Na horké třinecké půdě dorostenci dlouho vzdorovali, nakonec ale prohráli 2:4

16.10.2021, Patrik Rošič

V desátém kole Extraligy dorostu zajížděli porubští mládežnici na led Třince. V utkání, kde bylo k vidění mnoho trestných minut, Porubští dlouho vzdorovali, ale body nakonec zpět domů nedovezli. Dorostenci tak proti Ocelářům padli i podruhé v sezóně a připsali si druhou prohru v řadě.

Extraliga dorostu - 10.kolo so 16.10.13:00
HC Oceláři Třinec
HC RT TORAX Poruba
4:2(3:1, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Kubiesa (Cedzo), 12. Sikora (D. Buják), 16. Masnica (Lipka, Sikora), 40. Cedzo (Masnica, Kubiesa) – 9. Wendelín, 27. Kalužík (Moravec, Janeček). Rozhodčí: Goňa – Konvička, Klimek. Vyloučení: 12:8. Využití: 0:1. Diváci: 89. Střely na branku: 45:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.
HC Oceláři Třinec: Milota – Solowski, D. Buják, Ćmiel, Pospíšil, Holub – Gerych, Holinka, Volas, Kubiesa, Pohludka, Sikora, Blaha, Cedzo, Lipka, Masnica, Urbánek, Mikula
HC RT TORAX Poruba: Mareček – Pawlas, Jeřábek, Janeček, Kršík, Glos, Pavlíček – Stasiuk, Sobol, Konečný, Wendelín, Moravec, Murín, Szczesńiak, Šrubař, Kalužík, Vehovský

První třetina byla z celého utkání ta nejgólovější. V úvodní části totiž padly hned čtyři branky. Nejprve v šesté minutě rozjásal domácí střídačku Matěj Kubiesa. Za tři minuty to ale bylo opět vyrovnané skóre, když se mezi tři tyče přesně trefil Tomáš Wendelín. Jenže netrvalo dlouho a Třinec si vzal své vedení zpět. Na 2:1 upravil Petr Sikora, aby vzápětí navýšil na dvoubrankový rozdíl Patrik Masnica. Další kotouč za brankovou čárou neskončil, a tak se šlo na periodu druhou. Tu začali lépe dorostenci Poruby, protože stav utkání snížil Tadeáš Kalužík - 3:2. Na další gólovou radost se čekalo až do závěru druhé tercie. Dvacet osm vteřin před sirénou vrátil klid na hokejky Ocelářům Adam Cedzo. V třetí třetině branka nepadla a porubští dorostenci tak prohráli ve Werk aréně 2:4.