Detail zápasu

,

- 12.kolo so 8.10.15:00
HC Kometa Brno
HC Sareza Ostrava
6:3(2:1, 3:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 3. Vincour (Barták, Zábranský), 6. Kundrátek (Kudláček), 24. Barták (Vincour, Giba), 38. Šišak (Andraščík), 39. Zábranský (Barták, Dufek), 50. Šišak (Špelda, Dufek) - 16. Minařík (Dušek), 33. Dušek (Vajda), 60. Minařík (Jelšík). Rozhodčí: Palášek - Reich, Skopal. Vyloučení: 13:15 navíc Giba 5 + do konce - Piskura do konce. Využití: 2:2. V oslabení: . Diváci: 70. Střely na branku: 31:32. Průběh utkání: 2:0 - 2:1 - 3:1 - 3:2 - 6:2 - 6:3.
HC Kometa Brno: Hubačka - Giba, Sommer, Dufek, Špelda, Vejvar, Kudláček - Vincour, Zábranský, Barták - Kubica, Andraščík, Šišak - Kundrátek, Čikl, Kočan
HC Sareza Ostrava: Vajner (od 41. Košárek) - Vajda, Bezouška, Blaško, Bílý, Rambousek, Mocek, Piskura - Minařík, Mikeš, Dušek - Dostál, Janečka, Jelšík - Hanke, Janata, Csoka - Kasalík, Belanec, Bacul
Prakticky první střela na branku znamenala gól. V přesilovce po kombinaci celé lajny v poklidu zakončoval Vincour, kterému asistovali Barták se Zábranským - 1:0. Chvíli na to prověřil Vajnera i Kundrátek, tentokrát neúspěšně. Druhá brněnská branka byla tak trochu kuriozní. Po nahození Kundrátka ze středního pásma puk těsně před Vajnerem uskočil a od jeho zad zapadl do sítě - 2:0. Další minuty sehráli Ostravané v početní výhodě, když tresty dostali postupně Zábranský, Giba a Vejvar. Hosté si za celou dobu hry v přesile nevytvořili šanci, a to ani při 1:27 trvající dvojnásobné výhodě. Nejvážnější byla střela Mocka, která však přes obránce k brance ani nedolétla. Hosté zůstávali i nadále u puku, pokus Belance Hubačka pokryl. V 16. minutě ujeli Ostravané do přečíslení 2 na 1. Střelu Duška do protipohybu Hubačka bravurně zneškodnil, proti dorážce Minaříka už byl bezmocný - 2:1. V té samé minutě měli domácí možnost znovu gólově odskočit při přesilové hře, ale ta se jim vůbec nepovedla. V závěru třetiny se až do zakončení prodral obránce Špelda, Vajner by pozorný. To samé platilo i při šanci Kubici.

V úvodu prostřední části se dohrávalo ve čtyřech na obou stranách, když si trest po vzájemné potyčce odpykávali Kubica s Piskurem. Hned po opuštění trestné lavice dostal Kubica přihrávku na útočnou modrou a jeho střela jen těšně minula levou tyčku Vajnerovy klece. Ve druhé třetině se roztrhnul pytel s vyloučeními. Ve 23. minutě byl vyloučen Piskura a po nemístných poznámkách ho hlavní rozhodčí poslal předčasně pod sprchy. Přísný metr hlavního arbitra poznal i Janečka. Pro Kometu to znamenalo více než minutovou přesilovku 5 na 3, kterou využila hned po dvaceti vteřinách. Krásnou křiznou přihrávku přes celé pásmo, jejímž autorem byl Vincour, uklidil za Vajnerova záda Barták - 3:1. Stejná lajna úřadovala i nadále, pokus Bartáka z bezprostřední blízkosti vyrazil gólman nad. Po dalších provinění hostů proti pravidlům zůstávali Brněnští nadále v početní výhodě. Ta už se jim tak nevedla, pouze pár střel od modré, s nimi neměl Vajner příliš práce. Pak se role vyměnily a tentokrát to byli domácí hráči, kteří v rychlém sledu mizeli na trestné lavici. Poprvé v prostřední části si na puk sáhnul brankář Hubačka, stalo se pak při likvidaci Minaříkovy střeli ve 29. minutě. O minutu později Ostravané vsítily branku, ale rozhodčí ji neuznali pro přihrávku rukou. Ve 33. minutě už ale jejich gól platil. Na rozdíl jediné braky snížil po samostatné akci Dušek - 3:2. Kometa dokázala rychle odpovědět. Ve 38. minutě vydoloval Šišak puk ze skrumáže před Vajnerem a pohotově zavěsil - 4:2. Do konce třetiny se ještě stihnul znovu prosadit první útok Brna, který svými nahrávkami zcela vyšachoval obranu hostí a po přihrávce Bartáka zvýšil Zábranský na pohodlný tříbrankový rozdíl - 5:2.

Začátek poslední třetiny se trochu zpozdil kvůli opravě dvířek na střídačku Ostravy. Pak už se do sebe obě mužstva mohla znovu pustit. Kometa měla 0:45 trvající výhodu dvou hráčů na ledě. Střelu Dufka vyrazil gólman koncem hole. Ve 44. minutě ujel ve vlastním oslabení Zábranský. Ten hledal před brankou najetého Gibu, který v rychlosti netrefil puk přesně. Další slibnou šanci měl Kočan, jeho střelu ještě dorážel Kundrátek. Oba pokusy zlikvidoval Košárek, který v brance hostí nahradil v poslední třetině Vajnera. V 50. minutě se domácí hráči mohli radovat pošesté, akci Špeldy dotáhnul do úspěšného konce Šišak - 6:2. V polovině závěrečné části dostal brněnský Giba za naražení trest na pět minut a do konce utkání. A protože v té době už na trestné lavici seděl jeden domácí hráč, měli hosté dnes už po několikáté dvojnásobnou početní převahu. Jenže Kometa sehrála oslabení skvěle. Hosté se za celých pět minut nedostali k jedinému střeleckému pokusu. Naopak to bylo Brno, které hrozilo, střelu Zábranského ukryl Košárek v lapačce. V samotném závěru utkání hrála Ostrava další přesilovou hru. Ani její úspěsné využití Minaříkem už ale nemohlo nic změnit na tom, že oba body zůstali po výhře 6:3 v Brně.