Starší dorost vybouchl doma v dohrávce se Šumperkem, Draci rozhodli už v úvodní části

13.03.2018, René Chyla

Postupové naděje byly rozmetány už v neděli, starší dorost však měl v úterý odpoledne před sebou ještě tři zápasy v základní části, ve kterých se už Suchánkovu výběru nejednalo prakticky o nic, druhé místo v nadstavbě už bylo pro Porubské jistotou. HC RT TORAX zaspal zejména první dvacetiminutovku, po níž domácí museli na rozlítané Draky dotahovat už čtyřbrankové manko, které ale smazat ve zbytku duelu nedokázali, a doma tak podlehli Šumperku vysoko 1:6.

Regionální liga staršího dorostu - N23 út 13.3.17:15
HC RT TORAX Poruba
HK Mladí Draci Šumperk
1:6(0:4, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 24. Timura (Husák) – 1. Šíp (Haluza), 5. Čada (Scheuter, Urban), 16. Scheuter (Urban), 19. Vogel (Habrman, Šíp), 44. Urban (Čada), 47. Urban (Čada). Rozhodčí: Pelc – Janoško, Kořistka. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 96. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:6.
HC RT TORAX Poruba: Mrázek – Husák, Timura, Pliska, Becher, Pitucha, Krátký – Dlouhý, Anlauf, Bořuta, Stodůlka, Béreš, Häring, Brodek, Vavřík, Morávek
HK Mladí Draci Šumperk: Venouš – Haluza, Habrman, Štrbík – Drlík, Čada, Vogel, Jurča, Šíp, Štefanišin, Scheuter, Urban, Moravec

Hvězdy zápasu

Martin Urban (ŠUM) (2+2)
Jakub Čada (ŠUM) (1+2)
Adam Scheuter (ŠUM) (1+1)

Draci během pěti minut zmrazili domácí

HC RT TORAX nevstoupil do dohrávky tou pravou nohou, čehož hosté ze Šumperka využili tak, jak si sami ani nepředstavovali. Už po 28 vteřinách hry nahrával David Haluza na hůl Liboru Šípovi, který zmrazil domácí střídačku – 0:1. V páté minutě Ostravané zaspali znovu, tentokrát se však parádně zorientoval Adam Scheuter, jenž vyhledal Jakuba Čadu a ten prostřelil Kryštofa Mrázka podruhé – 0:2.


Porubský zmar dokonala dvojice Scheuter – Vogel

Dalších deset minut výraznější šance nenabídly, po této menší odmlce ale opět řádili hosté ze Šumperka. Martin Urban připravil šanci pro Adama Scheutera, který rozmetal papírové předpoklady a poslal Draky do trháku – 0:3. To však stále nebylo vše, domácí museli krátce po brance na trestnou, čehož tým Radka Kučery beze zbytku využil. Jaroslav Habrman přihrával Radku Vogelovi a ten nabízenou příležitostí nepohrdl – 0:4.


Timura rychle snížil, nikdo na kapitána ale nenavázal

Porubští se po pauze oklepali a v čase 23:36 se konečně pod dlouhém dobývání Venoušovy klece prosadili. Ideální pas Tomáše Husáka dokázal mezi tři tyče usměrnit kapitán domácího výběru Daniel Timura, který vykřesal naděje na zvrat – 1:4. Porubští byli o poznání lepší, než tomu bylo v úvodní části, na další branky ale hrstka přítomných diváků čekala marně, Draci totiž spolehlivě bránili a svou klec nechávali ohrozit opravdu jen sporadicky.


Porubské plány bleskově krachy po dvou brankách Urbana

Mohutný tlak domácích, který přišel v nedávném utkání s polskou osmnáctkou za podobného stavu, se ale tentokrát nekonal. Šumperk si už ve 44. minutě vzal čtyřbrankové vedení zpět, které už nepustil a v klidu si dokráčel pro možná i překvapivě vysoké vítězství. Jakub Čada vyhledal svého kolegu Martina Urbana, který rozmetal porubské plány na prach – 1:5. A stejná dvojice předvedla parádní souhru i o čtyři minuty později, když Jakub Čada znovu našel výborně přesnou hokejku Martina Urbana, jenž uklidil puk do Mrázkovy brány podruhé v krátkém sledu – 1:6.


Ohlasy k utkání

Karel Suchánek (HC RT TORAX Poruba): Výsledek zřejmě hovoří za vše. Zaspali jsme hlavně první třetinu, kterou jsme prohráli 0:4, a za tohoto stavu a s takovým soupeřem je už velmi těžké něco s výsledkem udělat. Měli jsme ale také nějaké absence, takže jsme nenastoupili kompletní, nicméně to nic nemění na tom, že byl Šumperk rychlejší, bruslivější, proměnil své šance a zaslouženě zvítězil. My jsme více méně bojovali sami se sebou.