Na Vsetín porubští junioři umí, ze čtyř zápasů je porazili už potřetí

10.12.2021, Patrik Rošič

Počtvrté v sezóně se utkala Porubská juniorka s Valachy. Poprvé se Vsetínem Poruba sice prohrála 3:4, ale od té doby s nimi hráči HC RT TORAX jenom vyhrávají. Dobrou formu proti vsetínským juniorům potvrdili i ve 24. kole a po výhře 2:1 si připsali veledůležité tři body do východní tabulky.

Liga juniorů - 24.kolo pá 10.12.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
VHK ROBE Vsetín
2:1(2:0, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 13. Hlaváč (Chovanec, Halata), 14. Mikula (Prokeš) – 36. Dědek (Bachánek, Čechmánek). Rozhodčí: Rimmel – Návrat, Veselý. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 111. Střely na branku:33:23 . Průběh utkání: 2:0, 2:1.
HC RT TORAX Poruba 2011: Slíž – Černý, Mrozek, Kelnar, Dinmukhammed, Hlaváč, Ludvík – Kolat, Mikula, Plevka, Elze, Barčák, Prokeš, Siekierka, Koudelný, Halata, Žák, Chovanec
VHK ROBE Vsetín: Hořejší – Liss, Čapka, Sýkora, Fojtík, Sviták, Prčík – Čechmánek, Máštalíř, Janíček, Bednařík, Koláček, Dědek, Bachánek, Horský, Przybyla

V úvodu utkání se hra přelévala ze strany na stranu a oba celky si dokázaly připravit nějaké šance. Hosté však později nabídli Porubě šanci jiného měřítka, domácí si totiž šli zahrát první přesilovku. Tu i porubští junioři využili za pouhých dvanáct vteřin, když se přesně mezi tři tyče trefil Filip Hlaváč. Přibližně za minutu a půl to bylo ale už o branky dvě. Porubskou střídačku rozjásal Patrik Mikula. Poruba v druhé části Valachům také nabídla velkou šanci, když rozhodčí nařídil trestné střílení. Marek Slíž tento okamžik zvládl na jedničku.

Nevyužitý nájezd ale Vsetín moc mrzet nemusel, protože za pár okamžiků snížil Matyáš Dědek. V poslední třetině hosté trochu začali víc tlačit a v závěru to dokonce zkoušeli s šesti hráči v poli. Porubští junioři ale tuto minutu a půl dokázali parádně ubránit a poslední vteřiny takticky dohráli u mantinelu v tlačenici se vsetínskými hráči. Poruba tak po dvou prohrách opět zabrala a vybojovala další tři cenné body.