Z Chrudimi jedou junioři vítězně s premiérovými trefami obránce Černého

14.11.2021, Gabriela Juříková

Po týdenním zápasovém půstu jeli porubští junioři k odvetnému utkání do Chrudimi. Říjnové domácí utkání skončilo až po samostatných nájezdech vítězstvím RT TORAX a tak se dalo očekávat, že zápas na ledě týmu pardubického kraje bude vyrovnaný. Po šedesáti minutách se dalo označit vyrovnaností jen počet vyloučení. Rozhodčí totiž rozdal dohromady 40 trestných minut, včetně vyloučení obou brankářů. Gólově však dominovali hosté, kteří si již v první třetině vytvořili tříbrankové vedení a v třaskavé atmosféře druhého dějství vedení ještě navýšili. Zápas si bodově užil obránce Vojtěch Černý, když ke dvěma asistencím nejenže přidal svůj první gól sezóny, ale ve výsledku se podílel na výhře 9:2 hattrickem.

Liga juniorů - 17.kolo ne 14.11.13:15
HC Chrudim
HC RT TORAX Poruba 2011
2:9(1:4, 1:3, 0:2)
Branky a nahrávky: 10. Kubíček (Votava), 28. Felcman (Votava) – 5. Barčák (Černý, Elze), 6. Lysoněk (Urbančík, Dinmukhammed), 13. Chovanec (Černý, Halata), 18. Plevka (Hlaváč, Halata), 21. Černý (Halata, Chovanec), 24. Halata (Chovanec), 32. Černý (Plevka), 51. Dinmukhammed (Koudelný, Urbančík), 57. Černý (Chovanec, Halata). Rozhodčí: Veinfurter – Řezníček, Kolář. Vyloučení: 14:11. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 20. Střely na branku: 27:40. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4, 2:9.
HC Chrudim: Stodola (21. Batěk) – Prýl, Pazdera, Vašíček, Bárta – Jaša, Hrdlička, Helikar, Štrup, Panchartek, Burda, Macas, Hykl, Pavlík, Votava, Pilař, Kubíček, Felcman
HC RT TORAX Poruba 2011: Slíž – Černý, Mrozek, Fišara, Dinmukhammed, Hlaváč, Kelnar – Urbančík, Mikula, Halata, Chovanec, Barčák, Koudelný, Plevka, Žák, Elze, Lysoněk

Poruba vzala otěže utkání do svých rukou v páté minutě gólem Jonáše Barčáka a o minutu později zvedal ruce nad hlavu střílející Ludvík Lysoněk. Chrudimáci snížili v desáté minutě zásluhou Josefa Kubíčka, ale v oslabení inkasovali a RT TORAX si v přesilovce vzal dvoubrankové vedení zpět gólem Pavla Chovance. Než se šlo na přestávku, stihla Poruba vsítit ještě jednu branku jejímž autorem byl Jakub Plevka.

Druhou třetinu započali svěřenci trenérů Bahníka a Sršně gólově. Střídající gólman Batěk, který si snad ani na kotouč ještě nestačil sáhnout inkasoval v 54 vteřině. Ke dvěma asistencím z první třetiny si do statistik zapsal první gól sezóny obránce Vojtěch Černý. Na jeho úspěch navázal o tři minuty později Matěj Halata. Následoval úsek vyloučení a při hře čtyři na čtyři snížil porubské vedení Vojtěch Felcman. Když se týmy dostali do klasického početního rozpoložení, zaúřadoval další Vojtěch. Svůj druhý střelecký počin oslavil Vojtěch Černý. Na ledě to začalo jiskřit a třaskavé emoce uklidňoval rozhodčí rozdělováním trestných minut. Celkem jich v utkání rozdal na dvě třetiny.

Po druhé přestávce se domácí celek s oslabenou obranou (hrál jen se dvěma obránci) gólově Porubě nepřiblížil. Naopak čelil dvěma gólovým radostem. V polovině třetiny překonal gólmana Isin Dinmukhammed a tři minuty před koncem základní hrací doby využil početní výhodu a tím zkompletoval hattrick Vojtěch Černý. Porubané si tak po domácí výhře v nájezdech 4:3 připisuje skalp Chrudimi i z jejího ledu.