Druhé kolo play down začali junioři vítězně, Vsetín přetlačili poměrem 2:1

19.03.2022, Patrik Rošič

V sobotu 19. března odstartovalo druhé kolo play down Ligy juniorů. Poruba tuto sérii začala doma, protože má lepší postavení v tabulce než Vsetín. Utkání bylo vyrovnané a na góly se čekalo až do druhé dvacetiminutovky. To šla Poruba do vedení a do třetí části měla vedení dvou branek. V třetí třetině sice Vsetín snížil, Porubané však hubený náskok udrželi a připsali si první výhru v sérii.

Liga juniorů - FPD1 so 19.3.15:00
HC RT TORAX Poruba 2011
VHK ROBE Vsetín
2:1(0:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 25. Lysoněk (Elze, Koudelný), 34. Ludvík – 42. Janíček (Broža, Čapka). Rozhodčí: Held, Šudoma – Hanzlík, Čelechovský. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 88. Střely na branku: 40:29. Průběh utkání: 2:0, 2:1. Stav série: 1:0.
HC RT TORAX Poruba 2011: Slíž – Fišara, Macias, Kelnar, Černý, Hlaváč, Ludvík – Kolat, Mikula, Chovanec, Elze, Barčák, Žák, Siekierka, Koudelný, Halata, Prokeš, Lysoněk
VHK ROBE Vsetín: Tkadlec – Fojtík, Čapka, Liss, Machů, Sviták, Mojžíš – Jurek, Veselý, Maštalíř, Janíček, Przybyla, Koláček, Bednařík, Ramert, Bachánek, Horský, Broža

Celý zápas byl herně vyrovnaný a do dobrých střeleckých šancí se dostávali jak domácí hokejisté, tak junioři Vsetína. V první části se nic, co by přineslo změnu ve skóre, neudálo. Ani samotný gól nepadl do žádné z branek, a tak se šlo do druhé části za bezbrankového stavu. V druhé části to bylo jiné a už ve 25. minutě mohli diváci vidět první gól. O ten se postaral dorážkou v brankovišti Ludvík Lysoněk. Následně šel Vsetín do čtyř. Poruba tuto šanci využít nedokázala. Po Početní převaze přišel druhý gól Poruby. Jakub Ludvík se dostal ve střední třetině ke kotouči a zkusil od červené čáry vystřelit. K velkému překvapení všech skončil v síti. Porubané tak po dvou třetinách vedla 2:0.

Když prostřední dvacetiminutovka patřila domácím, tak ta druhá Valachům. Netrvalo totiž vůbec dlouho a zelenožlutí snížili na rozdíl jediné branky. Ve 42. minutě snižoval Martin Janíček. Za necelou minutu hosté ale faulovali a Poruba si mohla vedení o dva góly vzít zpět. Početní výhodu ale nevyužila. V polovině periody naopak fauloval Žák a Vsetín mohl vyrovnat. Valachům se však vstřelit branku nepodařilo. Hosté to zkoušeli v závěru bez brankáře. Porubané ale dokázali tuto herní situaci ubránit, a tak si připsali po výhře 2:1 první bod v sérii.