Dorost díky proměněným přesilovkám poráží Mladé Draky

30.09.2021, Gabriela Juříková

Kvůli odloženému sobotnímu zápasu si dorost po týdnu zahrál další utkání a opět na venkovním ledě. V Šumperku si RT TORAX v první třetině vypracoval jednobrankové vedení, které v druhém dějství díky druhé proměněné početní výhodě navýšil na 4:2. Zápas bohatý na vyloučení tímto skóre také skončil, přestože Mladí Draci na začátku 59. minuty sáhli po hře bez gólmana.

Extraliga dorostu - 7.kolo čt 30.9.19:15
HK Mladí Draci Šumperk
HC RT TORAX Poruba
2:4(2:3, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 13. Seidenglanz (Peškar, Verner), 15. Lichner – 2. Vehovský (Moravec, Glos), 3. T. Kalužík (Vehovský), 8. Wendelín (Pavlíček), 33. T. Kalužík (Vehovský, Janeček). Rozhodčí: Blaha – Kociňák, Šobáň. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 47. Střely na branku: 25:30. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4.
HK Mladí Draci Šumperk: Ondráček – Hrdina, Jarmara, Cekr, Juřík, Zavoral, Plhal, Compel – Bařica, Peškar, Maurer, Tomeš, Verner, Janech, Seidenglanz, Lichner, Čunát, Hlubuček
HC RT TORAX Poruba: Mareček – Jeřábek, Kršík, Glos, Michalčík, Pavlíček – Stasiuk, P. Sobol, Konečný, Wendelín, Hlaváč, Veselý, Moravec, Murín, Šrubař, T. Kalužík, Vehovský

Třetí výhra se zrodila již v první třetině, kdy Maxim Vehovský po osmi vteřinách proměnil přesilovku. O 52 vteřin později slavili hosté druhý gól. Autor první branky asistoval Tadeáši Kalužíkovi a Poruba vedla rázem 2:0. V začátku osmé minuty se Mladí Draci dívali potřetí na porubskou radost. Při hře čtyři na čtyři se za Ondráčkova záda trefil Tomáš Wendelín.

Domácí ale nesložili zbraně a zápas během necelých tří minut zdramatizovali. Po gólu Kryštofa Seidenglanze se prosadil Tomáš Lichner a tak se do kabin šlo za stavu 3:2 pro Porubu.
V druhém dějství skoro padesát diváků vidělo jedinou branku a to v druhé půli třetiny. Přesilovku proměnil Tadeáš Kalužík a svou druhou brankou utkání zajistil ve výsledku vítězství. Ve třetí dvacetiminutovce se totiž kromě dalších trestů do zápisu nic nepsalo. Až na hru bez gólmana, ke které se Mladí Draci uchýlili v čase 58:02. Poslední minutu hráli dokonce v šesti proti čtyřem, ale ani tato herní varianta nevedla ke snížení. Porubané měli obranu dobře zformovanou.

Dorostenci RT TORAX Poruba získali z šesti utkání tři výhry, z toho dvě venku. Další zápas je čeká v sobotu na domácím ledě s Havířovem.