubští hokejisté zvítězili už popáté za sebou a dál kralují Chance lize, ve šlágru 13. kola přetlačili před fantastickými 1469 diváky Zlín 5:3! Dramatickou a atraktivní bitvu v závěru rozsekl svou první trefou v sezoně Radim Toman.

CHANCE LIGA - 13.kolo st 19.10.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
PSG Berani Zlín
5:3(1:0, 1:2, 3:1)
Branky a nahrávky: 5. Vildumetz (Střondala, Voráček), 25. Gřeš (Šoustal, Urbanec), 48. Berisha (Šlahař, Lemcke), 57. Toman (Střondala, Sedlák), 59. Šoustal – 24. Honejsek (Claireaux), 26. Gazda (Illéš), 49. Sedláček (Ondráček, Zbořil). Rozhodčí: Kubičík, Šudoma – Blažek, Bezděk. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1469. Střely na branku: 28:23. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:3, 3:3, 5:3.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Klimíček, Lemcke, Urbanec, Voráček, Sedlák, Krenželok, Mlčák – Šlahař, Pšurný, Berisha – Vildumetz, Toman, Střondala – Gřeš, Vachovec, Šoustal – Christov, Karafiát, Brodek.
PSG Berani Zlín: Kašík – Riedl, Gazda, Husa, Suhrada, M. Novotný, Zbořil – Ondráček, P. Sedláček, Mrázek – Kubiš, Claireaux, Honejsek – Köhler, Hejcman, Illéš – Pospíšil, Gago, Frömel

RT TORAX šel podobně jako v předchozích domácích utkáních s Třebíčí a Pardubicemi brzy do vedení. Střondala našel za obranou Tomáše Vildumetze a ten přetavil úvodní aktivitu v gól, když v úniku našel chladnokrevně skulinu mezi Kašíkovými betony.

Ve zbytku první třetiny kralovali oba gólmani, kteří ještě v loňské sezoně chytali v extralize. Naopak na startu druhé třetiny se činili jejich spoluhráči z pole, velice slušně zaplněná RT TORAX Arena tak viděla hned tři branky v rozmezí pouhých 145 sekund.

Nejdřív Claireuxovu střílenou přihrávku protečoval za Dolejše Antonín Honejsek, chvíli nato Tomáš Gřeš nadvakrát využil šikovné Šoustalovy přihrávky před branku a gólovou pasáž zakončil nechytatelnou ranou do růžku Daniel Gazda. Rázem to bylo 2:2.

Pak přibylo trestů, ale přesilové hry změnu ve skóre nepřinesly. Fanoušci se dočkali až v čase 47:58. Šlahař na křídle nabral rychlost, naservíroval puk Aaronu Berishovi a ten už měl snadnou práci doklepnout jej do poloprázdné klece za bezmocného Kašíka.

Domácí radost z vedení ale znovu dlouho netrvala. Už za sedmdesát sekund ukázal šikovné ruce Pavel Sedláček, jenž se elegantně obtočil na brankovišti okolo Dolejše a stejně jako v předešlém případě Berisha zakončoval po ledě do prázdného místa brány.

Zdálo se, že střetnutí míří do prodloužení, ale v čase 56:59 se do kotouče opřel Radim Toman a svou první trefou v sezoně rozhodl. Zanedlouho pak při hře čtyři na čtyři zapomněla zlínská obrana na Tomáše Šoustala a ten vykoupal Kašíka a přidal kýženou pojistku.

RT TORAX zvítězil popáté za sebou, poosmé z posledních devíti duelů a dál vládne tabulce Chance ligy. Už v sobotu bude chtít svou formu potvrdit v dalším domácím utkání, tentokrát do RT TORAX Areny zavítá úřadující mistr z Jihlavy. Hrát se bude od 17 hodin.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Věděli jsme, že to bude kvalitní utkání, jelikož Zlín se začíná pomalu zvedat. Naši kluci ale hráli dobře, ubránili oslabení a dobře si počínali i v přesilovkách, ačkoliv je nedokázali využít. Holt jsou věci, které někdy vyjdou a někdy ne. Závěrem patří velký dík fanouškům, ti nás za třemi body hnali a bylo velmi příjemné vidět zaplněné tribuny.

Rostislav Vlach (PSG Berani Zlín): Myslím si, že zápas byl vyrovnaný. Poruba několikrát vedla, ale my jsme dokázali vyrovnat. Škoda, že jsme nezvládli konec. Přišly od nás hrubé chyby a z toho pramenilo, že nevezeme domů ani bod.