Vítězství s hořkým koncem. Vavřík smetl Bobry hattrickem, postupové naděje jsou ale pryč

11.03.2018, René Chyla

Starší dorost předvedl další výborný výkon. Tentokrát nedal na domácím ledě šanci Valašskému Meziříčí, které rozdrtil v RT TORAX ARENĚ vysoko 6:1! Michael Vavřík přispěl hattrickem, Jiří Brodek pak ve fazóně zapisuje po sedmi pátečních bodech z Opavy dalších pět! Další branky pak měla na svědomí dvojice Viliam Béreš – Richard Bořuta. I přes vysoké vítězství se ale díky výhře Zubrů v Šumperku brány do kvalifikace o extraligu definitivně uzavřely.

Regionální liga staršího dorostu - N26 ne 11.3.13:30
HC RT TORAX Poruba
HC Bobři Valašské Meziříčí
6:1(2:0, 1:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 2. Vavřík (Brodek), 18. Bořuta (Béreš), 32. Vavřík (Brodek), 45. Vavřík (Brodek, Anlauf), 52. Brodek (Becher), 55. Béreš (Dlouhý, Timura) – 30. Škrhla (Andris). Rozhodčí: Beránek – Tkáč, Orság. Vyloučení: 8:6. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 38. Střely na branku: 39:22 (16:10, 15:9, 8:3). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 6:1.
HC RT TORAX Poruba: Mrázek – Timura, Zajíc; Becher, Pliska; Krátký – Béreš, Bořuta, Dlouhý – Anlauf, Vavřík, Brodek – Häring, Vojtášek
HC Bobři Valašské Meziříčí: Sachr (od 55. Rybár) – Kollár, Pařízek, Škrhla, Brázdil – Kulišťák, Kitzberger, Kubenka, Andris, Hep, Vilém, Kašpar

Hvězdy zápasu

Jiří Brodek (POR) (1+3)
Kryštof Mrázek (POR) (22 střel, 21 zásahů, 1 gól, 95.45% úspěšnost)
Michael Vavřík (POR) (3+0)

Rychlý nástup Porubských a Bořutovo víko

Starší dorost vstoupil do zápasu s Valašským Meziříčím na výbornou a už ve druhé minutě se dostal do vedení. Jiří Brodek sice ještě z ostrého úhlu neuspěl, kotouč se však od betonu Davida Sachra odrazil přesně na hůl Michaela Vavříka, který zamířil do protipohybu přesouvajícího se brankáře k levé tyči – 1:0. Bobři v osmé minutě dostali výhodu přesilovky a domácí výběr se ocitl pořádně v úzkých, z početní střelby ale hostující výběr na Kryštofa Mrázka nevyzrál. Za dvě minuty se do laufu dostal Michael Vavřík, jeho nebezpečné projektily ale David Sachr dokázal zlikvidovat. V osmnácté minutě HC RT TORAX skóre navýšil. Viliam Béreš nahrával zpoza branky na pravý kruh volnému Richardu Bořutovi, jenž zamířil nechytatelně pod víko – 2:0.


Ospalý začátek druhé třetiny a snížení Bobrů

Úvod druhé části byl z obou stran opatrný a prvních deset minut naprosto scházely vyložené šance, za zmínku stojí jen přečíslení domácích, v němž Michael Vavřík nahrával do dobré pozice Janu Anlaufovi, jemu ale přihrávka nesedla, a tak se David Sachr nemusel příliš namáhat. Ve 30. minutě využili hosté přesilovku, střela Tomáše Andrise propadla Kryštofu Mrázkovi za záda, načež se k dorážce dostal Michal Škrhla, který byl jen pár centimetrů před prázdnou klecí – 2:1. V následném oslabení se do přečíslení dostal Florián Kitzberger, ten ale nakonec přestřelil.


Vavřík slíznul smetánku, Brodek vyzval na souboj Pařízka

Nedáš – dostaneš. Do protiútoku se následně dostal Jiří Brodek, jenž nahrával Michaelu Vavříkovi, který s pomocí tyče uklidil kotouč do sítě – 3:1. Za pět minut pak v další situaci dva na jednoho Jiří Brodek hledal Lukáš Dlouhého, porubský útočník však trefil pouze skvěle přesunutého Davida Sachra. A přibývaly i emoce, za hostující brankou se do sebe pustili Jiří Brodek s Tomášem Pařízkem, první valchování sice skončilo nerozhodně, následné sražení k ledu však už patřilo porubskému borcovi.


Porubští dokonali bobří zmar v poslední části

Poslední třetina už byla jednoznačnou záležitostí. HC RT TORAX přidal ve 45. minutě čtvrtý gól, kdy se z dorážky v předbrankovém prostoru prosadil Michael Vavřík – 4:1. Porubský kanonýr Jiří Brodek se následně činil a svým spoluhráčům připravil velké tutovky, Richarda Bořutu ale vychytal výborný David Sachr, Tomáše Vojtáška zase zastavila branková konstrukce. V 52. minutě využili Porubští už třetí přesilovku. Jiří Brodek udělal vítr v hostující defenzívě a trefil se přesně mezi betony – 5:1. Hosté mohli alespoň korigovat, Tomáš Pařízek ovšem trefil od modré přízemní ranou pouze Mrázkovu pravou tyčku. A i tentokrát zafungovalo pravidlo nedáš – dostaneš. Viliam Béreš si nakráčel do brankoviště, kde to sice vypadalo, že jeho bekhend hostující brankář chytí, následně jej ale přeletěl až do sítě – 6:1.


Ohlasy k utkání

Karel Suchánek (HC RT TORAX Poruba): Roli favorita jsme zvládli dobře. Nepřipustili jsme si žádné problémy a od první minuty jsme měli převahu a dobře kombinovali. Valašské Meziříčí má devadesát procent hráčů ročníku 99, ale i tak jsme to zvládli. Menší problémy jsme si sice udělali ve druhé třetině, kdy měl soupeř nějaké přesilovky, a tudíž i menší optickou převahu. Poté jsme se ale vrátili k naší hře, začali si vytvářet jednu šanci za druhou a dovedli zápas v klidu do vítězného konce.

Tomáš Pařízek (HC Bobři Valašské Meziříčí): Přijeli jsme do Poruby s jedenácti hráči, i přesto jsme se snažili domácím hru co nejvíce znepříjemnit. I když jsme brzo inkasovali, tak jsme hráli naplno. Naším dlouhodobým problémem je ale proměňování šancí, my je nedali, domácí ano, více k tomu není co dodat.