B-tým mladšího dorostu si vyšlápl na Orlovou, na jejím ledě ji sestřelil hattrickem Kubalák

10.02.2018, René Chyla

Dvanáct proti dvanácti. B-mužstvo mladšího dorostu odcestovalo do Orlové v malém počtu, i přesto však dirigovalo po většinu zápasu tempo hry a domácí výběr smetli Trojanovi svěřenci nakonec jednoznačným výsledkem 6:1. Hattrickem se blýskl Zbyšek Kubalák, v bráně pak čaroval Petr Calábek a třemi body zazářil bek Kacper Macias.

Regionální liga mladšího dorostu - N9 so 10.2.10:00
HC Orlová
HC RT TORAX Poruba "B"
1:6(0:3, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 51. Malicki (Moldřík) – 8. Stehlík (Macias Ka.), 13. Kubalák (Stehlík, Bukovjan), 19. Macias Ka., 28. Kubalák (Grendziok), 47. Kubalák (Macias Ka.), 60. Bukovjan (Elze). Rozhodčí: Mareček – Majetný, Novák. Vyloučení: 6:2. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 45. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:6.
HC Orlová: Vítek – Hronec, Dlapa, Chod, Moldřík, Blaško – Malík, Gula, Malicki, Valový, Špacír, Zielinski, Dubay
HC RT TORAX Poruba "B": Calábek – Elbl, Grenziok; Stehlík, Macias Ka. – Elze, Hlavatý, Prokeš – Luzar, Kubalák, Bukovjan – Petruška, Tošenovjan

Hvězdy zápasu

Petr Calábek (POR) (33 střel, 32 zásahů, 1 gól, 96.97% úspěšnost)
Kacper Macias (POR) (1+2)
Zbyšek Kubalák (POR) (3+0)

Nevyužitá přesilovka pět na tři, pak Kubalákova parádička

Béčko mladšího dorostu dostalo impuls ke skórování už ve druhé minutě. Orlová byla poslána na více než minutu do tří, i přesto však nakonec domácí výběr odolal. V páté minutě našel před brankou Jiřího Malického Oliver Špacír, prvně jmenovaný ale trefil pouze připraveného Petra Calábka. Za tři minuty šli hosté do vedení poměrně z nenápadné střely. Matyáš Stehlík vypálil od modré čáry, domácí brankář sice nejprve puk zachytil, následně mu však propadl výstrojí a dokutálel se až za brankovou čáru – 0:1. Ve třinácté minutě našel střelec první branky ze stejné pozice před brankovištěm Zbyška Kubaláka, který si Patrik Vítek zkušeně potáhl a poté bez problémů uklidil puk pod břevno – 0:2.


Nájezd Luzara a oslava Kacpera Maciase

David Luzar o chvíli později upláchl obraně Orlové, v nájezdu ale trefil pouze připraveného Patrik Vítek. Orlová prožila katastrofální první třetinu, z čehož Porubští vytěžili do pauzy ještě jeden gól. Kacper Macias využil chyby v obranném pásmu a poté z ostrého úhlu nachytal domácího gólmana v nedbalkách u bližší tyče – 0:3. Na druhé straně zahrozil ještě v posledních vteřinách první třetiny Roman Dubay, ten však ztroskotal na pevných betonech Petra Calábka.


Mistr Kubalák a jistý Calábek

Druhá třetina začala znovu několika přesilovkami pro hostující mužstvo. Zatímco první dvě ani zdaleka nepřipomínaly převahu jednoho hráče v poli na ledě, ta třetí se už hokejistům HC RT TORAX vydařila. Jakub Grendziok nahrával do brankoviště Zbyšku Kubalákovi, který znovu zkusil kotouč zvednout a znovu jeho pokus skončil také gólem – 0:4. Za dvě minuty mohla Orlová alespoň korigovat, Dominik Malík ale v úniku selhal a Petr Calábek vynikl. Tatáž situace se mohla opakovat i v závěru dvacetiminutovky, Jakub Grendziok se ale stihl včas vrátit a přišpendlit ještě domácího útočníka na mantinel.


Malického snížení, Kubalákův hattrick a pečeť Bukovjana

Domácí snížili až ve třetí třetině. Když už se zdálo, že Ostravané přežijí přesilovku soupeře bez újmy, protáhl se za obranu po perfektním pasu ze středního pásma Jiří Malicki, který s pomocí tyče uklidil kotouč za Calábkova záda – 1:4. V závěru ale měli ještě slovo Trojanovi svěřenci. V přesilové hře se nejprve v brankovišti ujal vyražené střely Zbyšek Kubalák, který zvedl kotouč nad Vítkův beton – 1:5. Deset sekund před koncem pak ještě plácl do puku před brankovištěm Vojtěch Bukovjan a ten se trefil k levé tyči – 1:6.


Ohlasy k utkání

Petr Trojan (HC RT TORAX Poruba "B"): Tento zápas moc hokejové krásy nepobral. Střídaly se slušné okamžiky s horšími, těch špatných bylo sice více, ale my jsme měli v brance výborného Petra a v útoku šikovného Zbyška, od kterých se zrodil celý výsledek, který vypadá celkem jednoznačně. Hra tomu ale zdaleka neodpovídala, i soupeř měl hodně příležitostí ke skórování, ale jak jsme již zmínil, náš brankář byl vždy proti. Klukům děkuji, 6:1 je prima výsledek, jsou to dobré tři body, na hře se však musí ještě zapracovat.