Ani napotřetí to nevyšlo, junioři odjíždějí z Lapače s prázdnou

18.09.2021, Patrik Rošič

Junioři poprvé odehráli první utkání mimo svou halu a body nakonec z toho nebyly. Vsetín totiž dokázal navýšit v druhé části hry svůj náskok na čtyřbrankový rozdíl, který už Poruba nedohnala. Porubští sice třetí periodu ovládli 3:0, jenže na velký obrat bylo zaveleno pozdě, a tak juniorští hokejisté po třetím kole nemají v tabulce ani jeden bod.

Liga juniorů - 3.kolo pá 17.9.19:15
VHK ROBE Vsetín
HC RT TORAX Poruba 2011
4:3(1:0, 3:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 4. Janíček (Broža, Bednařík), 24. Houser (Jurek), 25. Mojžíš (Broža), 35. Veselý (Houser, Vrána) – 43. Siekierka (Fornál, Macias), 46. Macias (Halata, Fornál), 59. Hlaváč (Koudelný). Rozhodčí: Holibka – Bezděk, Peluha. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:2. Diváci: 112. Střely na branku: 29:19. Průběh utkání: 4:0, 4:3.
VHK ROBE Vsetín: Tkadlec – Mojžíš, Houser, Machů, Prčík, Sýkora, Čapka, Macík – Maštalíř, Čechmánek, Veselý, Vrána, Jurek, Bednařík, Ramert, Janíček, Horský, Broža
HC RT TORAX Poruba 2011: Pawlas (25. Slíž) – Topolanský, Mrozek, Černý, Macias, Hlaváč, Ludvík – Barčák, Dinmukhammed, Halata, Chovanec, Fornál, Koudelný, Siekierka, Prokeš, Elze, Urbančík, Kotrba

Začátek zápasu porubským juniorům moc nevyšel, protože už ve čtvrté minutě otevřel skóre utkání Martin Janíček. Na další gólovou radost se muselo čekat až do následující části hry. Na neštěstí pro Porubu stříleli góly pouze domácí. Nejprve upravil na 2:0 Marek Houser, aby za minutu přidal další branku Vsetína Matěj Mojžíš. To už bylo zjevně příliš a Filipa Pawlase vystřídal v brance Marek Slíž. Jenže i tak v 35. minutě přidal čtvrtý zářez VHK Matyáš Veselý. Vzpruha v podobě výměny brankáře začala fungovat až v třetí periodě. Poruba už žádnou branku nedostala, naopak sama začala snižovat. Nejprve na 4:1 upravil Mateusz Siekierka a následně na to snížil na dvoubrankový rozdíl Kacper Macias. Poslední úpravu v zápisu provedl v 59. minutě Filip Hlaváč. Hráči HC RT TORAX to zkoušeli ještě v power-play, jenže vyrovnání už nepřišlo.