Detail zápasu

,

Přípravné zápasy juniorů - přát. st 9.9.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
VHK ROBE Vsetín
2:4(0:1, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 40. Urbančík, 42. Bořuta (Černý) – 15. Jurek (Kopčil), 31. Svoboda, 50. Vrána (Jurek), 51. Svoboda (Pospíšil). Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4.
HC RT TORAX Poruba 2011: Slíž (Pawlas F.) – Lhotský, Macias, Hlaváč, Debnár, Topolanský, Černý, Pitucha, Mrozek – Ślusarczyk, Halata, Barčák – Chovanec, Pavlík, Bořuta – Benka-Rybár, Morávek, Urbančík – Elze, Zelinka, Pohl
VHK ROBE Vsetín: Nešpůrek (Křenek) – Sviták, Prčík, Houser, Čapka, Pernický, Krnáč, Macík – Kopčil, Vrána, Jurek, Veselý, Svoboda, Pospíšil, Novosad, Maštalíř, Kucharčík, Bednařík

Vsetín nevyužil na začátku třetiny přesilovku a po jejím vypršení se dvakrát zapotil vsetínský gólman Nešpůrek při střele Urbančíka a po minutě perfektně zasáhl proti teči Elzeho. Hra se otevřela a diváci viděli kontaktní bojovný hokej s šancemi na obou stranách. Kopčil s Vránou prověřili Slížův postřeh v polovině třetiny už po několikáté, stav se neměnil. Až v patnácté minutě se do prázdné brány trefil Jurek. Porubský gólman se nestačil vrátit na svou pozici poté, co vybruslil proti hráči v pravém rohu.

Barčák s Halatou a Ślusarczykem zavařili v páté minutě druhé třetiny nejen vsetínskému Nešpůrkovi, ale i obráncům. Přesto nedokázali porubští útočníci dorážkami puk protlačit za brankovou čáru. Valaši byli opticky lepším týmem a vytvářeli si nespočet šancí. Až v začátku druhé poloviny druhého dějství navýšil vedení na 2:0 Svoboda. Domácí se v obraně dobře koncentrovali a dostávali se do možností protiútoků. Až ten v poslední minutě byl ale úspěšný a díky Urbančíkovi šly týmy do šaten za stavu 1:2.

Do třetí tercie vstoupili domácí s velkým odhodláním, což přineslo požadovaný cíl. Vyrovnání! Obránce Černý si vyjel za soupeřovu bránu a poslal kotouč do brankoviště, kde operoval Richard Bořuta a na druhý pokus dostal puk po ledě za Nešpůrka. V posledních deseti minutách třetí třetiny vládli na ledě hosté. A to nejen hokejově, ale i gólově. V 50. minutě překonal Slíže Vrána, čímž využil početní převahu a to během 30 vteřin, a po vhazování se prosadil v utkání podruhé Svoboda. Ve zbývajících minutách se nic podstatného neudálo, takže zápas vyzněl ve prospěch Vsetína 4:2. Porubští junioři navázali na áčkový tým, který v pondělí se Vsetínem taktéž prohrál.