Dvě ze sedmi oslabení se nepodařilo ubránit, Poruba ani na pátý pokus Třinec nepokořila

27.01.2018, Gabriela Juříková

S Třincem hrávali porubští mladší dorostenci v nadstavbě dramatické zápasy. A i v sobotním odpoledni 27. ledna tomu tak po první třetině bylo. Hosté totiž dokázali ubránit dvě oslabení a přestože na střely prohrávali, byli to právě oni, kdo měl dvě nebezpečné gólové akce. Ve druhé třetině se Ocelářům nakonec podařilo dvě ze čtyř přesilovek proměnit. Ve dvacáté osmé minutě prostřelil Slíže Servác Petrovský a gól do šatny vsítil Filip Cienciala. Na začátku třetí periody bylo proti Porubě nařízeno trestné střílení, kdy se ale do branky po zranění Slíže musel postavit Matej Hurčík. Ten dokázal Ramíka vychytat. Třineckému útočníkovi Michalu Ramíkovi se o deset minut později přesto povedlo Hurčíka překonat a vedení 3:0 si ve zbývajícím herním čase Oceláři už pohlídali. Příští utkání hrají svěřenci trenéra Leksovského až ve čtvrtek 8. února na domácím ledě s Warrior Brnem.

ELIOD extraliga mladšího dorostu - 29.kolo so 27.1.13:30
HC Oceláři Třinec
HC RT TORAX Poruba
3:0(0:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 28. Petrovský (Kašpárek, Macháček), 40. Cienciala F. (Králík, Wardas), 51. Ramík (Králík). Rozhodčí: Beránek – Stonavský, Marek. Vyloučení: 2:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 169. Střely na branku: 44:13. Průběh utkání: 3:0.
HC Oceláři Třinec: Švančara – Cienciala S., Hrůzek, Wantulok, Mituchovič, Chovaniak, Buják, Cienciala F. – Procházka, Králík, Raszka, Przybyla, Wardas, Jurzyca, Kašpárek, Petrovský, Stročka, Ramík, Macháček
HC RT TORAX Poruba: Slíž (41. Hurčík) – Machů, Puchala, Dobeš, Havlík, Macurák, Gelnar, Hlaváč – Rambousek, Spurný, Kubík – Halata, Moškoř, Fojtík – Chovanec, Pavlík, Krčmarský – Macias K.T.