První dohrávku na ledě Draků vyhrál RT TORAX využitými přesilovkami

13.02.2022, Gabriela Juříková

Dohrávka 7. kola Extraligy dorostu - o účast v play off skupiny E se odehrála ve Škoda aréně Šumperk. Domácí šli do vedení, jenže následně nabídli Porubanům dvojnásobnou přesilovku a ti ji bezezbytku využili k vyrovnání. Změny v zápise se pak dlouho dělaly jen v polích vyloučených. Skóre se překlopilo na stranu RT TORAX v samém závěru druhého dějství ve čtvrté nabídnuté početní výhodě a jak se posléze ukázalo, stav 2:1 pro Porubu zůstal až do konce základní hrací doby. Draci zkusili hru bez gólmana, ale Martin Mareček v porubské bráně uhájil své první vítězství v druhé části soutěže.

Extraliga dorostu - 7.kolo ne 13.2.14:30
HK Mladí Draci Šumperk
HC RT TORAX Poruba
1:2(1:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 15. Maurer (Lichner) – 19. Moravec (Stasiuk), 40. Kršík (Pavlíček). Rozhodčí: Novotná – Kopecký, Přecechtěl. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 52. Střely na branku: 28:31. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
HK Mladí Draci Šumperk: Ondráček – Hrdina, Jarmara, Cekr, Juřík, Zavoral, Plhal, Compel – Peškar, Maurer, Tomeš, Verner, Janech, Seidenglanz, Lichner, Hlubuček.
HC RT TORAX Poruba: Mareček – Jeřábek, Janeček, Glos, Michalčík, Pavlíček – Stasiuk, Sobol, Konečný, Wendelín, Veselý, Moravec, Kršík, Šrubař, Wardas.

Do vedení šli v patnácté minutě Draci gólem Lukáše Maurera. Ovšem v 18. minutě se dostali do tří a toho RT ROTAX využil ve vyrovnání. Kapitán porubského dorostu David Moravec dostal nahrávku Lva Stasiuka a přesilovku pět na tři po necelé minutě ukončil. Klasickou početní výhodu Porubané neproměnili ve vedoucí branku a do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Po výměně stran dostal první přesilovku Šumperk, když hosté špatně střídali. Ke změně skóre ale nedošlo. A to ani při vyloučení šumperského hráče. Až v závěru třetiny překlopil váhy na stranu Poruby Štěpán Kršík když ukončil vyloučení Draků. Ti si vysloužili čtyři vteřiny před přestávkou početní výhodu a tak třetí dějství začalo pro hosty bráněním vybojovaného vedení.

Což se povedlo a stejně tak si počínali svěřenci trenéra Moravce i šest minut před koncem základní hrací doby. Nakonec se poštěstilo Porubanům mít poslední početní výhodu utkání, jenže Dračí obrana vzadu s Ondráčkem další gól Porubě nedovolila. V úplném závěru třetí třetiny hráli domácí bez gólmana a ještě si trenér Kučera vybral oddechový čas. Porubský brankář Mareček se spoluhráči uhájil těsné vedení a zapsal si vítězné utkání.