Zpátky na vítězné vlně! Poruba před skvělou kulisou zdolala Vsetín a je zase druhá

17.10.2019, Pavlína Vítková

Porubští hokejisté se po dvou debaklech vrátili na vítěznou vlnu, ve šlágru 14. kola Chance ligy už bez Vladimíra Svačiny přehráli Vsetín 3:1 a vrátili se na skvělé druhé místo tabulky. I díky jistému Frederiku Foltánovi, který pokryl 34 střel, a fantastické kulise. Atraktivní bitvu sledovalo 1 429 fanoušků!

CHANCE LIGA - 14.kolo čt 17.10.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
VHK ROBE Vsetín
3:1(2:1, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 13. Husák (Sikora, Obdržálek), 16. Hlinka (Špaček, Káňa), 36. Hudeček (Gřeš, Špaček) – 4. Dostálek. Rozhodčí: Cabák, Kopeček – Zedník, Kučera. Vyloučení: 7:6, navíc Pastor (POR) a Dudáš (VSE) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 429. Střely na branku: 23:35. Průběh utkání: 0:1, 3:1.
HC RT TORAX Poruba 2011: Foltán – Husák, Slavík, Urbanec, Dluhoš, Pastor, Dundáček, Rudl – Sikora, Zdeněk, Obdržálek – Nejezchleb, Jáchym, Kanko – Toman, Hudeček, Gřeš – Káňa, Hlinka, Špaček.
VHK ROBE Vsetín: Bláha – Slováček, Hryciow, Dudáš, Holomek, Drtina, Jeřábek, Ondračka – Jonák, Pechanec, Dostálek – Tůma, Rehuš, Procházka – Hořanský, Kucharczyk, Volf – Karafiát, Šilhavý, Vítek.

Skóre zápasu otevřeli už ve 4. minutě Valaši. Vlastimil Dostálek svou bekhendovou střelou k tyči zaskočil domácího Frederika Foltána a poslal tak Vsetínské do vedení. Nabuzení hosté pak i v následujících minutách vytvářeli tlak na porubskou obranu a hrnuli se do Foltánovy brány. Ofenzivní nápor přerušil až zákrok Tomáše Pastora, po kterém zůstal na ledě ležet vsetínský útočník David Vítek. Následnou početní výhodu však hosté nedokázali využít a Poruba se začala dostávat do tempa.

V čase 12:37 následně využil porubskou přesilovku 5 na 3 Patrik Husák a srovnal na 1:1. O tři minuty později se navíc z dorážky trefil i Michal Hlinka. RT TORAX kontroloval hru, brankáře Bláhu prověřili ještě Nejezchleb s Dundáčkem. Gól už ale nepadl. Do kabin se tedy šlo za stavu 2:1.

Po přestávce se hra přelévala z jedné strany na druhou. Vsetín se sice pokoušel o vyrovnání, ale ostravští obránci nepřipouštěli žádné větší šance. Aktivita hostů tak nepřinášela kýžený výsledek. Poruba pak v druhé polovině třetiny setrvávala spíše v obranném pásmu, Vsetín rozhodně utkání nehodlal zabalit. Foltánovu pozornost vyzkoušeli Rehuš, Slováček i Procházka. V šestatřicáté minutě se ale po Gřešově úniku dostal ke střele Jan Hudeček a zvýšil náskok domácího celku. Po druhé periodě proto svítil na tabuli výsledek 3:1.

Valašské ofenzivní snahy pokračovaly i po návratu na led. Největší příležitost měl v sedmačtyřicáté minutě Martin Procházka. Foltán ale dokázal akci přečíst a puk si s přehledem pohlídal. Po třech minutách navíc mohl ohrozit domácí klec Vít Jonák. Jeho střela ale zamířila mimo. Ostravská defenziva si následně poradila i se zbytkem vsetínských pokusů. Porubští si tak po dvou prohrách připsali na své prvoligové konto tři body.

Ohlasy k utkání

Miloš Holaň (HC RT TORAX Poruba 2011): Za mě to byl z naší strany vynikající zápas s výbornou atmosférou, která nás pohltila až do emocí. Docela nám nevyšel začátek, ale kluci se nevzdali a bojovali až do konce, za což jim chci poděkovat. Ta bojovnost nám přinesla tři body, kterých si nesmírně vážíme. Bodovali jsme totiž proti soupeři, který má nejvyšší ambice. Frederik Foltán zase ukázal, že je skvělý brankář. Neskutečně nás podržel. Hráči měli velkou motivaci zabodovat, jelikož chtěli odčinit poslední prohry. To se jim podařilo a díky jejich bojovnosti zůstaly body doma.

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): Prvních deset minut si myslím, že jsme byli lepším mužstvem. Dali jsme první gól, jenže pak přišlo naše hluché období a Porubští dokázali ještě v první třetině otočit. Od té doby se zápas převrátil. Asi jsme urazili hokejového boha. V utkání jsme se ještě dostali do dobrých šancí, které jsme v náš neprospěch nevyužili. Poruba si zaslouženě připsala tři body do tabulky.